Resultaten weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Guido

Guido

20/04/2004 09:05:00
Quote Anchor link
Ik ben net met PHP/MySQL begonnen en heb een database aangemaakt met producten. Uit deze database probeer ik alle producten te krijgen en deze in tabelvorm te presenteren. Op dit moment heb ik ervoor gekozen om alles horizontaal te presenteren (Titel, Fabrikant, PrijsNormaal, Prijsaanbieding en een plaatje). Dit leek me voor nu even iets makkelijker want eigenlijk wil ik ernaar toe om te beginnen met het (thumbnail) plaatje en rechts daarnaast de 4 eergenoemde rubrieken onder elkaar. Dit neemt minder ruimte in waardoor je 2 kolommen van producten naast elkaar kan maken. Stap daarna moet worden dat je op de titel klikt en naar een detailscherm moet gaan.

EDIT: Error opgelost, link naar details gelukt. Alleen nog oplossing voor 2 kolommen met producten gezocht!!

Maar eerst terug naar wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
$username
="";
$password="";
$database="";
mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$sitepad = "/test/tnimages/";
$sql = "SELECT * FROM Product ";
$resultaat = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

if (mysql_num_rows($resultaat) > 0)
    {

echo "<table border =1>";

while ($rij = mysql_fetch_array($Resultaat))  {
echo "<tr>";
echo "<td>".$rij["Titel"]."</td>";
echo "<td>".$rij["Fabrikant"]."</td>";
echo "<td>".$rij["Prijsnormaal"]."</td>";
echo "<td>".$rij["PrijsAanbieding"]."</td>";
echo "<td>";
$sql = "SELECT * FROM Pictures WHERE Product_ID=".$rij["Product_ID"];
$Pictures = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($Pictures) > 0) {
while ($afb_rij = mysql_fetch_array($Pictures)) {
$bestandsnaam = $sitepad.$afb_rij["Pictures_ID"].$afb_rij["Bestandstype"];
echo "<img src=\"$bestandsnaam\"> ";
}
}
else {
echo "Geen afbeelding";
}

echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";
}

mysql_close();
?>



Ik krijg de volgende error: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Heb de uitleg over deze functie op deze site nog eens gelezen maar zie de fout niet zo snel.

Wie kan mij helpen en ook eventueel al meedenken over mijn gevolgstappen.

HEEL erg bedankt alvast, wordt langzamerhand gek van het feit dat het niet werkt. LOL
Gewijzigd op 20/04/2004 10:53:00 door Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 06:41:57
 
Rick

Rick

20/04/2004 09:45:00
Quote Anchor link
$resultaat = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while ($rij = mysql_fetch_array($Resultaat)) {

de ene keer resultaat met een hoofdletter en de andere keer niet, daar zit de fout :P
 
Guido

Guido

20/04/2004 09:53:00
Quote Anchor link
Ik schaam me diep, soms zie je het echt niet meer. Misschien ook nog wat tips om tot die 2 kolommen met producten te komen?
 
Guido

Guido

20/04/2004 10:44:00
Quote Anchor link
Inmiddels code weer aangepast zodat er naar de "detailspagina" wordt gelinkt wanneer mensen op de titel klikken. Blijft nog het probleem om 2 kolommen met producten naast elkaar te krijgen ipv alles nu onder elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
$username
="";
$password="";
$database="";
mysql_connect(localhost,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
$sitepad = "/test/tnimages/";
$sql = "SELECT * FROM Product ";
$resultaat = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
    {

echo "<table border =1>";

while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat))  {
$Product_ID = $rij["Product_ID"];
echo "<tr>";
echo "<a href=\"rubriek_resultaat.php?Product_ID=$Product_ID\"><td>".$rij["Titel"]."</a></td>";
echo "<td>".$rij["Fabrikant"]."</td>";
echo "<td>".$rij["Prijsnormaal"]."</td>";
echo "<td>".$rij["PrijsAanbieding"]."</td>";
echo "<td>";
$sql = "SELECT * FROM Pictures WHERE Product_ID=".$rij["Product_ID"];
$Pictures = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($Pictures) > 0) {
while ($afb_rij = mysql_fetch_array($Pictures)) {
$bestandsnaam = $sitepad.$afb_rij["Pictures_ID"].$afb_rij["Bestandstype"];
echo "<img src=\"$bestandsnaam\"><br><br>";
}
}
else {
echo "Geen afbeelding";
}

echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";
}

mysql_close();
?>
Gewijzigd op 20/04/2004 10:45:00 door Guido
 
Willem Jan

Willem Jan

20/04/2004 13:01:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je om dat te bereiken met een teller moet gaan werken die telt hoeveel rijen er geselecteerd zijn. Vervolgens laat je de helft in de ene kolom plaatsen en de andere helft in de andere kolom.

In SQL kan dat met de SELECT COUNT query zonder teller gerealiseerd worden. Je slaat dan het resultaat van de count op in een variabele, en je deels deze door 2. Dat sla je op in variabele2.

Vervolgens moet je in de ene kolom een selectie maken waarbij het ID kleiner of gelijk is aan het ID van het "middelste" artikel en in de andere kolom waar het ID groter is dan het ID van het "middelste" artikel in de database.

Wat je ook als selectie criterium zou kunnen laten gelden is alle oneven nummers links en alle even nummers rechts. Maar je ontkomt er dus niet aan om de selectie op te splitsen in twee delen en dan het ene deel in de ene kolom te zetten en het andere deel in de andere kolom.

Dit zou je een eind op weg moeten helpen om tot een correcte query te komen.
 
Rick

Rick

20/04/2004 13:05:00
Quote Anchor link
mijn oplossing is alles in arrays stoppen en daarna met een for loop uitlezen
 
Guido

Guido

20/04/2004 16:39:00
Quote Anchor link
Quote:
mijn oplossing is alles in arrays stoppen en daarna met een for loop uitlezen


Zou je dat iets meer kunnen uitleggen? Ben net begonnen, ken ook de beginselen van genoemde termen maar een klein voorbeeldje zou kunnen helpen.

Bij voorbaat dank. Ook naar de manier met "count" zal ik eens kijken.
 
Rick

Rick

20/04/2004 17:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
   $data[]=$row;
}

echo '<table>';
for($i=0;$i<count($data);$i++){
   echo'<tr><td>';  
   print_r($data[$i++]);
   echo'</td><td>';
   print_r($data[$i]);
   echo'</td></tr>';
}

echo'</table>';
?>
 
Rick

Rick

20/04/2004 17:17:00
Quote Anchor link
dubbelpost (wat is het forum langzaam?)
Gewijzigd op 20/04/2004 17:20:00 door Rick
 
Guido

Guido

20/04/2004 19:25:00
Quote Anchor link
Bedankt, ga morgen het één en ander proberen en meld hier wel mijn voortgang.
 
Guido

Guido

21/04/2004 21:17:00
Quote Anchor link
Rick> ik ben ermee aan de slag geweest maar heb er uiteindelijk niet veel van kunnen maken. Vanalles geprobeerd met $data[]=$row maar niet het gewenste resultaat. Ik durf het bijna niet te vragen maar zou je nog iets meer toelichting kunnen geven?
 
Rick

Rick

21/04/2004 21:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$query
= 'SELECT id, naam, nog_iets FROM tabel';
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
     $data[]=$row;
}


echo '<table>';
for($i=0;$i<count($data);$i++){
   echo'<tr><td>';    
   echo $data[$i]['id'].'<br />';
   echo $data[$i]['naam'].'<br />';
   echo $data[$i]['nog_iets'].'<br />';
   echo'</td><td>';
   $i++;
   echo $data[$i]['id'].'<br />';
   echo $data[$i]['naam'].'<br />';
   echo $data[$i]['nog_iets'].'<br />';
   echo'</td></tr>';
}

echo'</table>';
 
Guido

Guido

22/04/2004 10:37:00
Quote Anchor link
Rick, helemaal top. Heb de code nog iets aangepast zodat het wat fraaier eruit ziet. Heb uit mijn oude code ook weer de link naar de detail pagina toegevoegd maar die lijkt nog niet helemaal te werken. Ik ben er natuurlijk nog lang niet want nu moet ik naast de tekst een plaatje tonen. In de code uit mijn eerste bericht had ik dit netjes voor elkaar maar hoe ik dat hierin ga implementeren is een heel ander verhaal. Code zoals ik nu heb zonder afbeeldingen:

$query = 'SELECT Product_ID, Titel, Fabrikant, PrijsNormaal, PrijsAanbieding FROM Product';
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_assoc($result)){

$data[]=$row;

}
$Product_ID = $row["Product_ID"];
echo '<table table width="595">';
for($i=0;$i<count($data);$i++){
echo'<tr><td>';
echo $data[$i]['Product_ID'].'<br />';
echo '<a href=\"rubriek_resultaat.php?id=$Product_ID\"><b>'.$data[$i]['Titel'].'</b></a><br />';
echo $data[$i]['Fabrikant'].'<br />';
echo "Prijs normaal: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsNormaal'].'<br />';
echo "Prijs aanbieding: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsAanbieding'].'<br />';
echo'</td><td>';
$i++;
echo $data[$i]['Product_ID'].'<br />';
echo '<b>'.$data[$i]['Titel'].'</b><br />';
echo $data[$i]['Fabrikant'].'<br />';
echo "Prijs normaal: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsNormaal'].'<br />';
echo "Prijs aanbieding: €&nbsp;".$data[$i]['PrijsAanbieding'].'<br />';
echo'</td></tr>';
}
echo'</table>';
 
Rick

Rick

22/04/2004 13:27:00
Quote Anchor link
probeer het eens met deze query, dat zou het wat makkelijker moeten maken :)
$sql = "SELECT * FROM Product,Pictures WHERE Pictures.Product_ID=Products.Product_ID";
 
Guido

Guido

22/04/2004 13:33:00
Quote Anchor link
Ok, ik ga ermee aan de slag. Overigens voorzie ik vooral problemen om het plaatje netjes in een kolom ernaast te krijgen.

Enig idee waarom mijn link van de titel naar detail pagina niet werkt?

Super dat je helpt in ieder geval!!
 
Rick

Rick

22/04/2004 13:53:00
Quote Anchor link
omdat dit niet klopt: $Product_ID = $row["Product_ID"];

om het iets netter te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
echo '<table table width="595">';  
for($i=0;$i<count($data);$i++){  
    echo'<tr>';
    for($i1=0;$i1<2;$i1++){
        $i+=$i1;
        echo'<td>';
        echo'<table border="1">
            <tr>
                <td>'
.$data[$i]['Product_ID'].'</td>
                <td rowspan="5"><img src="'
.$data[$i]['Pictures_ID'].$data[$i]['Bestandstype'].'" />
            </tr>
            <tr>
                <td><a href="rubriek_resultaat.php?id='
.$data[$i]['Product_ID'].'"><b>'.$data[$i]['Titel'].'</b></a></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>'
.$data[$i]['Fabrikant'].'</td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Prijs normaal: ? '
.$data[$i]['PrijsNormaal'].'</td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Prijs aanbieding: ? '
.$data[$i]['PrijsAanbieding'].'</td>
            </tr>
        </table>
        </td>'
;
    }

         echo'</tr>';
}
  
echo'</table>';
?>


test maar eventjes of het werkt :P
Gewijzigd op 22/04/2004 16:19:00 door Rick
 
Guido

Guido

22/04/2004 14:48:00
Quote Anchor link
Ok, nadat ik uit de query een "s" had weggehaald die er niet hoorde (gelukkig kan ik jou ook nog betrappen op een foutje LOL), kwam er inderdaad mooi een lijstje uit. Heb er maar een stuk of 6 producten inzitten. Wat viel me op:

1) ik heb nu weer alles onder elkaar ipv 2 productkolommen (het zou moeten zijn plaatje 1, tekst over plaatje 1 ernaast, plaatje 2, tekst over plaatje 2 ernaast.

2) als ik voor een product 2 plaatjes heb dan worden beide plaatjes weergegeven met beiden dezelfde teksten ipv dat de tekst er 1 keer staat en de plaatjes onder elkaar (in de praktijk zal ik waarschijnlijk maar 1 plaatje hebben maar is misschien toch wel netjes om te ondervangen). In mijn eerste ontwerp ging dit nog wel goed met de loop en ook een tekst mocht er geen plaatje zijn).

3) op het eind van de opsomming krijg ik nog een soort lege tabel met
Prijs normaal: (verder leeg)
Prijs aanbieding: (verder leeg)
En daarnaast een plaatje (rood kruis en als je bij properties kijkt verder ook geen "picture" naam.

4) met de huidige query krijg je alleen producten die ook daadwerkelijk een plaatje hebben.

Ik hoop dat we eruit gaan komen :)
Gewijzigd op 22/04/2004 14:50:00 door Guido
 
Rick

Rick

22/04/2004 16:26:00
Quote Anchor link
probeer hem nu maar, het zou nu moeten werken

enne ik maak zeer regelmatig fouten hoor, het probleem is dat ik het zelf niet kan testen omdat ik de database niet heb (en al had ik de database dan zou ik er te lui voor zijn :P)

1. opgelost (hoop ik tenminste)
2. het lijkt me dat je toch maar 1 plaatje wilt (anders is de layout direct kaput :P
3. kijk eventjes of het nu wel werkt, na mijn wijziging zou het kunnen dat het probleem verholpen is, maar waarschijnlijk moet er nog een ifje bij om te kijken of er data is
4. SELECT * FROM Product,Pictures WHERE Pictures.Product_ID=Products.Product_ID OR Pictures.Product_ID!=Products.Product_ID
 
Guido

Guido

22/04/2004 17:12:00
Quote Anchor link
Nou, nu komen we echt in de buurt. Enige probleem nog:

Ik krijg nu alle 6 de producten 6x te zien steeds met een ander plaatje. Dus 6x de producten met plaatje1, daaronder 6x met plaatje2 etc.

Ik ga weer even aan de layout werken want elke tabel is weer anders van grootte.

Vind je overigens alles behalve lui :)
 
Rick

Rick

22/04/2004 17:36:00
Quote Anchor link
ja, de query is een beetje een probleem nu :/

ik zit me af te vragen of dit wel kan met 1 query
misschien dan toch maar een 2e query erbij bouwen
 
Guido

Guido

22/04/2004 17:50:00
Quote Anchor link
LOL Ik dacht echt dat we er bijna waren. Heb het nu ook mooi in mijn layout, precies zoals ik in gedachten had. Kleine tegenslag dus.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.