Query vraag (Joins)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 00:45:37
Quote Anchor link
Ik wil de voor- en achternaam van de docenten die het vak met de naam ‘Databases’ kunnen geven.
Tabel Vak:
vakcode naam
TICT-V1TO1-10 Themaopdracht 1
TICT-V1CP1-09 Inleiding ICT 1
TICT-V1OK1-09 Organisatiekunde 1
TICT-V1DB1-09 Databases
TCIF-V3INTO-09 Innovation Thema Opdracht
TICT-V3STA1-10 Stage
TCTI-V2RTEM1-04 Realtime en embedded systemen
TCTI-V2CPRG2-04 C programmeren 2
TCIE-V2DATP1-08 Data persistence
TCIE-V2GWT1-09 Google Webtool
TCBI-D3CONS-08 Consultancy Vaardigheden

Tabel VakDocent:
vakcode docentnr
TCBI-D3CONS-08 5
TCIE-V2GWT1-09 10
TCIF-V3INTO-09 4
TCTI-V2CPRG2-04 12
TCTI-V2RTEM1-04 8
TCTI-V2RTEM1-04 12
TICT-V1CP1-09 1
TICT-V1CP1-09 2
TICT-V1CP1-09 6
TICT-V1CP1-09 10
TICT-V1DB1-09 1
TICT-V1DB1-09 2
TICT-V1DB1-09 3
TICT-V1DB1-09 4
TICT-V1OK1-09 5
TICT-V1TO1-10 5
TICT-V1TO1-10 8
TICT-V1TO1-10 9
TICT-V3STA1-10 2
TICT-V3STA1-10 11
Tabel Docent:
docentnr achternaam voornaam
1 xxx
2 xxxx
3 xxx
4 xxx
5 xxxx
6 xxxx
7
8
9
10
11
12


Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/12/2010 13:21:51 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:48:10
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 01:21:28
Quote Anchor link
Pffff... zou je alsjeblieft wat duidelijker willen zijn? op deze manier kunnen we je echt niet helpen hoor. Wat wil je van ons? Je omschrijving is ten eerste niet duidelijk, en ten tweede wat heb je tot nu toe geprobeerd om te bereiken wat je wil? Hoe ziet je code eruit?

Pas als jij antwoord geeft op bovengenoemde punten kunnen we je helpen.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

01/12/2010 01:24:08
Quote Anchor link
Ik ben het met ozzie eens.

Enigste wat ik hier uit kan maken is dat je misschien gegevens op wil halen uit de database uit 2 verschillende tabbelen, doormiddel van een LEFT JOIN ofzo.

Maar idd vraag is heel onduidelijk.
Gewijzigd op 01/12/2010 01:24:21 door Tim Kampherbeek
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 01:27:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei... laat Rover zelf maar even met meer informatie komen. Hier kunnen we niks mee.
 
Jos Verra

Jos Verra

01/12/2010 11:28:16
Quote Anchor link
SELECT * FROM VakDocent WHERE vakcode = "TICT-V1DB1-09"
en met dat resultaat een query uitvoeren op de andere tabel
Gewijzigd op 01/12/2010 11:31:05 door Jos Verra
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2010 11:32:12
Quote Anchor link
Pffff... laat Rover nou eens eerst met meer informatie komen voordat hier reacties geplaatst worden!!
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 12:19:35
Quote Anchor link
Ozzie, onzin, je kan duidelijk zien wat de bedoeling is. Je hoeft overigens niet 2 nutteloze posts ervoor te maken ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT vakcode FROM Vak WHERE naam = 'Databases';

resultaat: TICT-V1DB1-09

SELECT docentnr FROM VakDocent WHERE vakcode = 'TICT-V1DB1-09'

resultaat: 1,2,3,4

SELECT voornaam, achternaam FROM Docent WHERE id = 1 OR id = 2 OR id = 3 OR id = 4

resultaat: xxx xxx (keer 4)


Dit kun je ook nog in 1 query maken door gebruik te maken van joins, maar dat laat ik aan jou over. Eerst de basis.
 
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 12:49:29
Quote Anchor link
Ik moet zeggen dat ik mijn vraag heel duidelijk heb geformuleerd, dus ik begrijp niet hoe je daar niet uit kan komen Ozzie.
Bedankt voor je reactie Chris. Zover was ik zelf ook gekomen. Maar nu was de vraag hoe ik dat in 1 query stop?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

01/12/2010 13:17:31
Quote Anchor link
Nee, de vraag is niet duidelijk gesteld!

Nog iets: de titel van een topic hoort een korte beschrijving te zijn van het probleem of toch ten minste een aantal kernwoorden die verband houden met het onderwerp.

Titels als "Hulp", "Werkt niet", "Kan iemand mij helpen", "Wat doe ik mis", "php vraag", ... helpen ons geen k****n verder.

Als wij een dag of twee later nog willen reageren (stel dat we net toevallig een oplossing tegen komen), proberen we de posts terug te vinden aan de hand van de titel. Met zo'n titel zal niemand nog die moeite doen.
Gewijzigd op 01/12/2010 13:18:27 door Kris Peeters
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 13:21:04
Quote Anchor link
@Kris: Daar heb je gelijk in, ik dacht dat ik dit al had veranderd, maar mijn browser is daarstraks gecrasht. Waarschijnlijk niet op submit gedrukt. Een toontje lager zingen mag overigens wel, een beetje aardig zijn voor elkaar mag best :-)

@TS: Probeer dit eens? (Als het niet werkt, even de foutmelding plaatsen!)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
SELECT
    Docent.voornaam,
    Docent.achternaam
FROM
    Docent
INNER JOIN
    VakDocent
ON
    VakDocent.docentnr = Docent.docentnr    
INNER JOIN
    Vak
ON
    Vak.vakcode = VakDocent.vakcode
WHERE
    Vak.naam = 'Databases'
Gewijzigd op 01/12/2010 13:22:49 door Chris -
 
Rover ---

Rover ---

01/12/2010 14:03:36
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt Chris! Ik begrijp 'm!
 
Chris -

Chris -

01/12/2010 16:10:32
Quote Anchor link
Werkt het ook? Hoor graag de uiteindelijke query ;-)
 

01/12/2010 17:50:00
Quote Anchor link
Zonde, dit is juist een mooi voorbeeld om zelf te leren hoe joins werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.