Quick Question

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 11:39:00
Quote Anchor link
andif
kan je dat gebruiken ???
want ik moet meerdere databases vernieuwen dus wil ze in een rij zetten,
dus zeg maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
    if ( @mysql_query('UPDATE kmemo SET info = \''.$memo.'\' WHERE memoid = \''.$memoid.'\'') )
and if (nog een update query)
{

dan dit
}
else
Gewijzigd op 14/06/2004 11:52:00 door P.v.Denzel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:11:27
 
Bram Z

Bram Z

14/06/2004 11:42:00
Quote Anchor link
Wa betekent die andif en blaat :S
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 11:54:00
Quote Anchor link
als ik die en die heb
en
bij die andere dat
dan wil ik die
anders
laat dan maar zitten

Snap je het nog....???
 
B a s
Beheerder

B a s

14/06/2004 12:18:00
Quote Anchor link
ehm dat doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if (mysql_query("...") && mysql_query("..."))
{

    // goed
}
else
{
   // fout
}
?>


Gebruik je dus && voor ;) Als je OF wil doen isset ||.. Super no0b maak je waar peter :D
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 12:31:00
Quote Anchor link
Allraidy then, lets raidy to rumble :P
Gewijzigd op 14/06/2004 12:40:00 door P.v.Denzel
 
Arend a

Arend a

14/06/2004 12:53:00
Quote Anchor link
bassie
ik denk dat peter elsif bedoeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?

if ($a > $b) {
   print "a is groter dan b";
}
elseif ($a == $b) {
   print "a is gelijk aan b";
}
else {
   print "a is kleiner dan b";
}


?>


Voor de rip-puristen onder ons: dit is gejat uit de GPL gelicenceerde handleiding van www.php.net; zie ook de copyright informatie aldaar.
Gewijzigd op 14/06/2004 12:55:00 door Arend a
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 13:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include "connect.php";
   $hard = "UPDATE khsid SET hsid = \''.$hsid.'\' WHERE hsid = \''.$hsid.'\' and relid = \''.$relid.'.'";
   $comp = "UPDATE kcomponent SET hsid = \''.$hsid.'\' WHERE hsid = \''.$hsid.'\' and relid = \''.$relid.'.'";
   $memo = "UPDATE kmemo SET hsid = \''.$hsid.'\' WHERE hsid = \''.$hsid.'\' and relid = \''.$relid.'.'";
    if (( @mysql_query('$hard')) && ( @mysql_query('$comp')) && ( @mysql_query('$memo') ))  
        {

        header('location: bedankt.htm');
        exit;
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

Probleem is nu bijvoorbeeld als er geen memo aanwezig is dan wil hij hem toch updaten lijkt mij maar er zit niks in, gaat hij dan naar else???
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 13:40:00
Quote Anchor link
hij gaat al fout bij $hard dus ik denk dat ik dat al best fout heb wie kan mij de juiste query geven ervoord, ik heb
if (( mysql_query('$hard') or die (mysql_error()))
dus nu even vragen hoe het wel moet...
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 13:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include "connect.php";
   $hard = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $comp = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $memo = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
    if (( mysql_query("$hard") or die (mysql_error())) && ( mysql_query("$comp") or die (mysql_error())) && ( mysql_query("$memo") or die (mysql_error() )))  
        {

        header('location: bedankt.htm');
        exit;
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

weer veranderingen aan gebracht.... hij werkt bijna perfect gaat zelfs naar bedankt.htm maar hij heeft niks vernieuwt :S
 
B a s
Beheerder

B a s

14/06/2004 14:01:00
Quote Anchor link
dan ga je $hsid en $relid etc. echo-en om te kijken of daar wel iets in zit..

zit er niks in dan weet je dat het daar door komt..

als er wel wat staat echo dan doe je nadat je de queries hebt gedefineerd:

echo "hard: " . $hard . "<P>";
echo "comp: " . $comp . "<P>";
echo "memo: " . $memo . "<P>";

Ga kijken wattie dan doet..
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    include "connect.php";
   $hard = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $comp = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $memo = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
    if (( mysql_query("$hard")) && ( mysql_query("$comp")) && ( mysql_query("$memo")))  
        {

        echo "$hard <br> $comp <br> $memo";
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

en hij spuugt uit

UPDATE khsid SET hsid = 'tekst' WHERE hsid = 'AISNB01=' and relid = '1000b'
UPDATE kcomponent SET hsid = 'tekst' WHERE hsid = 'AISNB01=' and relid = '1000b'
UPDATE kmemo SET hsid = 'tekst' WHERE hsid = 'AISNB01=' and relid = '1000b'
Gewijzigd op 14/06/2004 15:23:00 door P.v.Denzel
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

16/06/2004 09:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    include "connect.php";
   $sql1 = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $sql3 = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
  
$res1 = mysql_query($sql1)or die (mysql_error());
$res2 = mysql_query($sql2)or die (mysql_error());
$res3 = mysql_query($sql3)or die (mysql_error());

$resall = "$res1, $res2, $res3";

if ($resall)
        {

        echo "$hsid1 <br> $relid <br> $resall";
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

Nu lijkt het dat alles wel goed gaat want hij geeft dit aan
hoi
12345
1, 1, 1
wat betekend de 1???
hij veranderd dus helemaal niks in de database

Wie o wie kan me helpen

Sorry, ik dacht dat dit een quick question zou worden
 

16/06/2004 09:30:00
Quote Anchor link
arend bestaat and if niet dan? want die bestaat wel wel in mysql.
 

16/06/2004 09:56:00
Quote Anchor link
en heb je dit ook geprobeerd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
   $sql1
= "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";

$res1 = mysql_query($sql1)or die (mysql_error());

   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";

$res2 = mysql_query($sql2)or die (mysql_error());

   $sql3 = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
    
$res3 = mysql_query($sql3)or die (mysql_error());
?>
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

16/06/2004 10:10:00
Quote Anchor link
ik stuur het volgens mij verkeerd door.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?                    echo "<form action='hsgewijzigd.php?relid=$relid&hsid=$hsid$hsid1=$hsid1' method='post'>";
echo "<input type='text' name=hsid1 value='$_POST[hsid1]'><br><br>";
//etc
//en dan het wijzig gedeelte is


include "connect.php";
   $sql1 = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";  

$res1 = mysql_query($sql1)or die (mysql_error());  

   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";  

$res2 = mysql_query($sql2)or die (mysql_error());  

   $sql3 = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";  
    
$res3 = mysql_query($sql3)or die (mysql_error());  


$resall = "$res1, $res2, $res3";

if ($resall)
        {

        echo "$sql1<br>$sql2<br>$sql3<br>";
        echo "$hsid1 <br> $relid <br> $resall";
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

en dan komt eruit
UPDATE khsid SET hsid = 'WS03' WHERE hsid = 'WS01=' and relid = '12345'
UPDATE kcomponent SET hsid = 'WS03' WHERE hsid = 'WS01=' and relid = '12345'
UPDATE kmemo SET hsid = 'WS03' WHERE hsid = 'WS01=' and relid = '12345'
WS03
12345
1, 1, 1
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

16/06/2004 10:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
   $sql2
= "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
// heb ik van gemaakt
   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE relid = '$relid'";
?>

nu doet hij het wel dus het zit hem in de hsid gedeelte maar wat???
 

16/06/2004 11:10:00
Quote Anchor link
die and werkt blijkbaar dus niet
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

17/06/2004 11:28:00
Quote Anchor link
Het is opgelost er zat een fout in de url adress hij las erna een = en daarom kon hij hem niet vinden.
Sorry voor de overlast
 
Bram Z

Bram Z

17/06/2004 11:52:00
Quote Anchor link
HAHA :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.