rekenen script werk niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

18/09/2015 09:37:42
Quote Anchor link
Er zou een rekenmachine op het scherm moeten verschijnen maar ik krijg een wit scherm.
Ik heb ook het gevoel dat ik nog informatie mis. Ik ben nieuw met php dus ik snap het nog niet zo goed allemaal.
Graag ontvang ik tips/info wat er allemaal fout is.
gr, kees.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>rekenen</title>
</head>
<body>
<?php

$eerste
= $_POST['eerste'];
$tweede = $_POST['tweede'];
$soort = $_POST['soort'];

$delen = $eerste/$tweede;
$plus = $eerste+$tweede;
$min = $eerste-$tweede;
$keer = $eerste*$tweede;

if($soort = "/")
{

echo $delen;
}


elseif($soort = "+")
{

echo $plus;
}


elseif($soort = "-")
{

echo $min;
}


elseif($soort = "*")
{

echo $keer;
}


?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:48:01
 
Pipo Clown

Pipo Clown

18/09/2015 09:51:52
Quote Anchor link
Waar is de code waarmee je de rekenmachine werkelijk op het scherm laat ien ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2015 10:19:50
Quote Anchor link
Zorg dat foutmeldingen aan staan vanaf het begin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2015 11:02:33
Quote Anchor link
toewijzen doe je met =, vergelijken met ==

if($soort = "/")

betekent dus: wijs de string "/" toe aan de variabele $soort. Als dat lukt dan....


if($soort == "/")
zou betekenen: als $soort de string "/" bevat, dan doe....

(los van dat een switch constructie mooier zou zijn)
 
Thom nvt

Thom nvt

18/09/2015 11:17:46
Quote Anchor link
Een mooie manier om deze verwarring te voorkomen is Yoda syntax (ja, naar het starwars karakter).
Dan noteer je je statements zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ("/" == $soort) {}

Hierdoor krijg je een fatal error als je een enkel gelijk-aan teken gebruikt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.