Regular Expression

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 09:00:33
Quote Anchor link
Halllo,

ik ben totaal niet technisch, maar heb 2 regular expressions nodig om een verwijzing te doen naar een specifiek type pagina van een website. Eenmalig eigenlijk. Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben en iemand kan helpen.

De structuur van de site is als volgt:

1. domein: ww.domein.nl
2. Categorie: ww.domein.nl/categorie.html waarbij er verschillende soorten categorieën zijn, heren, dames, kids om maar wat te noemen
3. Subcategorie: ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html waarbij er weer verschillende soorten subcategorieën zijn. Truien, broeken etc

Ik zoek dus als eerste een regular expression waarmee ik alle pagina's "vang" bij 2 (op categorieniveau) EN alle pagina's bij 3 (subcategorieniveau). En dat indien mogelijk in 1 regular expression. Als dat onmogelijk is dan in 2.

En nog een niveau dieper is het als volgt:

4. Product dat direct onder de categorie hangt: ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html
5. Product dat onder de subcategorie hangt: ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html
Voor 4 en 5, dus alle productpagina's, zoek ik ook een regular expression. Maar dat kunnen dus honderden verschillende producten zijn met uiteenlopende namen zonder logica.

Ik hoop dat dit duidelijk is verwoord en dat iemand hierbij kan assisteren.

Mijn dank is groot!
Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:19:54
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 09:53:31
Quote Anchor link
Dit zou het moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/^ww.domein.nl\/(.+?)(?:\/(.+?))?(?:\/(.+?))?\.html$/

Als er alleen een categorie is zit die in match[1], een evt. sub-categorie in match[2], een evt-evt productnaam in match[3]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$r
= '/^ww.domein.nl\\/(.+?)(?:\\/(.+?))?(?:\\/(.+?))?\\.html$/';
preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie.html
    [1] => categorie
) */

preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html
    [1] => categorie
    [2] => subcategorie
) */

preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html
    [1] => categorie
    [2] => subcategorie
    [3] => productnaam-roze
) */

?>

Ik neem overigens aan de het www (3x w) ipv ww moet zijn.
Gewijzigd op 15/11/2017 09:54:47 door Rob Doemaarwat
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 09:54:57
Quote Anchor link
hoe herken je het verschil tussen (3) subcategorie.html en (4) productnaam-roze.html? Ziet er in de laatste altijd een "-" ?
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:04:50
Quote Anchor link
Super, bedankt! Ja, idd 3x w. Ik snap het nog niet helemaal..

Ik wil hier http://prntscr.com/haolnt een code plaatsen en ik heb 2 codes nodig.

1. Eén code die matcht met categorie EN subcategorie (dat zijn de zogenaamde productoverzichtpagina's, daar mogen dus geen productpagina's inzitten). Voorbeeld: http://prntscr.com/haoolg en http://prntscr.com/haootm

2. Eén code die matcht met alleen productpagina's. Dus alleen maar pagina's waar je een product in je winkelwagen kan stoppen. Zoals http://prntscr.com/haophz

groet!



Toevoeging op 15/11/2017 10:09:20:

Ivo P op 15/11/2017 09:54:57:
hoe herken je het verschil tussen (3) subcategorie.html en (4) productnaam-roze.html? Ziet er in de laatste altijd een "-" ?



Lastige, de "-" komt bijna altijd wel voor, maar is niet 100% zeker. En hij komt ook voor in de subcategorie. Zie voorbeeld: categoriepagina http://prntscr.com/haorbq en productpagina: http://prntscr.com/haorjf
Gewijzigd op 15/11/2017 10:18:53 door Roy Roy
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:20:29
Quote Anchor link
ik snap je voorbeeldlinkjes niet: die eindigen niet op .html? en hebben maar 1 kreet?

Maar ik begrijp uit je tekst dat er geen verschil tussen 3 en 4 zit.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:29:14
Quote Anchor link
In die linkjes zit een prt screen en daar zie je de URL in en die eindigen wel op html. Zie je die? Het zijn deze links: http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html en
http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html

Ik begrijp niet wat je bedoelt met "1 kreet"..

En wat betreft het verschil tussen 3 en 4: producten hangen zowel aan de categorie als aan de subcategorie. Ik kan een groene heren trui vinden onder www.domein.nl/heren/groene-trui.html maar ook onder www.domein.nl/heren/truien/groene-trui.html maar hij zou ook nog kunnen hangen onder www.domein.nl/heren/truien-en-vesten/groene-trui.html

:)
Gewijzigd op 15/11/2017 10:37:29 door Roy Roy
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:37:41
Quote Anchor link
"1 kreet": "haorjf"

Als je linkjes in je post wilt gebruiken als toelichting, ,dan kun je die natuurlijk ook gewoon typen, ipv een screenshot op een andere server plaatsen en dan een link daarnaartoe plaatsen....

Houdt je verhaal wel zo leesbaar.

--
anyway: ik zie nog steeds geen verschil tussen 3 en 4.

Lijkt me handiger om in plaats daarvan de url op te splitsen op de /.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $parts = explode('/',$_SERVER['REQUEST_URI']); ?>


Als er maar 1 element is (of als $part[0] op .html eindigt), dan is dat de categorie.

else:
als deel 2 op .html eindigt (danwel, count($parts)==2), dan is deel 1 ook de categorie, en deel 2 is de subcat, of een artikel.
Dan zul je in je database moeten zoeken of deel 2 voorkomt als subcategorie. Zo niet, dan is het een artikel.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:41:09
Quote Anchor link
Ivo P op 15/11/2017 10:37:41:


Als je linkjes in je post wilt gebruiken als toelichting, ,dan kun je die natuurlijk ook gewoon typen, ipv een screenshot op een andere server plaatsen en dan een link daarnaartoe plaatsen....

Houdt je verhaal wel zo leesbaar.



Dank voor de tip! Ik had mijn reactie uitgebreid terwijl jij een reactie gaf. Dat maakte het al wat duidelijker denk/hoop ik
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 10:42:03
Quote Anchor link
@Ivo: Het is altijd iets van categorie(/sub-categorie(/product-naam)).html (de stukken tussen (...) zijn steeds optioneel). Dat kun je dus prima herkennen: 1e stuk = categorie, 2e stuk = sub-cat, 3e stuk = product (als ze d'r zijn). Dat is ook precies wat mijn reg-ex doet (even alleen het optionele stukje - zit er 2x in):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
(?:\\/(.+?))?

(          )? -> dit stuk is optioneel (ivm vraagteken d'r achter)
 ?:           -> dit stuk wil ik niet terugzien in de matches
   \\/        ->   ivm deze forward slash die ik niet wil zien
      (.+?)   -> dit is de match die ik zoek (? = non-greedy = zo kort mogelijk =
                   niet de productnaam bij de sub-cat trekken)
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 11:02:42
Quote Anchor link
Top Rob! Maar (nogmaals, ik heb NUL technische ervaring... Dus sorry als je het voor moet kauwen:)

Welk stukje code heb ik nu nodig om te laten zoeken op overzichtpagina's? (zoals http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html) en welk stukje code heb ik nu nodig om te laten zoeken op productpagina's? (zoals http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html)
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 11:18:33
Quote Anchor link
In de vraag staat ook:
Quote:
4. Product dat direct onder de categorie hangt: ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html


en ik zie geen verschil tussen
ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html
en
ww.domein.nl/categorie/roze-producten.html

De eerste zou één product zijn, en de tweede de subcategorie met roze producten.

Maar naar mijn idee is een regex hier overbodig: je weet dat je op de / moet splitten.
Uit het aantal gevonden delen weet je al of het gaat om 1 categorie, of in het geval van 3 delen om een cat/ sub-cat / product combinatie.

Alleen in het geval van 2 delen zul je een lijst met sub-categorieën moeten raadplegen om te zien of het een subcat is, of anders een product.

Waarbij eventuleel nog de combinatie "subcat" horend bij "cat" bekeken kan worden.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 11:23:27
Quote Anchor link
O, verrek, nou zie ik 'm. Ik had alleen die bij 5 gezien. Tsja, dan wordt het lastig, en zul je toch een lookup in de database moeten doen (is het product of een categorie). Dan is jouw oplossing net zo handig (ivm de opmerking over een "verwijzing" + reg-ex had ik het vermoeden dat het misschien in een mod_rewrite achtige constructie moest komen, en dan is een reg-ex wel handig).

@Roy: het is 3x hetzelfde stukje code (preg_match()), alleen aan de hand van het format van de URL geeft ie een array met 2, 3, of 4 "matches" terug (waarbij de 1e - nummer 0 - altijd de volledige match is).
Gewijzigd op 15/11/2017 11:26:09 door Rob Doemaarwat
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 12:19:40
Quote Anchor link
Dank jullie beiden. Ik ga het lezen en proberen te begrijpen. Ik gebruik het om een heatmap te maken voor een categoriepagina en een prodictpagina in een saas programma en moet daar simpelweg 1 veld invullen. zie http://prntscr.com/haqe8f

Dank!
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 12:21:16
Quote Anchor link
Waarom moeten we dan Japanse vrouwen gaan daten?

Toevoeging op 15/11/2017 12:25:41:

maw: je vindt zelf waarschijnlijk je linkjes naar externe sites heel handig, maar die staan vol reclame en andere rotzooi.

Je kunt ook je vraag slimmer stellen.

Als je in je openingspost gewoon het hele verhaal vertelt, krijg je geen oplossingen waar je niets aan hebt. Je oorspronkelijke vraag vermeldt niets over een externe site die iets met die regex moet doen.

Maar je gaat dit niet in 1 regex vangen. Dat wil zeggen: als je onderscheid tussen een product en subcategorie nodig hebt.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 12:36:57
Quote Anchor link
Bedankt voor je terugkoppeling Ivo. Slimmer de vraag stellen kon ik niet, dan had ik het gedaan. Elke dag leren we meer, ieder op zijn eigen manier.

Ik ga dan nadenken over drie dingen:

1. Hoe kom ik aan een regex voor de externe site die alleen alles op subcategorieniveau pakt http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html
2. Hoe kom ik aan een regex voor de externe site die alle productpagina's onder dat subcategorieniveau pakt: http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html

Daarmee zou ik dan ook heel blij zijn.

en

3. Waarom inderdaad die Japanse vrouwen.. Denk dat ik daar wel wat van kan vinden :)
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 12:39:16
Quote Anchor link
Rob heeft, denk ik, een oplossing aangedragen.
Het lastige is alleen dat je niet een eenduidige url hebt.

Maar maakt dat uit voor de site waar je die regex moet invullen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 13:11:45
Quote Anchor link
Als een productpagina altijd barst van de nummers op het eind, dan kun je daar met een reg-ex ook nog wel weer wat mee.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 13:21:39
Quote Anchor link
Ik ga het proberen, maar aangezien dit voor mij soort hocus pocus is moet ik de tijd nemen het te begrijpen. Ik weet niet eens hoe ik de code van Rob moet lezen en wat ik zou moeten kopiëren.

Ik had verwacht/of gehoopt dat ik een simpel stukje tekst zou krijgen, copy paste klaar. Maar zo werkt het helaas niet kom ik nu achter.

Ik kan geen plaatjes bijvoegen op dit forum vandaar dat ik dat plaatje met zo'n prtscrn linkje laat zien steeds (daar staat dan inderdaad reclame bij).

Maar er staat dus "Enter page URL - URL Regular Expression" en dan 1 klein invulveld met daarin "e.g. \/pages\/[^\/]+

In ieder geval dank voor het meedenken!



Toevoeging op 15/11/2017 13:27:15:

Rob Doemaarwat op 15/11/2017 13:11:45:
Als een productpagina altijd barst van de nummers op het eind, dan kun je daar met een reg-ex ook nog wel weer wat mee.


Nee, kan je niet vanuit gaan helaas.. Dit gaat om het analyseren van bezoekersgedrag op specifieke pagina's. Ik laat de tool data verzamelen van categoriepagina's en van productpagina's. Beiden hebben een andere functie en oop beiden gedragen bezoekers zich anders. Met die regex vertel ik de tool wat wat is. Het hoeft ook niet compleet te zijn, zolang ze maar niet door elkaar heen lopen.
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 13:34:00
Quote Anchor link
hoeveel subcategorieën heb je?

Als dat niet de spuigaten uitloopt, kun je mogelijk die nog expliciet noemen in de regex
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 13:40:54
Quote Anchor link
ik zou het om willen draaien, hoeveel kan ik er kwijt? Ik heb er +- 40, maar als ik er 10 kwijt kan is dat beter dan niets. Hoe minder ik er kwijt kan hoe langer het duurt voor ik data heb, maar het werkt wel.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/11/2017 17:56:19
Quote Anchor link
Gewoon een single point of entry gebruiken en een router.

Alle requests leiden dan naar 1 pagina dankzij wat instellingen in de .htaccess. Laten we zeggen dat alle request naar index.php leiden waarin je een router zijn werk laat doen om de URL te ontleden en te beslissen welke controller/method er aangeroepen moet worden. In de controller laadt je dan uiteindelijk je data en je template.

Je zou dan ongeveer deze routes krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/{category} ==> ProductController::ShowCategory()
/{category}/{product} ==> ProductController::showProduct()
/{category}/{subcategory} ==> ProductController::ShowSubcategory()
/{category}/{subcategory}/{product} ==> ProductController::showProduct()

De volgorde waarin je de routes behandeld is heel belangrijk en zal bepalen welke route voorrang krijgt.

Stel:
ww.domein.nl/etenswaar/brood

Is brood dan een artikel of is het een subcategory ? Zou allebei kunnen toch?
Laat je nu de router de route /{category}/{product} als eerst behandelen dan zal die matchen en wordt de showProduct() method aangeroepen en dus een productpagina geladen.

Verander je de volgorde van de routes, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
/{category}/{subcategory} ==> ProductController::ShowSubcategory()
/{category}/{product} ==> ProductController::showProduct()


dan zal hij eerst /{category}/{subcategory} pakken en wordt de ShowSubcategory() aangeroepen in plaats van showProductWithCategory()

Hoe kom je aan zo een systeem? Het handigste is om een kant en klaar framework te pakken. Bijvoorbeeld CakePHP.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.