Select * from db where

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

18/03/2011 05:08:26
Quote Anchor link
hallo
is het mogelijk om op meerdere tabelen te zoeken,
nu heb ik
$query = "SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `refnr` = '".$_POST['ref']."'";
maar er zijn meerdere refnr van dezelfde persoon waar ik wil op zoeken.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:06:01
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2011 07:43:14
Quote Anchor link
Allereerst horen backtricks niet thuis in query's, haal die dus weg.

En je kan op meerdere tabellen zoeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$query
= "
  SELECT
     rij1, rij2
  FROM
     gebruikers as g,
     users as u
  WHERE
     g.refnr = 'iets'
  OR
     u.refnr = 'iets'
"
;
?>


En nog wat fouten in de query van jou:
- * is een wildcard en je kan nooit alles nodig hebben. Een id bijv. heb je bijna nooit nodig, selecteer dus wat je wilt.
- Script is lek -> SQL injection. Gebruik mysql_real_escape_string
- Als $_POST['ref'] een cijfer is moet die niet tussen quotes.
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 10:24:32
Quote Anchor link
Even een reactie op de backticks:

Stel nou dat je de volgende query heb (los voorbeeld):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    g.title AS group
FROM
    groups AS g


Dan geeft een error tenzij je het volgende gebruikt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    g.title AS `group`
FROM
    groups AS g
Gewijzigd op 18/03/2011 10:34:16 door Barttje R
 
John D

John D

18/03/2011 10:43:02
Quote Anchor link
Gebruik geen backticks maar gewone quotes en vermijd verwarrende zaken zoals hierboven met group als alias en group als tabel. Laat de 2e AS ook maar weg!
SELECT
g.title AS 'Titel'
FROM
groups g
Gewijzigd op 18/03/2011 10:43:43 door John D
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 10:54:28
Quote Anchor link
Oké van die 2e AS wist ik nog niet dat je dat weg kon laten.

Wouter J op 18/03/2011 07:43:14:
Allereerst horen backtricks niet thuis in query's, haal die dus...

Volgens MySQL worden deze gewoon gebruikt...
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/identifiers.html

Ik zie geen punt om ze niet te gebruiken, het is toch ook een stukje "security"?
Gewijzigd op 18/03/2011 10:55:01 door Barttje R
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/03/2011 11:06:04
Quote Anchor link
de backticks horen niet bij SQL. MySQL misbruikt het om je de mogelijkheid te geven om gereserveerde woorden te gebruiken.
 
Barttje R

Barttje R

18/03/2011 11:08:31
Quote Anchor link
Zoals in mijn eerste post dus..?
Het is een los voorbeeld maar zulke dingen gebruik ik i.v.m me template, maar het is dus niet 'raar' als ik backticks gebruik om deze woorden...
Gewijzigd op 18/03/2011 11:09:12 door Barttje R
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/03/2011 11:09:32
Quote Anchor link
Gereserveerde woorden zijn niet voor niks gereserveerd. Die moet je gewoon niet gebruiken.
 
Barman V

Barman V

18/03/2011 11:53:35
Quote Anchor link
Volgens mij is er nog niet echt een antwoord gegeven op je vraag. Over de code van Wouter. Het gebruik van OR is dodelijk binnen SQL. Er is in de loop van de jaren wel wat verbeterd met de performance, maar je kan dan zelfs nog beter 2 query's uitvoeren in plaats van eentje met een OR.

De beveiligingslekken en slordigheden komen volgens mij wel erg vaak voor. Het is een beetje dweilen met de kraan open :D.

Maar Paul, hoe wil jij op meerdere tabellen zoeken. Je kunt bijv tabellen koppelen dmv het joinen. Je kunt ook UNION gebruiken:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/union.html
 
John D

John D

18/03/2011 12:20:57
Quote Anchor link
Barman V op 18/03/2011 11:53:35:
Volgens mij is er nog niet echt een antwoord gegeven op je vraag. Over de code van Wouter. Het gebruik van OR is dodelijk binnen SQL. Er is in de loop van de jaren wel wat verbeterd met de performance, maar je kan dan zelfs nog beter 2 query's uitvoeren in plaats van eentje met een OR
Klinkklare onzin, broodje aap verhaal. Het kan voorkomen dat de engine er inderdaad intern 2 query's van maakt maar zelfs dat zal niet veel voorkomen en dus is het altijd sneller dan zelf twee query's te gaan zitten doen! Heb je een performance probleem op een OR ga dan maar eens kijken naar optimalisatie van je query en niet alles dubbel zitten processen en in PHP hele bakken data samenvoegen, doorlopen en weetikveel wat meer.
 
Pim -

Pim -

18/03/2011 16:45:00
Quote Anchor link
Ik snap de vraag niet helemaal...
 
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

18/03/2011 17:35:36
Quote Anchor link
ik zou graag op meerdere velden willen zoeken
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/03/2011 17:52:07
Quote Anchor link
En hoe wat waar wil je die data dan allemaal uittrekken, wat zijn dan de onderlinge relaties tussen de tabellen enz enz.

Maar ik denk dat je je eerst maar eens moet bezinnen of het niet verstandiger is je verder te verdiepen in SQL, zodat je wel doel gerichte vragen hierover kan stellen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 17:52:14
Quote Anchor link
SELECT ... WHERE veld1 = '$zoek' OR veld2 = '$zoek' OR veld3 = '$zoek'

En als het veld niet exact de waarde van $zoek heeft kan dit.
SELECT ... WHERE veld1 LIKE '%$zoek%' OR veld2 LIKE '%$zoek%' OR veld3 LIKE '%$zoek%'
Gewijzigd op 18/03/2011 18:13:56 door - SanThe -
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/03/2011 18:07:58
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/03/2011 17:52:14:
En als het veld niet exact de waarde van $zoek heeft kan dit.
SELECT ... WHERE veld1 = '%$zoek%' OR veld2 = '%$zoek%' OR veld3 = '%$zoek%'


Pardon, wildcards bij een ordinaire vergelijking gaat niet werken!
http://www.w3schools.com/sql/sql_like.asp

Note: als je een LIKE niet nodig hebt moet je deze ook niet gebruiken, zoook moet je opletten hoe je je WHERE-clause opstelt
Gewijzigd op 18/03/2011 18:09:55 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 18:15:22
Quote Anchor link
@Noppes: Helemaal gelijk. Ik ging duidelijk iets te snel. Verbeterd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.