Select array?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:05:00
Quote Anchor link
mod-edit:
slecht geformatteerde code hersteld.

ik zit met een probleem maar vindt het een beetje moeilijk uit te leggen.
Als ik iets selecteer (code onderaan), dan zet hij dat niet vast in $_POST['game'] enz.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
  $sql_game
= "SELECT game FROM projects_game";
  $sql_xgame = "SELECT xgame FROM projects_xgame";
  $sql_type = "SELECT type FROM projects_type";
  
  $res_game = mysql_query($sql_game) or die(mysql_error());
  $res_xgame = mysql_query($sql_xgame) or die(mysql_error());
  $res_type = mysql_query($sql_type) or die(mysql_error());
  
  while ($row_game = mysql_fetch_assoc($res_game)) {
      if ($row_game['game'] != null) {
          $aGames[] = $row_game['game'];
      }
  }

  while ($row_xgame = mysql_fetch_assoc($res_xgame)) {
      if ($row_xgame['xgame'] != null) {
          $aXGame[] = $row_xgame['xgame'];
      }
  }

  while ($row_type = mysql_fetch_assoc($res_type)) {
      if ($row_type['type'] != null) {
          $aType[] = $row_type['type'];
      }
  }

  
  echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
  foreach ($aGames as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"xgame\" class='textbox'>";
  foreach ($aXGame as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
  foreach ($aType as $gKey => $gValue) {
      echo "<option value='" . $gKey . "'";
      echo ">" . $gValue . "</option>";
  }

  echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:25:55
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/11/2006 14:10:00
Quote Anchor link
Ik zie dan ook nergens een <form> tag staan met een method="post".
 
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:27:00
Quote Anchor link
ja die staat er boven, maar dat leek me niet nodig dacht ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "<form method=\"post\" action=\" " .$_SERVER['PHP_SELF']. "\">";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

30/11/2006 14:29:00
Quote Anchor link
Waarom die spatie bij action en waarom niet tussen enkele quotes zodat je niet hoeft te escapen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">';
?>
 
Frank -

Frank -

30/11/2006 14:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if ($row_game['game'] != null) { ?>

Waarom staat deze vergelijking niet in de query? Dat haal je geen overbodige data op en het scheelt een stukje php-code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $sql_game = "SELECT game FROM projects_game WHERE game NOT NULL"; ?>
 
Raymen

Raymen

30/11/2006 14:43:00
Quote Anchor link
@SanThe && @Frank:
ik heb het verbeterd nu :)
 
Raymen

Raymen

02/12/2006 20:23:00
Quote Anchor link
iemand dit het antwoord weet?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 20:38:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit?
(netjes geformatteerd graag)
 
Niek s

niek s

02/12/2006 20:42:00
Quote Anchor link
Het probleem weet ik niet.. wat ik wel weet is dat de code volgens mij veeeeeeel korter kan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
  $sql_game
= "SELECT game FROM projects_game";
  $sql_xgame = "SELECT xgame FROM projects_xgame";
  $sql_type = "SELECT type FROM projects_type";
  
  $res_game = mysql_query($sql_game) or die(mysql_error());
  $res_xgame = mysql_query($sql_xgame) or die(mysql_error());
  $res_type = mysql_query($sql_type) or die(mysql_error());
  
  echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
  while ($row_game = mysql_fetch_assoc($res_game)) {
    echo "<option value=\"".$row_game['game']."\">".$row_game['game']."</option>";
  }
  
echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"xgame\" class='textbox'>";
  while ($row_xgame = mysql_fetch_assoc($res_xgame)) {
          echo "<option value=\"".$row_xgame['xgame']."\">".$row_xgame['xgame']."</option>";
  }

  echo '</select>';
  
  echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
  while ($row_type = mysql_fetch_assoc($res_type)) {
          echo "<option value=\"".$row_type['type']."\">".$row_type['type']."</option>";
  }

  echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Raymen

Raymen

02/12/2006 20:59:00
Quote Anchor link
@niek:
je hebt onbedoeld het probleem opgelost, ik had dat ongeveer eerst ook maar een vriend zei dat wat ik had beter was maarja.

bedankt allemaal voor het meedenken/helpen :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
Frank -

Frank -

03/12/2006 13:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '</select>';
  
echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
?>

Waarom gebruik je de ene keer enkele quotes bij een echo en de andere keer dubbele quotes? Het meest vreemde is nog dat wanneer enkele quotes het leven een stuk eenvoudiger maken, jij dubbele quotes gaat gebruiken zodat je alle dubbele quotes (en die zijn VERPLICHT!) in de html-output kunt gaan escapen... Hoezo vragen om problemen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
echo '</select>';
  
echo '<select name="type" class="textbox">';
?>

Dit is toch een stuk slimmer? Gebruik in PHP dus altijd (!) enkele quotes.

De enige uitzondering die ik hier op maak (en die bevestigt de regel), zijn queries. In een query staan strings tussen enkele quotes, het is dus wel zo slim om de query zelf tussen dubbele quotes te zetten. Dat doe jij ook al, dat kun je dus zo houden.
 
Raymen

Raymen

03/12/2006 14:22:00
Quote Anchor link
ik weet niet waarom ik het deed, heb het gewoon zo aangeleerd. ik wist nooit wat het verschil was xD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.