Quick Question

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 11:39:00
Quote Anchor link
andif
kan je dat gebruiken ???
want ik moet meerdere databases vernieuwen dus wil ze in een rij zetten,
dus zeg maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
    if ( @mysql_query('UPDATE kmemo SET info = \''.$memo.'\' WHERE memoid = \''.$memoid.'\'') )
and if (nog een update query)
{

dan dit
}
else
Gewijzigd op 14/06/2004 11:52:00 door P.v.Denzel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:42:25
 
Bram Z

Bram Z

14/06/2004 11:42:00
Quote Anchor link
Wa betekent die andif en blaat :S
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 11:54:00
Quote Anchor link
als ik die en die heb
en
bij die andere dat
dan wil ik die
anders
laat dan maar zitten

Snap je het nog....???
 
B a s
Beheerder

B a s

14/06/2004 12:18:00
Quote Anchor link
ehm dat doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if (mysql_query("...") && mysql_query("..."))
{

    // goed
}
else
{
   // fout
}
?>


Gebruik je dus && voor ;) Als je OF wil doen isset ||.. Super no0b maak je waar peter :D
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 12:31:00
Quote Anchor link
Allraidy then, lets raidy to rumble :P
Gewijzigd op 14/06/2004 12:40:00 door P.v.Denzel
 
Arend a

Arend a

14/06/2004 12:53:00
Quote Anchor link
bassie
ik denk dat peter elsif bedoeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?

if ($a > $b) {
   print "a is groter dan b";
}
elseif ($a == $b) {
   print "a is gelijk aan b";
}
else {
   print "a is kleiner dan b";
}


?>


Voor de rip-puristen onder ons: dit is gejat uit de GPL gelicenceerde handleiding van www.php.net; zie ook de copyright informatie aldaar.
Gewijzigd op 14/06/2004 12:55:00 door Arend a
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 13:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include "connect.php";
   $hard = "UPDATE khsid SET hsid = \''.$hsid.'\' WHERE hsid = \''.$hsid.'\' and relid = \''.$relid.'.'";
   $comp = "UPDATE kcomponent SET hsid = \''.$hsid.'\' WHERE hsid = \''.$hsid.'\' and relid = \''.$relid.'.'";
   $memo = "UPDATE kmemo SET hsid = \''.$hsid.'\' WHERE hsid = \''.$hsid.'\' and relid = \''.$relid.'.'";
    if (( @mysql_query('$hard')) && ( @mysql_query('$comp')) && ( @mysql_query('$memo') ))  
        {

        header('location: bedankt.htm');
        exit;
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

Probleem is nu bijvoorbeeld als er geen memo aanwezig is dan wil hij hem toch updaten lijkt mij maar er zit niks in, gaat hij dan naar else???
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 13:40:00
Quote Anchor link
hij gaat al fout bij $hard dus ik denk dat ik dat al best fout heb wie kan mij de juiste query geven ervoord, ik heb
if (( mysql_query('$hard') or die (mysql_error()))
dus nu even vragen hoe het wel moet...
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 13:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    include "connect.php";
   $hard = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $comp = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $memo = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
    if (( mysql_query("$hard") or die (mysql_error())) && ( mysql_query("$comp") or die (mysql_error())) && ( mysql_query("$memo") or die (mysql_error() )))  
        {

        header('location: bedankt.htm');
        exit;
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

weer veranderingen aan gebracht.... hij werkt bijna perfect gaat zelfs naar bedankt.htm maar hij heeft niks vernieuwt :S
 
B a s
Beheerder

B a s

14/06/2004 14:01:00
Quote Anchor link
dan ga je $hsid en $relid etc. echo-en om te kijken of daar wel iets in zit..

zit er niks in dan weet je dat het daar door komt..

als er wel wat staat echo dan doe je nadat je de queries hebt gedefineerd:

echo "hard: " . $hard . "<P>";
echo "comp: " . $comp . "<P>";
echo "memo: " . $memo . "<P>";

Ga kijken wattie dan doet..
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

14/06/2004 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    include "connect.php";
   $hard = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $comp = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $memo = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
    if (( mysql_query("$hard")) && ( mysql_query("$comp")) && ( mysql_query("$memo")))  
        {

        echo "$hard <br> $comp <br> $memo";
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

en hij spuugt uit

UPDATE khsid SET hsid = 'tekst' WHERE hsid = 'AISNB01=' and relid = '1000b'
UPDATE kcomponent SET hsid = 'tekst' WHERE hsid = 'AISNB01=' and relid = '1000b'
UPDATE kmemo SET hsid = 'tekst' WHERE hsid = 'AISNB01=' and relid = '1000b'
Gewijzigd op 14/06/2004 15:23:00 door P.v.Denzel
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

16/06/2004 09:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    include "connect.php";
   $sql1 = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
   $sql3 = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
  
$res1 = mysql_query($sql1)or die (mysql_error());
$res2 = mysql_query($sql2)or die (mysql_error());
$res3 = mysql_query($sql3)or die (mysql_error());

$resall = "$res1, $res2, $res3";

if ($resall)
        {

        echo "$hsid1 <br> $relid <br> $resall";
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

Nu lijkt het dat alles wel goed gaat want hij geeft dit aan
hoi
12345
1, 1, 1
wat betekend de 1???
hij veranderd dus helemaal niks in de database

Wie o wie kan me helpen

Sorry, ik dacht dat dit een quick question zou worden
 

16/06/2004 09:30:00
Quote Anchor link
arend bestaat and if niet dan? want die bestaat wel wel in mysql.
 

16/06/2004 09:56:00
Quote Anchor link
en heb je dit ook geprobeerd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
   $sql1
= "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";

$res1 = mysql_query($sql1)or die (mysql_error());

   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";

$res2 = mysql_query($sql2)or die (mysql_error());

   $sql3 = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
    
$res3 = mysql_query($sql3)or die (mysql_error());
?>
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

16/06/2004 10:10:00
Quote Anchor link
ik stuur het volgens mij verkeerd door.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?                    echo "<form action='hsgewijzigd.php?relid=$relid&hsid=$hsid$hsid1=$hsid1' method='post'>";
echo "<input type='text' name=hsid1 value='$_POST[hsid1]'><br><br>";
//etc
//en dan het wijzig gedeelte is


include "connect.php";
   $sql1 = "UPDATE khsid SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";  

$res1 = mysql_query($sql1)or die (mysql_error());  

   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";  

$res2 = mysql_query($sql2)or die (mysql_error());  

   $sql3 = "UPDATE kmemo SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";  
    
$res3 = mysql_query($sql3)or die (mysql_error());  


$resall = "$res1, $res2, $res3";

if ($resall)
        {

        echo "$sql1<br>$sql2<br>$sql3<br>";
        echo "$hsid1 <br> $relid <br> $resall";
    }

    else
    {
        echo "Er ging iets fout.";
        echo "$hsid<br>";
        echo "$relid";
    }

?>

en dan komt eruit
UPDATE khsid SET hsid = 'WS03' WHERE hsid = 'WS01=' and relid = '12345'
UPDATE kcomponent SET hsid = 'WS03' WHERE hsid = 'WS01=' and relid = '12345'
UPDATE kmemo SET hsid = 'WS03' WHERE hsid = 'WS01=' and relid = '12345'
WS03
12345
1, 1, 1
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

16/06/2004 10:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
   $sql2
= "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE hsid = '$hsid' and relid = '$relid'";
// heb ik van gemaakt
   $sql2 = "UPDATE kcomponent SET hsid = '$hsid1' WHERE relid = '$relid'";
?>

nu doet hij het wel dus het zit hem in de hsid gedeelte maar wat???
 

16/06/2004 11:10:00
Quote Anchor link
die and werkt blijkbaar dus niet
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

17/06/2004 11:28:00
Quote Anchor link
Het is opgelost er zat een fout in de url adress hij las erna een = en daarom kon hij hem niet vinden.
Sorry voor de overlast
 
Bram Z

Bram Z

17/06/2004 11:52:00
Quote Anchor link
HAHA :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.