screen.width waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 17:27:00
Quote Anchor link
ik kan geen java.
maar kan ik van screen.width en van screen.height gewoon de waar de krijgen?
iets van $sheight=screen.height en $swidth=screen.width.
dat hoop ik te minste.

Ronald
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:19:45
 
GaMer B

GaMer B

05/08/2007 17:47:00
Quote Anchor link
Je bedoelt een JavaScript waarde in een PHP variabel stoppen? Dat gaat niet lukken.
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 17:55:00
Quote Anchor link
tja hoe ik dat ook wil weet ik niet.
maar ik wil op één of andere manier $sheight en $swidth gevuld hebben.
 
M Ypma

M Ypma

05/08/2007 18:43:00
Quote Anchor link
een betere vraag is misschien:
waarom zou je dat willen?
ik kan namelijk me geen goede situatie voorstellen waarin je dat nodig hebt...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Het kan overigens wel; je vraagt via JS de breedte en de hoogte op. Daarna doe je:

window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;

Op die pagina kun je dan via GET de waarden opvragen.
 
GaMer B

GaMer B

05/08/2007 18:48:00
Quote Anchor link
Tjsa, op die manier wel, maar niet rechtstreeks. Had ik nog niet aan gedacht :D
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 19:25:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.08.2007 18:45:
Het kan overigens wel; je vraagt via JS de breedte en de hoogte op. Daarna doe je:

window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;

Op die pagina kun je dan via GET de waarden opvragen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;
?>

kan ik dit zo in een pagina zetten ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ronald E
 
Gerard M

Gerard M

05/08/2007 20:58:00
Quote Anchor link
Het is JavaScript, geen PHP dus het moet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<script language="JavaScript">
<!--
window.location = 'nieuwepagina.php?w=' + self.screen.width + '&h=' + self.screen.height;
//-->
</script>
 
Ronald E

Ronald E

05/08/2007 22:59:00
Quote Anchor link
oke bedank java ben ik niet in thuis
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/08/2007 23:02:00
Quote Anchor link
beter zo, anders blijft je pagina vernieuwen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    if(!$_GET['w'] || !$_GET['h'])
    {

        echo '
        <script language="javascript" type="text/javascript">
        window.location = \'nieuwepagina.php?w=\' + self.screen.width + \'&h=\' + self.screen.height;
        </script>'
;
    }

?>


edit: JAVA is geen javascript (klikt u op de onderstreepte woorden)

Java is een andere programmeertaal waar jij zeker nog niets van snapt ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Niels Janssen

Niels Janssen

05/08/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Pfff Java is echt een ramp, nooit aan beginnen als je de keuze hebt tussen C++ en Java. Heb je net een supergoed programma geschreven, doet precies wat je wilt, het enige probleem is dat het programma met een snelheid gaat van dikke str*nt door een trechter... heel jammer omdat het een best goed concept is om één lap code op alle platformen te kunnen draaien.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/08/2007 23:25:00
Quote Anchor link
@niels, als jij denkt dat je c++ boven java moet kiezen vanwege de snelheid van het opstarten van een programma moet je echt stoppen met programmeren.
 
Dennis Kottier

Dennis Kottier

12/06/2013 19:55:00
Quote Anchor link
Het gaat nu wel via de GET-methode, maar is het niet handiger/veiliger om de waarde via een verborgen input mee te sturen? Oftewel:
Quote:
<script language="javascript">
window.onload=function(){
document.getElementById('width').value = screen.width;
document.getElementById('height').value = screen.height;
};
</script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
print("
<form method='post'>
 <input type='hidden' id='width' name='width'>
 <input type='hidden' id='height' name='height'>
 <input type='submit' value='Krijg de maten van je beeldscherm!'>
</form>
"
);

$width = $_POST['width'];
$height = $_POST['height'];

if(!empty($width) and !empty($height))
{

print("De breedte van je beeldscherm bedraagt ". $width ." pixels, en de hoogte bedraagt ". $height ." pixels. ");
}

?>
De javascript staat in een onload-event, omdat de pagina + formulier eerst geladen moet zijn om alles uit te voeren.

Wat er in principe gebeurt is dat de javascript een standaardfunctie ingebouwd heeft - screen.width en screen.height. Deze halen de grootte van je beeldscherm op. Die waarden worden dan naar een input gestuurd (met id width en id height), en die worden dan verzonden via een formulier. Dit is al veel moeilijker hackbaar doordat er niks in de URL verschijnt.

Deze methode is best flexibel - je kunt de form-tag aanpassen zodat die doorverwijst naar een volgende pagina, om daar alles te gebruiken.

(werkende test staat hier)
Gewijzigd op 12/06/2013 20:14:30 door Dennis Kottier
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/06/2013 19:59:07
Quote Anchor link
Ronald E op 05/08/2007 22:59:00:
oke bedank java ben ik niet in thuis

Maar daar hoef je je dan geen druk over te maken. Java en JavaScript is beiden totaal anders. ;-)
 
Eddy E

Eddy E

12/06/2013 20:17:36
Quote Anchor link
Dennis Kottier op 12/06/2013 19:55:00:
maar is het niet handiger/veiliger om de waarde via een verborgen input mee te sturen?


Nee, beide 'onveilig', want beide zijn heel eenvoudig aan te passen.
Aan de andere kant... boeiend. Je doet er toch niets mee.

Mag ik vragen wat je er mee gaat doen?
Als het alleen maar 'tonen' is wat hun schermbreedte is: bepaar je de moeite. Dat interesseert niemand iets.
Als het voor opmaak is: bespaar je de moeite. Ga eens kijken naar de opmaaktaal CSS en dan vooral naar media-queries.
Als het voor opslaan van informatie van gebruikers is: ja leuk.... belangrijk?
 
Erwin H

Erwin H

12/06/2013 21:00:00
Quote Anchor link
Jullie hebben trouwens allemaal door dat dit een topic is uit 2007?
Just checking....
 
Eddy E

Eddy E

12/06/2013 21:02:07
Quote Anchor link
Euh nee. Kijk ik niet naar.
Is inderdaad nu wel gedateerd...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2013 21:50:03
Quote Anchor link
Erwin H op 12/06/2013 21:00:00:
Jullie hebben trouwens allemaal door dat dit een topic is uit 2007?
Just checking....

Maar toch heeft er iemand gereageerd ;-)

Overigens is het nutteloos om net javascript gegevens op te vragen, en die dan door te sturen naar een php script, en ze dan weer te tonen.
Iets wat je met JS op kunt vragen kan je ook tonen met JS
Gewijzigd op 12/06/2013 21:50:36 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.