return fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 22:25:44
Quote Anchor link
Hey,

Ik probeer simpelweg een wachtwoord uit een database te halen. Daarvoor heb ik deze function:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function CheckPassword($user){
        $host="localhost"; // Host name
        $username="root"; // Mysql username
        $password=""; // Mysql password
        $db_name="wizzardz"; // Database name
        $tbl_name="account"; // Table name
        
        // Connect to server and select databse.

        mysql_connect("$host", "$username", "$password");
        mysql_select_db("$db_name");
        
        
        // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
        $myusername = mysql_real_escape_string($user);
            
        $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername'";
            $result=mysql_query($sql)
        
        foreach($result as $row) {
            return $row['Password'];
        }    
}

?>


Met probleem zit hem in foreach($result as $row). Ik heb een vermoeden dat dit alleen bij een pdo werkt want hier heb ik het uit gehaald. Iemand een idee? Ik krijg deze error:

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected T_FOREACH in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/WizzardzCheckuser.php on line 122


Alvast bedankt! ^^
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:32:59
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

15/02/2011 22:28:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php            $result=mysql_query($sql) ?>


Typisch geval van regels niet afsluiten xD

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php            $result=mysql_query($sql); ?>


Toevoeging op 15/02/2011 22:29:43:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
function CheckPassword($user){
        $host="localhost"; // Host name
        $username="root"; // Mysql username
        $password=""; // Mysql password
        $db_name="wizzardz"; // Database name
        $tbl_name="account"; // Table name
        
        // Connect to server and select databse.

        mysql_connect("$host", "$username", "$password");
        mysql_select_db("$db_name");
        
        
        // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
        $myusername = mysql_real_escape_string($user);
            
        $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE Nickname='$myusername'";
            $result=mysql_query($sql);
        
        foreach($result as $row) {
            return $row['Password'];
        }    
}

?>


Dit zal je hele solutie worden
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2011 22:30:45
Quote Anchor link
En daarnaast werkt foreach hier inderdaad ook niet. Je zal moeten gaan werken met bijv. mysql_fetch_assoc.
Daarnaast is een return in een while/for/foreach loop niet goed. Je moet in deze loop de waarde in een array zetten en die waarde returnen.
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 22:39:28
Quote Anchor link
Op die manier krijg ik terug als value: 1.
Ik denk dat hij hiermee bedoelt dat er 1 row wordt gevonden
Gewijzigd op 15/02/2011 22:41:03 door bram unknown
 

15/02/2011 22:40:20
Quote Anchor link
- Binnen de functie hoor je lijkt mij geen verbinding te maken met de database, je zult waarschijnlijk buiten de functie daar ook al verbinding mee hebben.
- Foutafhandeling ontbreekt.
- Variabelen binnen quotes, haal ze erbuiten (dingen als mysql_connect("$host", etc. is ontzettend grote onzin).
- Selecteer gewoon wat je wilt hebben, gebruik geen *.

Mij lijkt dat je maar één resultaat krijgt, dus hoe je op die foreach bent gekomen mag joost weten. Gebruik zoals Wouter aangaf wel iets als mysql_fetch_assoc.
Verder vraag ik mij ook wel af wat nou de bedoeling is van deze functie.
Let ook op, de aanpassingen van --- Roboroads --- zijn ook onzinnig / slecht.
Gewijzigd op 15/02/2011 22:41:48 door
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 22:48:41
Quote Anchor link
Quote:
- Binnen de functie hoor je lijkt mij geen verbinding te maken met de database, je zult waarschijnlijk buiten de functie daar ook al verbinding mee hebben.

Misschien kan ik verbinding wel buiten een functie maken. Probeer ik later wel even.

Quote:
- Foutafhandeling ontbreekt.

Zet ik er later wel in. Tot en met de for loop doet hij het gewoon.

Quote:
- Variabelen binnen quotes, haal ze erbuiten (dingen als mysql_connect("$host", etc. is ontzettend grote onzin).

Werkt alsnog, maar ik zal ze even weg halen.

Quote:
- Selecteer gewoon wat je wilt hebben, gebruik geen *

Fout van me omdat ik iets proberen was. Dit wordt dus verandert met 'Password'.

Quote:
Mij lijkt dat je maar één resultaat krijgt, dus hoe je op die foreach bent gekomen mag joost weten.

Ik wil de value van password weten die bij nickname hoort. Als je dit met mysql_query doet, krijg je die info in een var. Die moet je naderhand nog onderschijden per account wat je binnen krijgt. Ook al is dat nu maar 1.

Quote:
Verder vraag ik mij ook wel af wat nou de bedoeling is van deze functie.

Wachtwoord krijgen die bij een account hoort. Dit is later voor recover password.

Toevoeging op 15/02/2011 22:50:09:

Quote:
Op die manier krijg ik terug als value: 1.
Ik denk dat hij hiermee bedoelt dat er 1 row wordt gevonden


Lees nu pas dat hij een true or false mee geeft. Ik heb de value nodig.
 

15/02/2011 22:56:08
Quote Anchor link
Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Binnen de functie hoor je lijkt mij geen verbinding te maken met de database, je zult waarschijnlijk buiten de functie daar ook al verbinding mee hebben.

Misschien kan ik verbinding wel buiten een functie maken. Probeer ik later wel even.

Ik denk dat je nog meer sql dingen buiten je functie hebt lopen, dus daar hoort het (en is sowieso netter).

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Foutafhandeling ontbreekt.

Zet ik er later wel in. Tot en met de for loop doet hij het gewoon.

Dat denk je, één van de grootste fouten die er gemaakt kunnen worden is dat foutafhandeling later wordt toegevoegd. Doe het gewoon in één keer goed. Kijk ook goed op php.net wat je allemaal terug krijgt.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Variabelen binnen quotes, haal ze erbuiten (dingen als mysql_connect("$host", etc. is ontzettend grote onzin).

Werkt alsnog, maar ik zal ze even weg halen.

Het werkt wel, maar het is onzinnig. Een variabele als string meegeven, terwijl er een variabele nodig is. Beetje raar hé. Nu is het alsof je 2+4-2 doet.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
- Selecteer gewoon wat je wilt hebben, gebruik geen *

Fout van me omdat ik iets proberen was. Dit wordt dus verandert met 'Password'.

Oké.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
Mij lijkt dat je maar één resultaat krijgt, dus hoe je op die foreach bent gekomen mag joost weten.

Ik wil de value van password weten die bij nickname hoort. Als je dit met mysql_query doet, krijg je die info in een var. Die moet je naderhand nog onderschijden per account wat je binnen krijgt. Ook al is dat nu maar 1.
Toevoeging op 15/02/2011 22:50:09:

Quote:
Op die manier krijg ik terug als value: 1.
Ik denk dat hij hiermee bedoelt dat er 1 row wordt gevonden


Lees nu pas dat hij een true or false mee geeft. Ik heb de value nodig.

Inderdaad krijg je true of false terug. Die data kan je gebruiken voor foutafhandeling.

Bram unknown op 15/02/2011 22:48:41:
Quote:
Verder vraag ik mij ook wel af wat nou de bedoeling is van deze functie.

Wachtwoord krijgen die bij een account hoort. Dit is later voor recover password.

Dit vind ik een hele enge gedachte. Een password sla je als hash met salt op, zodat een password niet kan worden gestolen. Als iemand zijn password kwijt is zal er een nieuwe worden gegenereerd.
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 23:01:46
Quote Anchor link
Nja, een nieuw password genereren ligt een beetje boven mijn niveau en is voor mij te veel werk om nog tijdig af te krijgen. Ik moet deze site namelijk vrijdag inleveren als po.

Maar er moet toch wel een simpele manier zijn om gewoon data uit de tabel te halen? Ik wil bijvoorbeeld eigenlijk ook dat ze hun eigen "recovery question" kiezen die later wordt opgeroepen bij het terugkrijgen van hun account. Deze moet dan toch ook uit de database gehaald worden terwijl je alleen de account naam van een gebruiker weet.
 

15/02/2011 23:06:04
Quote Anchor link
Bram unknown op 15/02/2011 23:01:46:
Nja, een nieuw password genereren ligt een beetje boven mijn niveau en is voor mij te veel werk om nog tijdig af te krijgen. Ik moet deze site namelijk vrijdag inleveren als po.

Een nieuw password genereren is niet zo heel erg ingewikkeld. Of het veel tijd kost maakt niet uit, dit is iets waar je al eerder rekening mee had moeten houden.

Bram unknown op 15/02/2011 23:01:46:
Maar er moet toch wel een simpele manier zijn om gewoon data uit de tabel te halen? Ik wil bijvoorbeeld eigenlijk ook dat ze hun eigen "recovery question" kiezen die later wordt opgeroepen bij het terugkrijgen van hun account. Deze moet dan toch ook uit de database gehaald worden terwijl je alleen de account naam van een gebruiker weet.

Wat bedoel je met simpelere manier van data ophalen? Ja, als je data uit een database wilt halen heb je een aantal regels code nodig. Ongeacht wat voor data het is.
Een recovery question is inderdaad net om te gebruiken. Mij ging het erom dat jij hier dus blijkbaar gewoon het password als plain text (normale tekst) opslaat, dat is niet de bedoeling.
 
Bram unknown

bram unknown

15/02/2011 23:07:59
Quote Anchor link
Mij ging het erom dat jij hier dus blijkbaar gewoon het password als plain text (normale tekst) opslaat, dat is niet de bedoeling.

Klopt. En ik ben eigenlijk ook nog van plan om passwords automatisch te coderen en decoderen.

Maar zou je voor nu please even kunnen vertellen welke code ik nodig heb om die gegevens te lezen? Ik heb op php.net en google gezocht maar kan niet echt iets vinden.

Toevoeging op 15/02/2011 23:08:31:

Btw later als mijn site officieel online staat ga ik nog wel een nieuw password genereren. Maar voor nu laat ik dat even zitten.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2011 23:53:39
Quote Anchor link
Bram unknown op 15/02/2011 23:07:59:
Maar zou je voor nu please even kunnen vertellen welke code ik nodig heb om die gegevens te lezen?


Misschien de antwoorden beter lezen?

Wouter J op 15/02/2011 22:30:45:
Je zal moeten gaan werken met bijv. mysql_fetch_assoc.
 
Bram unknown

bram unknown

16/02/2011 01:07:14
Quote Anchor link
Wil niet onbeleefd klinken maar heb al verteld dat je hierbij een boolean terug krijgt. Niet de value die ik zoek. toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/02/2011 02:44:08
Quote Anchor link
Lees de info nou eens op php.net of een goede tutorial op www.phptuts.nl

$row = mysql_fetch_assoc($result);
echo $row['....'];
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2011 07:59:41
Quote Anchor link
@bram, als je kijkt op de link die ik je gaf (van php.net). Kun je zien welke waarde er wordt gereturned: false of de value.
 

16/02/2011 09:11:51
Quote Anchor link
Bram unknown op 16/02/2011 01:07:14:
Wil niet onbeleefd klinken maar heb al verteld dat je hierbij een boolean terug krijgt. Niet de value die ik zoek. toch?


Misschien moet je eens je ogen open doen en lezen wat er allemaal staat?
mysql_query geeft inderdaad een boolean terug (dus true of false). Die waarde gebruik je voor foutafhandeling.
mysql_fetch_assoc geeft de waarde of false terug.
Staat allemaal op php.net met uitgebreide voorbeelden.
 
Bram unknown

bram unknown

16/02/2011 09:13:48
Quote Anchor link
Jullie hebben gelijk ik kijk niet verder dan m'n neus lang is.
Hij deed het net voordat ik dat laatste bericht van karl karl las.

Echt heel erg bedankt allemaal! ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.