router

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 14:34:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ga binnenkort beginnen met misschien wel het belangrijkste onderdeel van mijn CMS, namelijk de router.

De route vertaalt een route naar een controller (class) en een action.

(Voor de mensen die niet precies weten wat ik bedoel met een route, een route is het deel dat achter de domein root staat. In www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 is 'berichten/toon/1' de route.

Graag wil ik jullie advies/ tips over hoe ik het beste mijn routes kan opbouwen.

Grofweg zijn er 2 mogelijkheden:

1) iedere route heeft een vaste structuur, waarbij deel 1 bijvoorbeeld de controller is en deel 2 de actie. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 zou de controller (class) 'berichten' aanroepen en de action (functie) 'toon' en parameter 1.

2) alles is mogelijk, een route heeft geen vaste structuur. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/een/hele/ingewikkelde/route/toont/nummer/1/bericht

MIJN PERSOONLIJKE MENING:
- optie 1 is makkelijker te maken, maar minder flexibel
- optie 2 is (veel?) moeilijker te maken, maar je kunt er veel meer mee.

Ik neig er dus naar om voor de 2e optie te kiezen. Maar ik heb geen idee wat ik me op de hals haal. Is zoiets moeilijk om te maken? En is het niet een al te zwaar proces om de juiste controller en action te achterhalen wat ten nadele zal zijn van de performance van de website?

Ik hoop dat iemand (uit ervaring wellicht) advies kan geven. Ook zou ik enorm blij zijn als iemand toevallig een codevoorbeeld / link heeft van optie 2.

Alvast hartelijk dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:49:02
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 15:02:06
Quote Anchor link
Ik heb zoiets pas gemaakt voor mijn collectie van dingen in een framework. Ik heb hierbij alle routes apart in een route object gedaan. In het route object ik ik van de gegevens een REGEX string gemaakt en die kun je dan zo gebruiken.

Mijn codevoorbeeld:
- Route object
- De FrontController waarin bij de dispatch method wordt gekeken welke route matched
- Routes object (deze wordt gebruikt door de frontcontroller)
- Een voorbeeld van mijn routes.ini files

Edit:
Of een voorbeeld uit het framework wat Pim ooit eens heeft gemaakt: https://github.com/drumstok/Small-but-Beautiful/blob/master/SBB.php#L326
Gewijzigd op 20/03/2012 15:21:47 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 15:21:25
Quote Anchor link
Thanks Wouter... ik snap er alleen totaal niets van :) Het is nogal een persoonlijke manier denk ik waarop jij het gedaan hebt.

Hmmm.... ik wacht nog even wat meer reacties af.
 
Pim -

Pim -

20/03/2012 17:48:41
Quote Anchor link
Opzich is dat dynamische systeem helemaal niet moeilijk, niet als je met een gewone 'statische' app werkt. Wanneer je dit in een 'dynamisch' systeem wilt verwerken wordt het natuurlijk lastiger.

Als ik zelf iets dergelijks zou willen maken, zou ik het denk ik als volgt doen:

Je hebt een node-structuur, zoals een bestandsmap, zeg: / of /blog
Hierbinnen kan je gewoon pagina's plaatsen, zoals /blog/about
Je kan ook met 'engines' werken, die zelf een dynamische url mappen naar dynamische pagina's, zoals: /:year/:month/:slug (a la wordpress).
Deze engines kan je dan in de node structuur plaatsen, waardoor je krijgt:
/blog/:year/:month/:slug
Hierdoor heb je een mooi modulair systeem: de blog-engine is onafhankelijk van de rest, maar kunnen de engines zelf wel volledig flexibel zijn.

Je kan dan ook nog aparte elementen in een engine (zeg de frontpage van je blog-engine) aparte paden geven, bijv. /. Zo kan je de frontpage van je blog als frontpage van je site nemen.

Misschien wat lastig te implementeren (denk bijv. aan 2 blogs op 2 locaties), maar wel leuk en ik denk dat het wel te doen is.

Succes ;)

Toevoeging op 20/03/2012 17:51:44:

Je moet dan ook proberen de url-mapping enigszins overeen te laten komen met de menu-structuur, dat is misschien wel wat ingewikkeld, al kan je natuurlijk ook die systemen los van elkaar houden.

Hou er trouwens rekening mee dat je naast een url-matcher ook een url-generator moet maken, begin daar niet achteraf aan.

Toevoeging op 20/03/2012 17:54:54:

Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins, wat sowieso leuk is :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 19:02:30
Quote Anchor link
"Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins"

Pim, ik waardeer je enthousiasme maar ik als niet-(opgeleid)programmeur snap maar weinig van wat je zegt. Node structuur, enginee... pfff....

Wat ik feitelijk gewoon wil is een action en controller aan een route kunnen koppelen. Stel je hebt een webshop dan zouden dit wat routes kunnen zijn:

- /winkelmandje (controller: shoppingbasket, action index)
-/klant/particulier/inschrijven (controller: register action: consumer)

Die routes wil ik koppelen aan een action en controller. Hoe precies weet ik nog niet, maar bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');
?>


So far, so good...

Maar wat ik dus wil weten is... is hoe je deze url:

www.mijnwebshopje.nl/winkelmandje

vertaalt naar de controller 'shoppingbasket' en de action 'index'.

Hoe maak je zo'n router? En zoals ik in de beginpost al zei, je kunt een eenvoudige router maken waarbij het 1e deel van je route overenkomt met de controller en het 2e deel met de action. Maar ik wil het graag wat flexibeler... mits dit niet al te ingewikkeld is...
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:23:27
Quote Anchor link
Dat wat je nu wilt is toch nog niet heel moeilijk te maken?

Eerst doe je het heel simpel en maak je niks dynamisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == 'winkelmandje' )
  {

    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Vervolgens ga je het uitbreiden en voeg je er een dynamische url aan toe, ong. zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
$url = $_SERVER['REQUEST_URI'];

$url = end(preg_split('/ozzie-router\.php\//', $url));

foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == $url )
  {

    // i.p.v. een echo moet je natuurlijk wat doen met de controller en action gegevens
    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Dit is nog relatief simpel. Nu hoef je alleen nog het probleem van parameters die in de url zitten en in de action parameters thuis horen voor elkaar te krijgen en dan zul je REGEX nodig hebben.
Doe het wel zo dat je in de routes.php moet aangeven waar je de parameters wilt, en misschien zelfs wel met voorwaardes of het cijfers of letters moet bevatten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 20:37:07
Quote Anchor link
Dankjewel voor het meedenken Wouter. Dit zou inderdaad een 1e stap kunnen zijn. De moeilijkheid ligt voor mij vooral in de vraag hoe ik moet matchen.

Dankzij jouw codevoorbeeldje wordt het overigens wel wat duidelijker :) Ik had het idee dat ik de complete route zou moeten opsplitsen in deeltjes en die deeltjes dan met elkaar zou moeten vergelijken, maar nu ik het zo zie is dat wellicht helemaal niet nodig, maar moet ik inderdaad gaan preg_matchen... waar ik waars. tzt wel weer wat hulp bij nodig heb :)

P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:38:46
Quote Anchor link
Quote:
P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?

Nee, dat ligt niet aan jou
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 09:52:57
Quote Anchor link
Sorry, ik vind het gewoon leuk even te fantaseren.

Opzich is het conceptueel niet zo lastig hoor. Een node structuur is niets anders dan een boom of 'composite' pattern. Op internet zijn genoeg manieren te vinden hoe je dat met een db implementeerd.

Dat wat ik een engine noemde (term komt uit eoa cms waar ik ooit naar gekeken heb) is gewoon een soort module, een eigen mvc systeempje met routes, views en een of meerdere tabellen.

Hoe je dit daadwerkelijk uitschrijft, tsja... ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:02:41
Quote Anchor link
Kijk dat instellen van een route dat gaat wel lukken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
?>


Maar mijn vraag is, hoe herleid ik de onderstaande url dan weer naar de juiste action en controller:

www.mijnwebshop.nl/winkelmandje

Of anders gezegd, hoe match ik de url "winkelmandje" met de route "winkelmandje". Oké... in dit geval is het eenvoudig, maar wat als we het een beetje gecompliceerder maken. Stel we hebben 2 routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'product/$product_id', 'controller' => 'products', 'action' => 'show');
$routes[] = array('route' => 'product/overview', 'controller' => 'products', 'action' => 'showOverview');
?>


De 1e route bevat een variabele en zoals je ziet beginnen ze allebei met "product/".

Stel nu je hebt deze url:

www.mijnwebshop.nl/product/123

Hoe match je dan de url "product/123" met de juiste route? Dat is mijn vraag. Heeft iemand daar een handige tip voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 10:46:21
Quote Anchor link
Je moet dan met regexen werken.

Ik doe het vaak zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$route
= new Route('/abc/:id');

class Route
{
    public function __c($pattern) {
        $this->regex =
            preg_replace(
                '#:([a-z])+#',
                '(?P<$1>[^/]+)',
                $pattern
            )
        ;
    }

    function
match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
            return false;
        return $matches;
    }
}

?>

Even 'quick and dirty'. Kijk eens naar http://www.php.net/manual/en/function.preg-match.php voor named subpatterns.

Toevoeging op 21/03/2012 10:47:52:

De patterns matchen nu alles voor de eerste slash, je kan dat evt nog wijzigen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:54:30
Quote Anchor link
Thanks Pim, dat is zeer bruikbare info!

Ik zie dat je aan de $match functie een $query meegeeft. Moet dat niet een route zijn? En je returnt $matches? Moet ik daaruit concluderen dat een route meerdere matches kan hebben? Waar staat "__c" trouwens voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:01:22
Quote Anchor link
__c = __constructor ;)

Je gebruikt het als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class Router
{
    function
addRoute(Route $r)
    {

        $this->routes[] = $r;
    }
    function
match($query)
    {

        foreach($this->routes as $r)
            if(($matches = $r->match($query)) !== false)
                return $matches;
        return false;
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id'));
$route->match('/peer/123');
?>


Toevoeging op 21/03/2012 11:02:36:

Zoals je in het PHP.net bestand ziet, geeft matches de regex matches terug. De named subpatterns zitten daarbij, zodat $matches['id'] het id is wat in de query zat.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:03:14 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:08:50
Quote Anchor link
Het ziet er (nu nog) wat ingewikkeld uit, maar wel erg gaaf als dit gaat werken :)

Maar hoe krijg je in jouw voorbeeld nou de controller en action? Want dat zie ik nu nergens terug.

Je helpt me hier overigens enorm mee, thanks!!
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:24:38
Quote Anchor link
Dat hangt er een beetje van af hoe je daarmee omgaat.

De makkelijkste manier is om eoa string voorstelling te maken van de controller en action, bijv. Controller::Action. Je kan dan van route maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class Route
{
    public function __construct($pattern, $controller)
    {

        $this->regex = //...
        $this->controller = $controller;
    }


    public function match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
                    return false;
        return $matches+array('_controller'=>$this->controller);
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$result['_controller'] // is PeerController::peertje
$result['id'] // is 123

?>

Die data kan je dan aan eoa 'frontcontroller' geven, die de controller voor je zoekt en de parameters eraan geeft.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:25:24 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:30:11
Quote Anchor link
Vet :-)
Thanks voor de hulp!!! Hoop er nog deze week mee aan de slag te gaan. Heb nu in ieder geval een mooie basis :-)))
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:30:33
Quote Anchor link
Even voor de volledigheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class PeerController
{
    public function peertjeAction($args)
    {

        print (int)$args['id'].' is het ID';
    }
}


class FrontController
{
    public function handle($controllerString, $args)
    {

        list($controller, $action) = explode('::', $controllerString);
        $controller = new $controller;
        // Weet niet of dit werkt
        $controller->$action($args);
        // Anders
        call_user_func(array($controller, $action), $args);
    }
}

?>

Toevoeging op 21/03/2012 11:31:57:

Dus dan krijgen we:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$router
= new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$fc = new FrontController();
$fc->handle($result['_controller'], $result);
// Geeft: 123 is het ID
?>
Gewijzigd op 21/03/2012 11:32:31 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:32:38
Quote Anchor link
Je bent de held van de dag :-)
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:34:41
Quote Anchor link
Graag gedaan ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.