Reset unset string?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

03/07/2021 22:23:39
Quote Anchor link
Ik loop een beetje vast, ik zal even uitleggen wat de bedoeling is.

Ik heb in een for loop 3 jaren, 2021, 2022 en 2023. Voor elk jaar haal ik de maanden op en voor elk maand ook de dagen. nu heb ik alle dagen van die 3 jaren en daar haal ik waardes mee op (voor elke dag). Dan filter ik de dagen met de waardes en hou ongeveer voor elke maand 1 dag over (wanneer het volle maan is). Nu heb ik ook voor alle dagen dat het volle maan is de afstand naar de maan. nu wil ik per jaar de kortste afstand hebben (maan dichtst bij de aarde) en dat is gelukt maar de laatste waarde van 2023 is hoger dan de waarde van 2022 waardoor er voor 2023 geen waarde is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
            $laagste
= '';
            //We zitten in de jaren loop 2021, 2022, 2023

            foreach($afstanden as $index => $code) {
              
               if(date('Y', strtotime($datums[$index])) == $y) {
                   //echo $y.'<br />';
                  
                   $laagste = '999999.99';
                   $laagste = min($afstanden);
                   //echo $laagste.'<br />';
                   if($laagste == $afstanden[$index]){
                       echo $laagste.' - '.$datums[$index].'<br />';
                       //unset($laagste);
                      
                   }
                  
               }
            }

            echo '<br />';
?>


Ik heb al geprobeerd de string te unsetten maar dat werkt niet
Gewijzigd op 03/07/2021 22:26:25 door Ferdi R
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:59:30
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/07/2021 08:16:47
Quote Anchor link
Kan je de hele code posten, zodat we beter kunnen zien waar het mis gaat?
Nu kunnen we niet zien wat er in de array $afstanden zit, en kan ik ook niet volgen wat het effect is op de loop.
 
Ferdi R

Ferdi R

04/07/2021 11:36:28
Quote Anchor link
Dit is de uitkomst.

Quote:
2021
^ 383232.62 Vollemaan op 2021-1-29
^ 376464.03 Vollemaan op 2021-2-27
^ 367277.41 Vollemaan op 2021-3-29
^ 364176.61 Vollemaan op 2021-4-27
^ 364185.48 Vollemaan op 2021-5-27
^ 367342.78 Vollemaan op 2021-6-25
^ 372466.26 Vollemaan op 2021-7-24
^ 383801.02 Vollemaan op 2021-8-23
^ 390750.81 Vollemaan op 2021-9-21
^ 400304.71 Vollemaan op 2021-10-21
^ 403951.43 Vollemaan op 2021-11-19
^ 405182.63 Vollemaan op 2021-11-20
^ 405288.34 Vollemaan op 2021-12-19
364176.61 - 2021-4-27

2022
^ 400879.92 Vollemaan op 2022-1-18
^ 391684.33 Vollemaan op 2022-2-17
^ 384878.3 Vollemaan op 2022-3-18
^ 373645.93 Vollemaan op 2022-4-17
^ 368248.24 Vollemaan op 2022-5-16
^ 363443.18 Vollemaan op 2022-6-15
^ 363813 Vollemaan op 2022-7-14
^ 366526.54 Vollemaan op 2022-8-12
^ 371280.86 Vollemaan op 2022-9-10
^ 375535.81 Vollemaan op 2022-9-11
^ 382305.23 Vollemaan op 2022-10-10
^ 389474.97 Vollemaan op 2022-11-8
^ 393880.71 Vollemaan op 2022-11-9
^ 399396.72 Vollemaan op 2022-12-8
363443.18 - 2022-6-15

2023
^ 404864.41 Vollemaan op 2023-1-7
^ 404672.41 Vollemaan op 2023-2-6
^ 401793.87 Vollemaan op 2023-3-7
^ 398837.54 Vollemaan op 2023-3-8
^ 393287.2 Vollemaan op 2023-4-6
^ 381755.54 Vollemaan op 2023-5-6
^ 374957.28 Vollemaan op 2023-6-4
^ 366160.85 Vollemaan op 2023-7-4
^ 363665.22 Vollemaan op 2023-8-2
^ 363536.49 Vollemaan op 2023-8-31
^ 365751.68 Vollemaan op 2023-9-29
^ 368656.92 Vollemaan op 2023-9-30
^ 374107.79 Vollemaan op 2023-10-29
^ 380891.51 Vollemaan op 2023-11-27
^ 392414.71 Vollemaan op 2023-12-27



Je ziet bij de lijst van 2021 onderaan de laagste waarde: 364176.61 - 2021-4-27.
Dan bij 2022: 363443.18 - 2022-6-15.

Als je in de lijst van 2023 kijkt is de laagste waarde: 363536.49 Vollemaan op 2023-8-31

Maar omdat die waarde hoger is dan die van 2022 pakt hij hem niet, dus ik moet op een of ander manier de waarde van $laagste kunnen resetten.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/07/2021 13:27:15
Quote Anchor link
Met wat knutselen heb ik dit bedacht.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
$kortstejaar
= [];
$jaren       = [ '2021', '2022', '2023' ];
$afstanden   = [
    '383232.62' => '2021-1-29',
    '376464.03' => '2021-2-27',
    '367277.41' => '2021-3-29',
    '364176.61' => '2021-4-27',
    '364185.48' => '2021-5-27',
    '367342.78' => '2021-6-25',
    '372466.26' => '2021-7-24',
    '383801.02' => '2021-8-23',
    '390750.81' => '2021-19-21',
    '400304.71' => '2021-10-21',
    '403951.43' => '2021-11-19',
    '405182.63' => '2021-11-20',
    '405288.34' => '2021-12-19',

    '400879.92' => '2022-1-18',
    '391684.33' => '2022-2-17',
    '384878.3'  => '2022-3-18',
    '373645.93' => '2022-4-17',
    '368248.24' => '2022-5-16',
    '363443.18' => '2022-6-15',
    '363813.00' => '2022-7-14',
    '366526.54' => '2022-8-12',
    '371280.86' => '2022-9-10',
    '375535.81' => '2022-9-11',
    '382305.23' => '2022-10-10',
    '389474.97' => '2022-11-08',
    '393880.71' => '2022-11-09',
    '399396.72' => '2022-12-08',

    '404864.41' => '2023-1-7',
    '404672.41' => '2023-2-6',
    '401793.87' => '2023-3-7',
    '398837.54' => '2023-3-8',
    '393287.20' => '2023-4-6',
    '381755.54' => '2023-5-6',
    '374957.28' => '2023-6-4',
    '366160.85' => '2023-7-4',
    '363665.22' => '2023-8-2',
    '363536.49' => '2023-8-31',
    '365751.68' => '2023-9-29',
    '368656.92' => '2023-9-30',
    '374107.79' => '2023-10-29',
    '380891.51' => '2023-11-27',
    '392414.71' => '2023-12-27'
];

foreach ( $jaren as $jaar )
{

    $kortsteafstand = '999999';
    $kortstedatum   = '';
    foreach( $afstanden as $afstand => $datum )
    {

        if( date('Y', strtotime( $datum ) ) == $jaar )
        {

            if( $afstand <= $kortsteafstand )
            {

                $kortsteafstand = $afstand;
                $kortstedatum   = $datum;
            }
        }
    }

    $kortstejaar[$jaar] = [$kortstedatum,$kortsteafstand];
}


echo '<pre>' . print_r( $kortstejaar, TRUE ) . '</pre>';
?>


<pre>
2021 2021-4-27 364176.61
2022 2022-6-15 363443.18
2023 2023-8-31 363536.49
</pre>
Gewijzigd op 04/07/2021 13:28:51 door Adoptive Solution
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.