Random nummer zonder herhaling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 10:49:54
Quote Anchor link
Beste mensen,

Het maken van een random nummer in een range lukt me wel. Het enige probleem is dat dat het niet mag worden herhaald.
Ik heb een quiz gemaakt van 20 vragen.
De vragen komen 1 voor 1 op het scherm.
Bij mijn SQL gebruik ik nu: LIMIT $variabelediesteedseenmmeerword, 1;
ik wil van $variabelediesteedseenmmeerword een $variabeledie1totenmettwintigkanzijn.
Ik wil dat de vragen in random volgorde komen maar altijd maar 1 keer. Dus ik wil steeds een ander nummer in een unieke variabele hebben in een range van 1-20.


Groet,
Martijn
Gewijzigd op 23/07/2014 10:56:00 door Martijn K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:46:53
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/07/2014 10:56:48
Quote Anchor link
Je kunt de vragen ophalen met een order by rand() (hiervoor moet je dan wel alle vragen in 1 keer ophalen)
Of je slaat ze op in je sessie. En sluit die uit bij het ophalen.

Dan krijg je iets als
SELECT
id,
kolom1,
kolom2,
FROM vragen
WHERE id NOT IN (5,12,19)
ORDER BY RAND()
LIMIT 1
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:02:49
Quote Anchor link
Hoi TJVB,
Ik wil niet alle vragen in een keer ophalen maar vraag per vraag laten zien. Dus LIMIT $vraagnummer, 1
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:03:13
Quote Anchor link
RAND() is nogal traag (hoewel dat bij 20 rijen nog niet merkbaar is).
Een vrij simpele oplossing voor dit vaak terugkomende probleem, is een array te maken met alle mogelijke waardes. Die array met array_shuffle() overhoop te gooien en vervolgens gewoon die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen. Zo is de volgorde random en krijg je nooit hetzelfde element nog een keer.

Zolang het aantal elementen aftelbaar is werkt dit prima.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:06:25 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:08:29
Quote Anchor link
Hoi Erwin H,

Wil je een voorbeeld in PHP schrijven voor mij? Vooral " die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen." lukt me niet.

Ik doe het trouwens niet goed denk ik. Of ik maak een denkfout. Een variabele laten optellen kan goed maar als PHP bij elke vraag een nieuw random array gaat maken dan is er ook de kans op een dubbele vraag.

Groetjes,
M
Gewijzigd op 23/07/2014 11:17:15 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:17:47
Quote Anchor link
Ik was al even met een klein voorbeeldje bezig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
//start sessie om de info over verloop in de sessie op te kunnen slaan
session_start();

//kijk wat het element is dat nu getoond moet worden
$element = ( isset( $_SESSION['i'] ) )? $_SESSION['i']: 0;

//kijk of er al een seed is voor de random generator, zo niet dan wordt die
//aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je bij elke pagina request weer dezelfde
//volgorde krijgt

$rand = ( isset( $_SESSION['r'] ) )? $_SESSION['r']: rand();
srand( $rand );

//Genereer de array die de volgorde gaat bepalen
$array = range( 1, 20 );

//Gooi de array door elkaar
shuffle( $array );

//Alleen voor de test
print_r( $array );
echo '<br><br>';
echo $element.': '.$array[$element];

//Nu zou je je gegevens uit de database moeten halen, waarbij $array[$element]
//het juiste record nummer bevat

//Schrijf het huidige element en de random seed naar de sessie zodat je die bij
//de volgende kunt ophalen

$_SESSION['i'] = ++$element;
$_SESSION['r'] = $rand;
?>

Enige wat nog mist hier is wat te doen als je aan het einde bent gekomen. Dat mag je zelf uitvogelen.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:20:06 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:21:35
Quote Anchor link
Ik ga het uitproberen!
Het werkt prima!

Ik was wat overenthousiast. Gelukkig is er een afdeling 'Beginnen met PHP' want dit is pittig voor me.

Hij blijft met nieuwe arrays komen.
ik snap ook niet wat je doet met :

$_SESSION['r'] en $_SESSION['i'] en wat het verschil is tussen die twee.

Hartelijk dank dat je me hebt geholpen. Ik moet nu nog uitvogelen hoe ik de sessie beëindig als de laatste vraag is geweest zoals je zelf al aangaf.

ik doe nu :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($element>$aantalpaginas){
  unset($_SESSION['i']);
  unset($_SESSION['r']);
 }

?>

ik weet niet of dat goed is.



Dit is best nog ingewikkeld voor een beginner. Verschil tussen random volgorde vragen en opeenvolgend is nogal groot.

Hartelijk dank!
Gewijzigd op 23/07/2014 12:14:27 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 12:27:54
Quote Anchor link
$_SESSION is een array. $_SESSION['i'] is een element in de $_SESSION array, $_SESSION['r'] is een ander element.
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 14:14:33
Quote Anchor link
Bedankt Erwin,

Het was een leerzame les in de wereld van de SESSIONS. Ik ben blij dat ik nu weet hoe dat werkt.

Groet,
Martijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.