Resultaten cumulative krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 10:59:04
Quote Anchor link
Hoi allemaal, ik heb deze query geschreven, alleen het lukt niet om de kolommen te cumuleren. dus periode 1 = 1 periode 2 is 2+1 periode 3 is weer de optelsom van 1+2+3 enz..

Hoe kan ik dit doen

Quote:
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0, SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [5], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)
ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate)
= '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:13:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2020 11:29:12
Quote Anchor link
Kan je de query ook ont-spaghetti'en?
We hebben ook code-tags.
 
Peter Jansen

Peter Jansen

06/10/2020 11:33:43
Quote Anchor link
SELECT dbo.grtbk.reknr, dbo.grtbk.oms25_0,
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '1' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [1],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '2' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [2],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '3' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [3],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '4' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [4],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '5' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [5],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '6' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [6],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '7' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [7],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '8' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [8],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '9' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [9],
SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '10' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit)ELSE 0 END) AS [10], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '11' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [11], SUM(CASE WHEN MONTH(ReportingDate) = '12' THEN (AmountDCDebit - AmountDCCredit) ELSE 0 END) AS [12]
FROM dbo.grtbk LEFT OUTER JOIN
dbo.GeneralLedgerBalances ON dbo.GeneralLedgerBalances.GeneralLedger = dbo.grtbk.reknr AND YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate) = 2020
GROUP BY YEAR(dbo.GeneralLedgerBalances.ReportingDate), dbo.grtbk.oms25_0, dbo.grtbk.reknr
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/10/2020 21:55:07
Quote Anchor link
Voer je deze query rauw uit op je database, of communiceert een scriptingtaal (PHP?) met de database? In dit laatste geval zou je dit probleem (deels) kunnen overhevelen naar deze taal, waarbij je de query eenvoudig houdt en alles simpelweg groepeert op maand. In de scriptingtaal kun je dan de cumulatieve optelling doen. Verdeel en heers.

En anders kun je misschien denken aan een mysql-procedure. Of wellicht kun je hier wat inspiratie vinden.

NB aLternatief: als dit historische gegevens betreft die toch niet meer veranderen zou je dit van tevoren kunnen uitrekenen en in een aparte kolom kunnen opslaan.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/10/2020 16:03:23
Quote Anchor link
Wat je zoekt heet in databasetermen een 'running total'.
Het werkt via een window-function als SUM() waarbij je ook de voorgaande rijen meeneemt.
Afhankelijk van het beoogde resultaat kan je iets doen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  SUM(AmountDCDebit - AmountDCCredit)
  OVER (
    ORDER BY ReportingDate
    RANGE BETWEEN UNBOUNDED PRECEDING AND CURRENT ROW
  ) AS "subtotaal"
FROM ...


Voor de volledige syntax zie: https://www.postgresql.org/docs/current/functions-window.html

Mocht je gedoemd zijn om met MySQL te werken dan is er goed nieuws: sinds versie 8 kan MySQL het kunstje eindelijk ook.
Zie voor details: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions.html

Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.
Gewijzigd op 07/10/2020 16:08:01 door Ad Fundum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/10/2020 16:13:36
Quote Anchor link
Ad Fundum op 07/10/2020 16:03:23:
Een running total opnieuw bedenken en uitprogrammeren in PHP is niet nodig, dat kan je beter aan de database over laten. Want die kan dat sneller en efficiënter dan dat je dat in PHP kan doen.

Mwa. Welke gegevens je gebruikt en hoe je deze gebruikt zijn twee verschillende dingen. Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben? Dit is een eenvoudigere aanpassing in PHP als je maandtotalen hebt dan wanneer je een query om moet schrijven (en moet testen) voor dat doel. Er is voor beide wat te zeggen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

09/10/2020 16:03:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 07/10/2020 16:13:36:
Wat als je straks ook het verschil per maand wilt hebben?

Je kunt het makkelijk opdelen met het PARTITION BY statement.
Postgres: https://www.postgresql.org/docs/current/tutorial-window.html
MySQL: https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/window-functions-usage.html

Als je dat door de database laat doen hoef je niet extra tests te schrijven voor je PHP code.

En met sneller bedoel ik: als je de data eerst via TCP moet overbrengen naar PHP FPM kost dat extra resources, en qua dataverwerking is PHP altijd trager dan de database. Dat ga je merken als je grotere hoeveelheden data langs moet lopen, of grotere aantallen HTTP requests moet verwerken.
Gewijzigd op 09/10/2020 16:06:23 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.