<select> keuze onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 20:40:42
Quote Anchor link
Zoals de vraag al zegt,

Hoe kan ik in een $_GET form de <select> keuzes laten onthouden?
Ik heb het volgende geprobeerd met PHP maar dat lijkt mij een enorme omweg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<select name='provincie'>
<option <?php if ($_GET['provincie']==''                   ){echo 'selected="selected"'; } ?> value=''              >Kies...       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Drenthe'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Drenthe'       >Drenthe       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Flevoland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Flevoland'     >Flevoland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Friesland'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Friesland'     >Friesland     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Gelderland'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Gelderland'    >Gelderland    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Groningen'          ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Groningen'     >Groningen     </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Limburg'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Limburg'       >Limburg       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Brabant'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Brabant' >Noord Brabant </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Noord Holland'      ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Noord Holland' >Noord Holland </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Overijssel'         ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Overijssel'    >Overijssel    </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zuid Holland'       ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zuid Holland'  >Zuid Holland  </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Utrecht'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Utrecht'       >Utrecht       </option>
<option <?php if ($_GET['provincie']=='Zeeland'            ){echo 'selected="selected"'; } ?> value='Zeeland'       >Zeeland       </option>
</select>


Kan dit makkelijker?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:19:49
 
Mar cel

Mar cel

28/04/2012 20:57:01
Quote Anchor link
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Sowieso raad ik je aan om arrays te gebruiken.

<select name="provincies">
<?php foreach(array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland') as $provincie) { ?>
   <option value="<?=$provincie;?>" <?php if($provincie == $_GET['provincie']) echo 'selected="selected"'; ?>><?=$provincie;?></option>
<?php } ?>
?>
</select>

Gewijzigd op 28/04/2012 21:00:52 door Mar cel
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:09:32
Quote Anchor link
en dit werkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2012 21:30:33
Quote Anchor link
Wat houdt je tegen om het uit te proberen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:32:31
Quote Anchor link
ik heb het al geprobeerd maar krijg plotseling mijn foutmeldingen in mijn optie lijst te staan

Toevoeging op 28/04/2012 21:34:00:


Notice: Undefined index: provincie in C:\xampp\htdocs\zoekmachine.php on line 13
&gt;Drenthe
 
Roel -

Roel -

28/04/2012 21:38:04
Quote Anchor link
Je hebt dan geen ?provincie meegegeven in je URL.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/04/2012 21:40:34
Quote Anchor link
haha ik zie het nu pas idd :D

thx!

ik ga direct ff kijken hoe dat werkt

Toevoeging op 28/04/2012 21:49:11:

aha! ik heb het foutje gevonden ;)

je had de <select name='provincies'> ipv <select name='provincie'> gebruikt ;)

het werkt nu perfect :D

BEDANKT!!

Toevoeging op 28/04/2012 21:51:53:

ik heb ook nog een kleine wijziging erin gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (isset($_GET['provincie']))
{
  if ($provincie == $_GET['provincie'])
  {
    echo 'selected="selected"';
  }
}


Toevoeging op 28/04/2012 22:00:58:

ik heb de code een beetje gemodificeerd (sorry) want het was lastig voor mij te begrijpen

ik deel hem toch maar even voor degenen die er interesse in hebben

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<select name='provincie'>";
foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
{

  echo "<option value='".$provincie."' ";
  if (isset($_GET['provincie']))
  {

    if ($provincie == $_GET['provincie'])
    {

      echo 'selected="selected"';
    }
  }

  echo '>';


echo $provincie.'</option>';
}

echo "</select>";
?>
Gewijzigd op 28/04/2012 21:46:09 door Albert de Wit
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 08:58:12
Quote Anchor link
Wellicht beter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
echo '<select name="provincie">';

foreach (array('Drenthe','Flevoland','Friesland','Gelderland','Groningen','Limburg','Noord Brabant','Noord Holland','Overijssel','Zuid Holland','Utrecht','Zeeland') as $provincie)
    {

    $selected = if (isset($_GET['provincie']) AND $provincie == $_GET['provincie']) 'selected="selected" : '';

    echo '
<option value="'.$provincie.'" '.$selected.'></option>';
    }
echo '
</select>';
?>


Kortere code, gebruik van " kan gewoon in html als je in php echoëd met '.
En je if-statements kunnen korter (wellicht iets minder eenvoudig, maar je html-code schrijf je zo makkelijker.
Gewijzigd op 29/04/2012 14:06:48 door Eddy E
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/04/2012 10:15:22
Quote Anchor link
Wees consequent in het gebruik van ' en " --> HTML = " en echo's php = '
Nu gebruik je het door elkaar heen.
 
Eddy E

Eddy E

29/04/2012 14:06:17
Quote Anchor link
Sorry, dat heb je inderdaad met kopieren van dingen.
Is aangepast!
 
Albert de Wit

Albert de Wit

08/05/2012 11:55:22
Quote Anchor link
OWJEEJ!

Ik heb het hele plan nu in OOP proberen te zetten alleen gaat dat minder goed dan gedacht. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Hier even de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

if (isset($_POST['zoek']))
                     {

                       $keuze = $_GET['branche'];
                       echo $docu->add_branche(1,$keuze);
                     }

                     else
                     {
                       echo $docu->add_branche(1,'');
                     }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

function add_branche($keuze)
  {

    $this->Connect('localhost','root','','test');

    $query = mysql_query("SELECT branche FROM sorteeropties");

    $this->branche .= "<select name='branche'>";
    if ($keuze==1)
    {

      $this->branche .= "<option value=''>Kies...</option>";
    }

    while ($row = mysql_fetch_row($query))
    {

      $this->branche .= "
      <option value='"
.$row[0]."'>".$row[0]."</option>
      "
;
    }

    $this->branche .= "</select>";
    return $this->branche;
  }


?>


Geef aub zoveel mogelijk commentaar wat ik beter moet doen en wat gewoon verschrikkelijk slordig eruit ziet
Gewijzigd op 08/05/2012 11:55:54 door Albert de Wit
 
Joakim Broden

Joakim Broden

08/05/2012 12:07:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    <?php
    
        $options
= '';
        $provincies = array('Drenthe', 'Flevoland', 'Friesland', 'Gelderland', 'Groningen', 'Limburg', 'Noord Brabant', 'Noord Holland', 'Overijssel', 'Zuid Holland', 'Utrecht', 'Zeeland');

        foreach ($provincies as $provincie) {
            $options .= sprintf('<option value="%s" %s>%s</option>', $provincie, ((isset($_GET['provincie']) && $provincie == $_GET['provincie']) ? 'selected="selected"' : ''), $provincie);
        }


        echo sprintf('<select name="provincie">%s</select>', $options);    

    ?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/05/2012 14:14:40
Quote Anchor link
Albert de Wit op 08/05/2012 11:55:22:
...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($_POST['zoek']))
...

?>


Een beetje off topic, maar ...
$_POST['zoek'], komt dat van <input type="submit" name="zoek"/> ?

Niet doen. Niet controleren op het al dan niet aanwezig zijn van een klik op de knop.
In verschillende gevallen wordt die knop (nu ja ... de POST data) niet eens meegestuurd naar de server.
Gewijzigd op 08/05/2012 14:15:00 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.