Regular Expression

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 09:00:33
Quote Anchor link
Halllo,

ik ben totaal niet technisch, maar heb 2 regular expressions nodig om een verwijzing te doen naar een specifiek type pagina van een website. Eenmalig eigenlijk. Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben en iemand kan helpen.

De structuur van de site is als volgt:

1. domein: ww.domein.nl
2. Categorie: ww.domein.nl/categorie.html waarbij er verschillende soorten categorieën zijn, heren, dames, kids om maar wat te noemen
3. Subcategorie: ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html waarbij er weer verschillende soorten subcategorieën zijn. Truien, broeken etc

Ik zoek dus als eerste een regular expression waarmee ik alle pagina's "vang" bij 2 (op categorieniveau) EN alle pagina's bij 3 (subcategorieniveau). En dat indien mogelijk in 1 regular expression. Als dat onmogelijk is dan in 2.

En nog een niveau dieper is het als volgt:

4. Product dat direct onder de categorie hangt: ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html
5. Product dat onder de subcategorie hangt: ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html
Voor 4 en 5, dus alle productpagina's, zoek ik ook een regular expression. Maar dat kunnen dus honderden verschillende producten zijn met uiteenlopende namen zonder logica.

Ik hoop dat dit duidelijk is verwoord en dat iemand hierbij kan assisteren.

Mijn dank is groot!
Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:40:42
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 09:53:31
Quote Anchor link
Dit zou het moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/^ww.domein.nl\/(.+?)(?:\/(.+?))?(?:\/(.+?))?\.html$/

Als er alleen een categorie is zit die in match[1], een evt. sub-categorie in match[2], een evt-evt productnaam in match[3]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$r
= '/^ww.domein.nl\\/(.+?)(?:\\/(.+?))?(?:\\/(.+?))?\\.html$/';
preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie.html
    [1] => categorie
) */

preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie/subcategorie.html
    [1] => categorie
    [2] => subcategorie
) */

preg_match($r,'ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html',$match);
print_r($match);
/* Array
(
    [0] => ww.domein.nl/categorie/subcategorie/productnaam-roze.html
    [1] => categorie
    [2] => subcategorie
    [3] => productnaam-roze
) */

?>

Ik neem overigens aan de het www (3x w) ipv ww moet zijn.
Gewijzigd op 15/11/2017 09:54:47 door Rob Doemaarwat
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 09:54:57
Quote Anchor link
hoe herken je het verschil tussen (3) subcategorie.html en (4) productnaam-roze.html? Ziet er in de laatste altijd een "-" ?
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:04:50
Quote Anchor link
Super, bedankt! Ja, idd 3x w. Ik snap het nog niet helemaal..

Ik wil hier http://prntscr.com/haolnt een code plaatsen en ik heb 2 codes nodig.

1. Eén code die matcht met categorie EN subcategorie (dat zijn de zogenaamde productoverzichtpagina's, daar mogen dus geen productpagina's inzitten). Voorbeeld: http://prntscr.com/haoolg en http://prntscr.com/haootm

2. Eén code die matcht met alleen productpagina's. Dus alleen maar pagina's waar je een product in je winkelwagen kan stoppen. Zoals http://prntscr.com/haophz

groet!



Toevoeging op 15/11/2017 10:09:20:

Ivo P op 15/11/2017 09:54:57:
hoe herken je het verschil tussen (3) subcategorie.html en (4) productnaam-roze.html? Ziet er in de laatste altijd een "-" ?



Lastige, de "-" komt bijna altijd wel voor, maar is niet 100% zeker. En hij komt ook voor in de subcategorie. Zie voorbeeld: categoriepagina http://prntscr.com/haorbq en productpagina: http://prntscr.com/haorjf
Gewijzigd op 15/11/2017 10:18:53 door Roy Roy
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:20:29
Quote Anchor link
ik snap je voorbeeldlinkjes niet: die eindigen niet op .html? en hebben maar 1 kreet?

Maar ik begrijp uit je tekst dat er geen verschil tussen 3 en 4 zit.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:29:14
Quote Anchor link
In die linkjes zit een prt screen en daar zie je de URL in en die eindigen wel op html. Zie je die? Het zijn deze links: http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html en
http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html

Ik begrijp niet wat je bedoelt met "1 kreet"..

En wat betreft het verschil tussen 3 en 4: producten hangen zowel aan de categorie als aan de subcategorie. Ik kan een groene heren trui vinden onder www.domein.nl/heren/groene-trui.html maar ook onder www.domein.nl/heren/truien/groene-trui.html maar hij zou ook nog kunnen hangen onder www.domein.nl/heren/truien-en-vesten/groene-trui.html

:)
Gewijzigd op 15/11/2017 10:37:29 door Roy Roy
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 10:37:41
Quote Anchor link
"1 kreet": "haorjf"

Als je linkjes in je post wilt gebruiken als toelichting, ,dan kun je die natuurlijk ook gewoon typen, ipv een screenshot op een andere server plaatsen en dan een link daarnaartoe plaatsen....

Houdt je verhaal wel zo leesbaar.

--
anyway: ik zie nog steeds geen verschil tussen 3 en 4.

Lijkt me handiger om in plaats daarvan de url op te splitsen op de /.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $parts = explode('/',$_SERVER['REQUEST_URI']); ?>


Als er maar 1 element is (of als $part[0] op .html eindigt), dan is dat de categorie.

else:
als deel 2 op .html eindigt (danwel, count($parts)==2), dan is deel 1 ook de categorie, en deel 2 is de subcat, of een artikel.
Dan zul je in je database moeten zoeken of deel 2 voorkomt als subcategorie. Zo niet, dan is het een artikel.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 10:41:09
Quote Anchor link
Ivo P op 15/11/2017 10:37:41:


Als je linkjes in je post wilt gebruiken als toelichting, ,dan kun je die natuurlijk ook gewoon typen, ipv een screenshot op een andere server plaatsen en dan een link daarnaartoe plaatsen....

Houdt je verhaal wel zo leesbaar.



Dank voor de tip! Ik had mijn reactie uitgebreid terwijl jij een reactie gaf. Dat maakte het al wat duidelijker denk/hoop ik
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 10:42:03
Quote Anchor link
@Ivo: Het is altijd iets van categorie(/sub-categorie(/product-naam)).html (de stukken tussen (...) zijn steeds optioneel). Dat kun je dus prima herkennen: 1e stuk = categorie, 2e stuk = sub-cat, 3e stuk = product (als ze d'r zijn). Dat is ook precies wat mijn reg-ex doet (even alleen het optionele stukje - zit er 2x in):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
(?:\\/(.+?))?

(          )? -> dit stuk is optioneel (ivm vraagteken d'r achter)
 ?:           -> dit stuk wil ik niet terugzien in de matches
   \\/        ->   ivm deze forward slash die ik niet wil zien
      (.+?)   -> dit is de match die ik zoek (? = non-greedy = zo kort mogelijk =
                   niet de productnaam bij de sub-cat trekken)
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 11:02:42
Quote Anchor link
Top Rob! Maar (nogmaals, ik heb NUL technische ervaring... Dus sorry als je het voor moet kauwen:)

Welk stukje code heb ik nu nodig om te laten zoeken op overzichtpagina's? (zoals http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html) en welk stukje code heb ik nu nodig om te laten zoeken op productpagina's? (zoals http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html)
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 11:18:33
Quote Anchor link
In de vraag staat ook:
Quote:
4. Product dat direct onder de categorie hangt: ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html


en ik zie geen verschil tussen
ww.domein.nl/categorie/productnaam-roze.html
en
ww.domein.nl/categorie/roze-producten.html

De eerste zou één product zijn, en de tweede de subcategorie met roze producten.

Maar naar mijn idee is een regex hier overbodig: je weet dat je op de / moet splitten.
Uit het aantal gevonden delen weet je al of het gaat om 1 categorie, of in het geval van 3 delen om een cat/ sub-cat / product combinatie.

Alleen in het geval van 2 delen zul je een lijst met sub-categorieën moeten raadplegen om te zien of het een subcat is, of anders een product.

Waarbij eventuleel nog de combinatie "subcat" horend bij "cat" bekeken kan worden.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 11:23:27
Quote Anchor link
O, verrek, nou zie ik 'm. Ik had alleen die bij 5 gezien. Tsja, dan wordt het lastig, en zul je toch een lookup in de database moeten doen (is het product of een categorie). Dan is jouw oplossing net zo handig (ivm de opmerking over een "verwijzing" + reg-ex had ik het vermoeden dat het misschien in een mod_rewrite achtige constructie moest komen, en dan is een reg-ex wel handig).

@Roy: het is 3x hetzelfde stukje code (preg_match()), alleen aan de hand van het format van de URL geeft ie een array met 2, 3, of 4 "matches" terug (waarbij de 1e - nummer 0 - altijd de volledige match is).
Gewijzigd op 15/11/2017 11:26:09 door Rob Doemaarwat
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 12:19:40
Quote Anchor link
Dank jullie beiden. Ik ga het lezen en proberen te begrijpen. Ik gebruik het om een heatmap te maken voor een categoriepagina en een prodictpagina in een saas programma en moet daar simpelweg 1 veld invullen. zie http://prntscr.com/haqe8f

Dank!
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 12:21:16
Quote Anchor link
Waarom moeten we dan Japanse vrouwen gaan daten?

Toevoeging op 15/11/2017 12:25:41:

maw: je vindt zelf waarschijnlijk je linkjes naar externe sites heel handig, maar die staan vol reclame en andere rotzooi.

Je kunt ook je vraag slimmer stellen.

Als je in je openingspost gewoon het hele verhaal vertelt, krijg je geen oplossingen waar je niets aan hebt. Je oorspronkelijke vraag vermeldt niets over een externe site die iets met die regex moet doen.

Maar je gaat dit niet in 1 regex vangen. Dat wil zeggen: als je onderscheid tussen een product en subcategorie nodig hebt.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 12:36:57
Quote Anchor link
Bedankt voor je terugkoppeling Ivo. Slimmer de vraag stellen kon ik niet, dan had ik het gedaan. Elke dag leren we meer, ieder op zijn eigen manier.

Ik ga dan nadenken over drie dingen:

1. Hoe kom ik aan een regex voor de externe site die alleen alles op subcategorieniveau pakt http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants.html
2. Hoe kom ik aan een regex voor de externe site die alle productpagina's onder dat subcategorieniveau pakt: http://www.steppinout.nl/heren/lounge-pants/lounge-pants-00003220-20.html

Daarmee zou ik dan ook heel blij zijn.

en

3. Waarom inderdaad die Japanse vrouwen.. Denk dat ik daar wel wat van kan vinden :)
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 12:39:16
Quote Anchor link
Rob heeft, denk ik, een oplossing aangedragen.
Het lastige is alleen dat je niet een eenduidige url hebt.

Maar maakt dat uit voor de site waar je die regex moet invullen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/11/2017 13:11:45
Quote Anchor link
Als een productpagina altijd barst van de nummers op het eind, dan kun je daar met een reg-ex ook nog wel weer wat mee.
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 13:21:39
Quote Anchor link
Ik ga het proberen, maar aangezien dit voor mij soort hocus pocus is moet ik de tijd nemen het te begrijpen. Ik weet niet eens hoe ik de code van Rob moet lezen en wat ik zou moeten kopiëren.

Ik had verwacht/of gehoopt dat ik een simpel stukje tekst zou krijgen, copy paste klaar. Maar zo werkt het helaas niet kom ik nu achter.

Ik kan geen plaatjes bijvoegen op dit forum vandaar dat ik dat plaatje met zo'n prtscrn linkje laat zien steeds (daar staat dan inderdaad reclame bij).

Maar er staat dus "Enter page URL - URL Regular Expression" en dan 1 klein invulveld met daarin "e.g. \/pages\/[^\/]+

In ieder geval dank voor het meedenken!



Toevoeging op 15/11/2017 13:27:15:

Rob Doemaarwat op 15/11/2017 13:11:45:
Als een productpagina altijd barst van de nummers op het eind, dan kun je daar met een reg-ex ook nog wel weer wat mee.


Nee, kan je niet vanuit gaan helaas.. Dit gaat om het analyseren van bezoekersgedrag op specifieke pagina's. Ik laat de tool data verzamelen van categoriepagina's en van productpagina's. Beiden hebben een andere functie en oop beiden gedragen bezoekers zich anders. Met die regex vertel ik de tool wat wat is. Het hoeft ook niet compleet te zijn, zolang ze maar niet door elkaar heen lopen.
 
Ivo P

Ivo P

15/11/2017 13:34:00
Quote Anchor link
hoeveel subcategorieën heb je?

Als dat niet de spuigaten uitloopt, kun je mogelijk die nog expliciet noemen in de regex
 
Roy Roy

Roy Roy

15/11/2017 13:40:54
Quote Anchor link
ik zou het om willen draaien, hoeveel kan ik er kwijt? Ik heb er +- 40, maar als ik er 10 kwijt kan is dat beter dan niets. Hoe minder ik er kwijt kan hoe langer het duurt voor ik data heb, maar het werkt wel.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/11/2017 17:56:19
Quote Anchor link
Gewoon een single point of entry gebruiken en een router.

Alle requests leiden dan naar 1 pagina dankzij wat instellingen in de .htaccess. Laten we zeggen dat alle request naar index.php leiden waarin je een router zijn werk laat doen om de URL te ontleden en te beslissen welke controller/method er aangeroepen moet worden. In de controller laadt je dan uiteindelijk je data en je template.

Je zou dan ongeveer deze routes krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/{category} ==> ProductController::ShowCategory()
/{category}/{product} ==> ProductController::showProduct()
/{category}/{subcategory} ==> ProductController::ShowSubcategory()
/{category}/{subcategory}/{product} ==> ProductController::showProduct()

De volgorde waarin je de routes behandeld is heel belangrijk en zal bepalen welke route voorrang krijgt.

Stel:
ww.domein.nl/etenswaar/brood

Is brood dan een artikel of is het een subcategory ? Zou allebei kunnen toch?
Laat je nu de router de route /{category}/{product} als eerst behandelen dan zal die matchen en wordt de showProduct() method aangeroepen en dus een productpagina geladen.

Verander je de volgorde van de routes, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
/{category}/{subcategory} ==> ProductController::ShowSubcategory()
/{category}/{product} ==> ProductController::showProduct()


dan zal hij eerst /{category}/{subcategory} pakken en wordt de ShowSubcategory() aangeroepen in plaats van showProductWithCategory()

Hoe kom je aan zo een systeem? Het handigste is om een kant en klaar framework te pakken. Bijvoorbeeld CakePHP.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.