Registratie mist?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:25:29
Quote Anchor link
Misschien een hele domme vraag maar iemand die ik ken is bezig met een script maar daar mist een registratie bij, nu weet diegene het zelf niet te maken en ik zal het ook niet weten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
/*UPDATE WIZARD */
if (isset($_POST['uname'])){

    $prof ='';
    $username = trim($_POST['uname']);
    $email = trim($_POST['email']);
    $pwd1 = trim($_POST['pwd1']);
    $pwd2 = trim($_POST['pwd2']);
    $v_code  = md5(uniqid($username.'arikkerenregister', true));// add a secret word
    
        /* update ip address */
        $ip_addr = get_client_ip();
        $ip_addr = $db->escape_string($ip_addr );
    if($meta['forbid_ip'] == 'enabled'){
        $ip_data = get_stat("SELECT count(*) as num FROM users WHERE ip_address ='".$ip_addr."' and web_id= ".$site_id."");
        if ($ip_data->num != 0 ){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['ip_is_register_to_other_user']);
            debug($r,config::debug);
        }
    
    }
    /* end of update */
    
    /* update 18 years */
    
    $date_epoch = strtotime($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day']);
    if( (time() - $date_epoch ) < 567648000 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"You are under 18 years old" ,"reload"=>"https://www.google.com/");
            debug($r,config::debug);
    }
    /* end */
    
    if (strlen($username)  <= 2 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_min_err'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT username from users WHERE username='".$db->escape_string($username)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
        $sql= "SELECT profile_name from user_profiles WHERE profile_name='".$db->escape_string($username)."' ";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['uname_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }        
        
    }
    
    if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_not_valid'] );
        debug($r,config::debug);
    }else{
        $sql= "SELECT email from users WHERE email='".$db->escape_string($email)."'";
        $result = $db->query($sql);
            if ( $result->num_rows >= 1){
                    $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['email_duplicate_err'] );
                    debug($r,config::debug);
                }
    }
    
    if (strlen($pwd1)  <= 5 ){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_length_err'] );
        debug($r,config::debug);    
    }elseif ($pwd1 !== $pwd2){
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['password_not_match'] );
        debug($r,config::debug);
    }
    
    /* check for proper site */
    $meta_slave = get_slave_meta($site_id);
    $meta        = array_merge($meta,$meta_slave);
    /* end of changes */
    
    $sql= "INSERT INTO users (`username`, `role`, `password`, `state`, `email`, `credit`, `time_registered`, `is_online`, `verify_code`, ip_address, web_id)
        VALUES ('".$db->escape_string($username)."', 'user', '".$db->escape_string(md5($pwd1))."',
        'active', '".$db->escape_string($email)."', '".$meta['init_credit']."',NOW(), '0', '".$db->escape_string($v_code)."', '".$ip_addr."','".$site_id."' )";
    
    if ($db->query($sql)){
    
        $uid  = $db->insert_id;
        $land = explode('-',$_POST['province'],2);
        
        $fname  = strtolower($username);
        $email_f = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9-_]/','',$fname );
        
        
        
        /* CREATE A PROFILE DIRECTLY*/
    $sql= "INSERT INTO user_profiles (`user_id`, `profile_name`, `gender`, `birthdate`,  `province`, `nation`, `length`, `physique`, `eye_color`, `hair_color`, `education`, `smoking`, `piercing`, `tattoo`, `aboutme`, `aboutyou`, `is_fake`,  `looking_for`, `relationship`, `etnic`, `pubic_hair`,`fictional_email`,  `cup_size`) VALUES (
    '".$db->escape_string($uid)."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($username))."',
    '".$db->escape_string($_POST['gender'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['year'].'-'.$_POST['month'].'-'.$_POST['day'])."',
    '".$db->escape_string($land[1])."',
    '".$db->escape_string($land[0])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags($_POST['lengte']))."',
    '".$db->escape_string($_POST['fisik'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['eye_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['hair_color'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['training'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['smoke'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['biseksual'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['tattoo'])."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overme'])))."',
    '".$db->escape_string(strip_tags(($_POST['overyou'])))."',
    '0',
    '".$db->escape_string($_POST['gender_in'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['relatie'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['huidskleur'])."',
    '".$db->escape_string($_POST['pubic_hair'])."',
    '".$db->escape_string($email_f)."',
    '".$db->escape_string($_POST['cupmaat'])."')";
    
    
    
    if ( !$db->query($sql)){
        $prof =$_t['failed_create_profile']." ". $db->error;
    }else{
        $f_id  = $db->insert_id;
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_150x150_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_300x300_0.jpg');
                
        if(file_exists(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg'))
            unlink(__DIR__.'/images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
            
        /* for interest */
        
        /* add this user to site relation */
        $db->query("insert into  site_profile_relation  (site_id, profile_id, is_fake_user) VALUES ('".$site_id."', '".$f_id."',0 )");
        
        if(isset($_POST['interest'] )){
        $db->query("delete from user_relation where type='interest' and id_profile='".$f_id."'");
        foreach ($_POST['interest'] as $interest){
            $db->query("INSERT INTO  user_relation (`type`, `id_profile`, `id_interest`) VALUES ('interest', '".$f_id."', '".$db->escape_string($interest)."')");
        }
        }
        
        $image2 ='img/no_image_'.$_POST['gender'].'.jpg';
        $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
        if (isset($_FILES["ppicture"]) ){

        $extension = end(explode(".", $_FILES["ppicture"]["name"]));
    
        if ((($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/gif")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/pjpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/x-png")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/png"))&& ($_FILES["ppicture"]["size"] < 2000000)&& in_array($extension, $allowedExts))
        {
            if ($_FILES["ppicture"]["error"] > 0){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"fout: " . $_FILES["file"]["error"]);
            debug($r,config::debug);
            }else{
                $source_path = $_FILES['ppicture']['tmp_name'];
                $image2 = create_image($source_path, $f_id.'_150x150_0.jpg', 150, 150);
                
                if ($image2 !==''){
                    $db->query("UPDATE user_profiles set profile_image = '".$image2 ."' where profile_id='".$f_id."' ");
                    create_image($source_path, $f_id.'_300x300_0.jpg', 300, 300);
                    move_uploaded_file($source_path,'images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
                    $image = $image2 ;
                
                }
                
            }
          }
    
        }
        
        
        /*SIGN IN AUTOMATICALLY*/
        $_SESSION['user_id'] = $uid;
        $_SESSION['username'] = $username;
        $_SESSION['role'] = 'user';
        $_SESSION['profile_id'] = $f_id ;
        $_SESSION['image'] = $image2;
        $_SESSION['imagexxx'] = $image2;
        
        
        }
        /*END OF */
        
        /* REGISTER MINI VERSION */
            if(isset($_POST['dest_mini']) and $_POST['dest_mini'] !== '' ){
                    if($_POST['msg_mini']){                        
                            stuur_mail($f_id, $_POST['dest_mini'],$_POST['msg_mini'] );
                    }
            
            }
            
        /* END */
        
        /* SEND WELCOME MESSAGE */
        
            $mess = get_stat("SELECT * FROM `auto_responder` WHERE type='welcome_message' and (site_id = '".$site_id."' or site_id=0)  order by rand() LIMIT 1");
            if(!empty($mess)){
            
            $mess->content = str_replace('%profilename%',$username, $mess->content);
            
            $sql = "INSERT INTO `messages` (`from`, `to`, `message`, `has_attachment`, `time_sending`, `mark`) VALUES (
            '1',
            '".$f_id ."',
            '".$db->escape_string($mess->content)."',0,NOW(),'unread')";
            $db->query($sql);
            
            }
        /* END OF  */
        
        
        $param = array('type'=>'account_activation','username'=>$username, "password" =>$pwd1, 'siteid'=>$site_id ,'contact_url'=>$uri.'contact.php');
        kirim_email($email, $param, $meta);
                
        $r = array('status'=> 'success', 'text'=>$_t['register_success']);
    }else{
        $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['register_failed'] );
    }

    debug($r,config::debug);
            
}

/* END OF UPDATE */


Ik weet dat de code een beetje overdreven groot is, dit is wat in ajax.php staat? Maar hoe krijgt hij er een registratie formulier bij?

Groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:11:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:36:51
Quote Anchor link
- Bouw eerst het formulier
- Zorg voor de validatie en invoercontroles (wachtwoord ingevuld? Juiste email-adresformaat etc...)
- Zorg voor spam-beveiligingen tegen spambotjes.
- Zorg ervoor dat je de invoer dan in de database opslaat.

Maar zo te zien is dit al een registratie-script?
Gewijzigd op 13/07/2020 17:39:49 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:40:11
Quote Anchor link
Dat dacht ik ook inderdaad enkel blijkt dit niet zo te zijn want dit is de verwerking in ajax.. en daar werkt sowieso niets en formulier weet ik op dit gebeuren even zo niet te bouwen eigenlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:44:55
Quote Anchor link
Als het niet werkt, wat gebeurt er dan?
Heb je in de developerstools van je browser al gekeken naar wat je AJAX-request doet? Zet ook de error-reporting aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
Gewijzigd op 13/07/2020 17:47:44 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:48:20
Quote Anchor link
Ik had een deel gemaakt een klein formuliertje die dan verwijst naar de ajax.php enkel doet hij wel de foutmeldingen weergeven maar niet de gelukte deel, ik weet gewoon niet eens hoe ik dit allemaal zou moeten verwerken naar een werkend iets zeg maar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 17:51:41
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast? Wat heb je al? Een concretere vraagstelling lijkt me praktischer voor hulp.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 17:57:57
Quote Anchor link
Nu ja, eigenlijk heel snel en dom gezegd haha heb ik hier een formulier bij nodig waarbij men kan kiezen man, vrouw als dropdown en dergelijke en dat het dan gewoon werkt..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:17:25
Quote Anchor link
Misschien is het handig om eerst uit te zoeken hoe de applicatie gestructureerd is:
Dus hoe en waar alle bestanden en scripts geslagen worden, hoe de scripts samengesteld zijn, hoe ze opgeroepen worden (procedureel, of in classes/functies), en waar staat de layout opgeslagen (in de applicatie zelf geweven, of in template-bestanden)?

Als je dit een beetje inzichtelijk voor jezelf hebt gemaakt kan je ook een plan van aanpak maken.

Wat ik hier zie is een AJAX-script, die onderhuids onderdeel zal zijn van een formulier.
In het formulier kan je dan aangeven wat iemands geslacht is, waarna je dit moet verwerken in je AJAX-script.
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 18:19:10
Quote Anchor link
En is het dan niet heel handig/snel te maken in een normaal formulier dan in plaats van ajax?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 18:21:45
Quote Anchor link
Dat kan ook het is afhankelijk van de werking van de site. Als alles bijvoorbeeld via popup-overlay's werkt, en je komt opeens met een losse pagina aan, dan oogt het een beetje vreemd. Maar AJAX moet je niet zien als verplichting.
Gewijzigd op 13/07/2020 18:22:33 door - Ariën -
 
John Spijker

John Spijker

13/07/2020 19:01:44
Quote Anchor link
Jeetje haha...

Heb jij eventueel een heel klein werkend voorbeeldje die ik dan kan aanpassen? Waar in staat wanneer email of gebruiker al aangemeld is dat het niet nog een keer kan en wachtwoord overeenkomt en dan met de query voor users.. de rest red ik me dan wel mee denk ik... hoop dat dat mogelijk is? en excuses!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2020 19:11:46
Quote Anchor link
Even een simpel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// controleer of user al bestaat
$result = $db->query("SELECT username FROM users WHERE username='Pietje'");
if($result->num_rows > 0) {
    echo "Gebruiker bestaat al";
}
else {
    echo "Gebruiker is nog beschikbaar";
}

?>


Het wachtwoord zou ik niet meer met md5() doen. Dat is hopeloos ouderwets.
Gebruik liever password_hash() om een wachtwoord te genereren en password_verify() om deze te controleren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.