router

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 14:34:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ga binnenkort beginnen met misschien wel het belangrijkste onderdeel van mijn CMS, namelijk de router.

De route vertaalt een route naar een controller (class) en een action.

(Voor de mensen die niet precies weten wat ik bedoel met een route, een route is het deel dat achter de domein root staat. In www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 is 'berichten/toon/1' de route.

Graag wil ik jullie advies/ tips over hoe ik het beste mijn routes kan opbouwen.

Grofweg zijn er 2 mogelijkheden:

1) iedere route heeft een vaste structuur, waarbij deel 1 bijvoorbeeld de controller is en deel 2 de actie. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/berichten/toon/1 zou de controller (class) 'berichten' aanroepen en de action (functie) 'toon' en parameter 1.

2) alles is mogelijk, een route heeft geen vaste structuur. Bijvoorbeeld: www.mijnsite.nl/een/hele/ingewikkelde/route/toont/nummer/1/bericht

MIJN PERSOONLIJKE MENING:
- optie 1 is makkelijker te maken, maar minder flexibel
- optie 2 is (veel?) moeilijker te maken, maar je kunt er veel meer mee.

Ik neig er dus naar om voor de 2e optie te kiezen. Maar ik heb geen idee wat ik me op de hals haal. Is zoiets moeilijk om te maken? En is het niet een al te zwaar proces om de juiste controller en action te achterhalen wat ten nadele zal zijn van de performance van de website?

Ik hoop dat iemand (uit ervaring wellicht) advies kan geven. Ook zou ik enorm blij zijn als iemand toevallig een codevoorbeeld / link heeft van optie 2.

Alvast hartelijk dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:43:25
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 15:02:06
Quote Anchor link
Ik heb zoiets pas gemaakt voor mijn collectie van dingen in een framework. Ik heb hierbij alle routes apart in een route object gedaan. In het route object ik ik van de gegevens een REGEX string gemaakt en die kun je dan zo gebruiken.

Mijn codevoorbeeld:
- Route object
- De FrontController waarin bij de dispatch method wordt gekeken welke route matched
- Routes object (deze wordt gebruikt door de frontcontroller)
- Een voorbeeld van mijn routes.ini files

Edit:
Of een voorbeeld uit het framework wat Pim ooit eens heeft gemaakt: https://github.com/drumstok/Small-but-Beautiful/blob/master/SBB.php#L326
Gewijzigd op 20/03/2012 15:21:47 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 15:21:25
Quote Anchor link
Thanks Wouter... ik snap er alleen totaal niets van :) Het is nogal een persoonlijke manier denk ik waarop jij het gedaan hebt.

Hmmm.... ik wacht nog even wat meer reacties af.
 
Pim -

Pim -

20/03/2012 17:48:41
Quote Anchor link
Opzich is dat dynamische systeem helemaal niet moeilijk, niet als je met een gewone 'statische' app werkt. Wanneer je dit in een 'dynamisch' systeem wilt verwerken wordt het natuurlijk lastiger.

Als ik zelf iets dergelijks zou willen maken, zou ik het denk ik als volgt doen:

Je hebt een node-structuur, zoals een bestandsmap, zeg: / of /blog
Hierbinnen kan je gewoon pagina's plaatsen, zoals /blog/about
Je kan ook met 'engines' werken, die zelf een dynamische url mappen naar dynamische pagina's, zoals: /:year/:month/:slug (a la wordpress).
Deze engines kan je dan in de node structuur plaatsen, waardoor je krijgt:
/blog/:year/:month/:slug
Hierdoor heb je een mooi modulair systeem: de blog-engine is onafhankelijk van de rest, maar kunnen de engines zelf wel volledig flexibel zijn.

Je kan dan ook nog aparte elementen in een engine (zeg de frontpage van je blog-engine) aparte paden geven, bijv. /. Zo kan je de frontpage van je blog als frontpage van je site nemen.

Misschien wat lastig te implementeren (denk bijv. aan 2 blogs op 2 locaties), maar wel leuk en ik denk dat het wel te doen is.

Succes ;)

Toevoeging op 20/03/2012 17:51:44:

Je moet dan ook proberen de url-mapping enigszins overeen te laten komen met de menu-structuur, dat is misschien wel wat ingewikkeld, al kan je natuurlijk ook die systemen los van elkaar houden.

Hou er trouwens rekening mee dat je naast een url-matcher ook een url-generator moet maken, begin daar niet achteraf aan.

Toevoeging op 20/03/2012 17:54:54:

Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins, wat sowieso leuk is :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 19:02:30
Quote Anchor link
"Het is dan natuurlijk helemaal cool wanneer je de node structuur die aan het hoofd van je routing staat ook de structuur geeft van een engine, dan heb je een kleine core en veel code in plugins"

Pim, ik waardeer je enthousiasme maar ik als niet-(opgeleid)programmeur snap maar weinig van wat je zegt. Node structuur, enginee... pfff....

Wat ik feitelijk gewoon wil is een action en controller aan een route kunnen koppelen. Stel je hebt een webshop dan zouden dit wat routes kunnen zijn:

- /winkelmandje (controller: shoppingbasket, action index)
-/klant/particulier/inschrijven (controller: register action: consumer)

Die routes wil ik koppelen aan een action en controller. Hoe precies weet ik nog niet, maar bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');
?>


So far, so good...

Maar wat ik dus wil weten is... is hoe je deze url:

www.mijnwebshopje.nl/winkelmandje

vertaalt naar de controller 'shoppingbasket' en de action 'index'.

Hoe maak je zo'n router? En zoals ik in de beginpost al zei, je kunt een eenvoudige router maken waarbij het 1e deel van je route overenkomt met de controller en het 2e deel met de action. Maar ik wil het graag wat flexibeler... mits dit niet al te ingewikkeld is...
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:23:27
Quote Anchor link
Dat wat je nu wilt is toch nog niet heel moeilijk te maken?

Eerst doe je het heel simpel en maak je niks dynamisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == 'winkelmandje' )
  {

    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Vervolgens ga je het uitbreiden en voeg je er een dynamische url aan toe, ong. zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// routes.php
$routes = array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
$routes[] = array('route' => 'klant/particulier/inschrijven', 'controller' => 'register', 'action' => 'consumer');

// front controller
$url = $_SERVER['REQUEST_URI'];

$url = end(preg_split('/ozzie-router\.php\//', $url));

foreach( $routes as $route )
{

  if( $route['route'] == $url )
  {

    // i.p.v. een echo moet je natuurlijk wat doen met de controller en action gegevens
    echo ucfirst($route['controller']).'::'.strtolower($route['action']).'()';
    break;
  }
}

?>


Dit is nog relatief simpel. Nu hoef je alleen nog het probleem van parameters die in de url zitten en in de action parameters thuis horen voor elkaar te krijgen en dan zul je REGEX nodig hebben.
Doe het wel zo dat je in de routes.php moet aangeven waar je de parameters wilt, en misschien zelfs wel met voorwaardes of het cijfers of letters moet bevatten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/03/2012 20:37:07
Quote Anchor link
Dankjewel voor het meedenken Wouter. Dit zou inderdaad een 1e stap kunnen zijn. De moeilijkheid ligt voor mij vooral in de vraag hoe ik moet matchen.

Dankzij jouw codevoorbeeldje wordt het overigens wel wat duidelijker :) Ik had het idee dat ik de complete route zou moeten opsplitsen in deeltjes en die deeltjes dan met elkaar zou moeten vergelijken, maar nu ik het zo zie is dat wellicht helemaal niet nodig, maar moet ik inderdaad gaan preg_matchen... waar ik waars. tzt wel weer wat hulp bij nodig heb :)

P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?
 
Wouter J

Wouter J

20/03/2012 20:38:46
Quote Anchor link
Quote:
P.S. ligt het aan mij of ontvang ik ineens geen mailtjes meer als er iemand gereageerd heeft in een van mijn topics?

Nee, dat ligt niet aan jou
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 09:52:57
Quote Anchor link
Sorry, ik vind het gewoon leuk even te fantaseren.

Opzich is het conceptueel niet zo lastig hoor. Een node structuur is niets anders dan een boom of 'composite' pattern. Op internet zijn genoeg manieren te vinden hoe je dat met een db implementeerd.

Dat wat ik een engine noemde (term komt uit eoa cms waar ik ooit naar gekeken heb) is gewoon een soort module, een eigen mvc systeempje met routes, views en een of meerdere tabellen.

Hoe je dit daadwerkelijk uitschrijft, tsja... ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:02:41
Quote Anchor link
Kijk dat instellen van een route dat gaat wel lukken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'winkelmandje', 'controller' => 'shoppingbasket', 'action' => 'index');
?>


Maar mijn vraag is, hoe herleid ik de onderstaande url dan weer naar de juiste action en controller:

www.mijnwebshop.nl/winkelmandje

Of anders gezegd, hoe match ik de url "winkelmandje" met de route "winkelmandje". Oké... in dit geval is het eenvoudig, maar wat als we het een beetje gecompliceerder maken. Stel we hebben 2 routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$routes
= array();
$routes[] = array('route' => 'product/$product_id', 'controller' => 'products', 'action' => 'show');
$routes[] = array('route' => 'product/overview', 'controller' => 'products', 'action' => 'showOverview');
?>


De 1e route bevat een variabele en zoals je ziet beginnen ze allebei met "product/".

Stel nu je hebt deze url:

www.mijnwebshop.nl/product/123

Hoe match je dan de url "product/123" met de juiste route? Dat is mijn vraag. Heeft iemand daar een handige tip voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 10:46:21
Quote Anchor link
Je moet dan met regexen werken.

Ik doe het vaak zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$route
= new Route('/abc/:id');

class Route
{
    public function __c($pattern) {
        $this->regex =
            preg_replace(
                '#:([a-z])+#',
                '(?P<$1>[^/]+)',
                $pattern
            )
        ;
    }

    function
match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
            return false;
        return $matches;
    }
}

?>

Even 'quick and dirty'. Kijk eens naar http://www.php.net/manual/en/function.preg-match.php voor named subpatterns.

Toevoeging op 21/03/2012 10:47:52:

De patterns matchen nu alles voor de eerste slash, je kan dat evt nog wijzigen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 10:54:30
Quote Anchor link
Thanks Pim, dat is zeer bruikbare info!

Ik zie dat je aan de $match functie een $query meegeeft. Moet dat niet een route zijn? En je returnt $matches? Moet ik daaruit concluderen dat een route meerdere matches kan hebben? Waar staat "__c" trouwens voor?
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:01:22
Quote Anchor link
__c = __constructor ;)

Je gebruikt het als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
class Router
{
    function
addRoute(Route $r)
    {

        $this->routes[] = $r;
    }
    function
match($query)
    {

        foreach($this->routes as $r)
            if(($matches = $r->match($query)) !== false)
                return $matches;
        return false;
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id'));
$route->match('/peer/123');
?>


Toevoeging op 21/03/2012 11:02:36:

Zoals je in het PHP.net bestand ziet, geeft matches de regex matches terug. De named subpatterns zitten daarbij, zodat $matches['id'] het id is wat in de query zat.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:03:14 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:08:50
Quote Anchor link
Het ziet er (nu nog) wat ingewikkeld uit, maar wel erg gaaf als dit gaat werken :)

Maar hoe krijg je in jouw voorbeeld nou de controller en action? Want dat zie ik nu nergens terug.

Je helpt me hier overigens enorm mee, thanks!!
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:24:38
Quote Anchor link
Dat hangt er een beetje van af hoe je daarmee omgaat.

De makkelijkste manier is om eoa string voorstelling te maken van de controller en action, bijv. Controller::Action. Je kan dan van route maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class Route
{
    public function __construct($pattern, $controller)
    {

        $this->regex = //...
        $this->controller = $controller;
    }


    public function match($query)
    {

        if(!preg_match('#'.$this->regex.'#', $query, $matches))
                    return false;
        return $matches+array('_controller'=>$this->controller);
    }
}

$router = new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$result['_controller'] // is PeerController::peertje
$result['id'] // is 123

?>

Die data kan je dan aan eoa 'frontcontroller' geven, die de controller voor je zoekt en de parameters eraan geeft.
Gewijzigd op 21/03/2012 11:25:24 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:30:11
Quote Anchor link
Vet :-)
Thanks voor de hulp!!! Hoop er nog deze week mee aan de slag te gaan. Heb nu in ieder geval een mooie basis :-)))
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:30:33
Quote Anchor link
Even voor de volledigheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class PeerController
{
    public function peertjeAction($args)
    {

        print (int)$args['id'].' is het ID';
    }
}


class FrontController
{
    public function handle($controllerString, $args)
    {

        list($controller, $action) = explode('::', $controllerString);
        $controller = new $controller;
        // Weet niet of dit werkt
        $controller->$action($args);
        // Anders
        call_user_func(array($controller, $action), $args);
    }
}

?>

Toevoeging op 21/03/2012 11:31:57:

Dus dan krijgen we:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$router
= new Router();
$router->addRoute(new Route('/appeltje', 'AppelController::index'));
$router->addRoute(new Route('/peer/:id', 'PeerController::peertje'));
$result = $route->match('/peer/123');
$fc = new FrontController();
$fc->handle($result['_controller'], $result);
// Geeft: 123 is het ID
?>
Gewijzigd op 21/03/2012 11:32:31 door Pim -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2012 11:32:38
Quote Anchor link
Je bent de held van de dag :-)
 
Pim -

Pim -

21/03/2012 11:34:41
Quote Anchor link
Graag gedaan ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.