Routing via nette URL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 17:44:51
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben bezig met een kleine CMS die met modules werkt alleen zit ik met een probleem. Ik werk met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$clean                 =       array();
$url                    =    $_SERVER['PATH_INFO'];

list($zero, $first, $second, $third) = explode('/',$url);

$clean['module']    =    $first;
$clean['id']        =    $second;
$clean['item']        =    $third;
if($first == ''){
     $clean['module']   =    'home';    
}


Hiermee wil ik de URL opbreken in kleine stukjes maar zodra mijn URL iets is als:
http://www.domeinnaam.nl/test

Dan vult hij de module niet met test. Hij probeerd nu namelijk de map genaamd test te openen.

Hoe kan ik zorgen dat hij dit niet doet maar mijn modules, id's en items vult?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Jos
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:47:22
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 18:40:37
Quote Anchor link
Als je de pagina http://www.domeinnaam.nl/test bekijkt, zal in PHP de variabele $url = test zijn. Toch? Als je die dan gaat opbreken op regel 4 van jou code blokje, dan zal alleen $zero inhoud hebben, namelijk test. Variabelen $first, $second en $third zijn dan leeg / bestaan niet, misschien kan regel 4 dan niet eens en krijg je een error, weet niet precies.

Wat had je voor inhoud willen hebben in variabelen $first, $second en $third dan?
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 18:43:56
Quote Anchor link
Nee, nu probeerd hij dus http://www.domeinnaam.nl/test te openen ipv dat hij in de index.php hem gaat verwerken

en in dit geval zou $zero gevult zijn met de DOCROOT :) en $first met test

Dus eigenlijk moet hij altijd op index.php blijven en met behulp van de meegestuurde $first / $second / $third de inhoud bepaalen
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 18:55:21
Quote Anchor link
Je moet een .htaccess bestand plaatsen met een stukje code wat alles doorverwijst naar de index met als parameter wat achter de / staat
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:01:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond $1 !^(index\.php|resources|cms)
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Zo iets als dit ?

Hij stuurt alles nu netjes door maar ik wil dat hij dit altijd doet behalve als het pad /cms of /reources is

Hoe doe ik dit of wat heb ik hierboven fout gedaan
Gewijzigd op 26/06/2010 19:23:25 door Jos Verra
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:33:32
Quote Anchor link
Bump!

Weet iemand wat ik hierboven fout doe?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2010 19:52:00
Quote Anchor link
Bumpen pas na 24 uur graag.
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 19:55:54
Quote Anchor link
Ja sorry :( ik zit nu steeds dingen te proberen en wordt er gek van :P geen enkel teken dat het ook maar die uitzondering werkt.

Die tutorials over htaccess snap ik niet helemaal heb al 3 keer gelezen maar kan niet zien waarom die niet werkt.
 
Jan geen

Jan geen

26/06/2010 21:57:39
Quote Anchor link
Misschien een [L] flag achter regel 9? Dat betekend dat ie stopt wanneer het matched
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 22:19:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
#Error documents
ErrorDocument 404 /index.php/404

#Nette URL && Alles wordt naar de index.php doorgestuurd

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} http://www.cms.tunder-design.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.cms.tunder-design.nl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine on
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|cms)[L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^(index\.php|resources)[L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1


Dit heb ik nu maar hij werkt op de resources na want ik heb in een img tag er naar verwezen maar hij wil hem niet openen vanaf de index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />


Maar hij geeft niets weer ( als ik in de broncode op de link klik gebeurd er ook niets )
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

26/06/2010 22:45:54
Quote Anchor link
Of het er wat mee te maken heeft weet ik niet, maar dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="resources/images/logo.png" />

moet je eens veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="/resources/images/logo.png" />
 
Jos Verra

Jos Verra

26/06/2010 23:21:06
Quote Anchor link
Heb het al gevonden het was resources ik had rescourses

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.