<select> verwerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Ch th

ch th

04/09/2012 08:38:34
Quote Anchor link
hallo

ik vraag me af hoe ik een formulier met een <select> erin kan verwerken.
het zou de bedoeling dus zijn om te controleren of er wel iets geselecteerd is en ook wat er juist geselecteerd is. de <select> wordt automatisch gevuld met gegevens van een database. ik heb hieronder mijn <select> gedeelte geplaatst. zou iemand me kunnen vertellen hoe dat in zijn werk gaat om te verwerken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<select name='categorie'>
        <option disabled='disabled'>kies een categorie</option>-->
        <?php
            include("dbconnect.php");
            $sql = "SELECT categorie_id, naam FROM categorie";
            $result = mysql_query($sql);
            while ($rij = mysql_fetch_assoc($result)) {
                echo "<option value='" . $rij['categorie_id'] ."'> ". $rij['naam'] ."</option>\n";
            }

            mysql_close($db);
        ?>
    
</select>
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 05:06:14
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 08:50:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    // kijk of hij gekozen is
    if(isset($_POST['categorie']))
    {

        // of hij niet leeg is (met een 0 oid)
        if( !empty($_POST['categorie']))
        {

            // of de waarde juist is...
            if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
            {

                // alles goed
            }
            else
            {
                // waarde niet juist
            }
        }

        else
        {
            // de categorie is leeg (0 of false of '')
        }
    }

    else
    {
        // de categorie is niet gekozen (= niet verzonden...)
    }
?>


Toevoeging op 04/09/2012 08:53:03:

En waarom voeg je dbconnect() toe bij deze query?
Je maakt toch niet bij elke query verbinding met de database en daarna sluit je hem?

Bovenaan de pagina include (of beter: require) je die connectie eenmalig.
En onderaan de pagina sluit je deze (eventueel).
 
Erwin H

Erwin H

04/09/2012 08:54:10
Quote Anchor link
En een beetje theorie erbij. Net als alle inputs, komt een select met de 'name' attribuut in de POST (of GET). Dus het voorbeeld van Eddy gaat uit van een select als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="categorie"></select>

Verder heeft een select altijd een waarde, er is namelijk altijd een option geselecteerd. Default is dat de eerste. De waarde die mee wordt gegeven is dan weer de value van de geselecteerde option, of, als er geen value is, de text van de option.
 
Ch th

ch th

04/09/2012 11:04:02
Quote Anchor link
eerst en vooral bedankt voor de uitleg maar bij deze situatie moet de invoer van de select niet overeen komen met een andere waarde.
ik wil enkel weten wat er bij de select staat wanneer er op de submit geklikt wordt.
ik denk niet dat dit veel moeilijker is maar ik heb enkele dingen al geprobeerd en krijg het niet voor mekaar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:11:08
Quote Anchor link
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/09/2012 11:12:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 11:19:45
Quote Anchor link
Verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
?>


in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] !== 'de juiste waarde')
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:29:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/09/2012 11:12:15:
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)

Oorzaak: correct quoten :-P
 
Ch th

ch th

04/09/2012 20:19:19
Quote Anchor link
als ik jullie goed begrijp zou onderstaande code ervoor moeten zorgen dat de foutmelding verschijnt als er geen categorie gekozen is maar om een of andere reden zie ik die foutmelding niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['categorieid']) || trim($_POST['categorieid'])) {
        $error['categorieid'] = "U heeft geen categorie gekozen.";
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/09/2012 21:24:43
Quote Anchor link
Wat wil je hiermee?
.... OR trim($_POST['categorieid'])

Verder zie ik geen echo.
 
Ch th

ch th

05/09/2012 08:46:57
Quote Anchor link
ik ben zowat vanalles een het proberen geweest en vandaar de OR trim($_POST['categorieid']).

de echo hiervan staat wat verderop.

ondertussen heb ik dit werkende gekregen maar nu heb ik een ander probleem, namelijk dat ik wil controleren ofdat de ingevoegde waarde een getal is en zo niet, dan moet er een foutmelding verschijnen.

hiervoor dacht ik aan het onderstaande maar hoe dan ook werkt dit niet en kan ik steeds gewone tekst intypen die daarna dan als "0" in de database verschijnen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['getal']) || trim($_POST['getal']) == "" || is_double($_POST['getal'])) {
        $error['getal'] = "U heeft geen geldig getal ingevuld.";
    }

?>
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 10:12:40
Quote Anchor link
https://www.google.nl/search?client=opera&rls=nl&q=php+check+string+is+numbers+only&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Bovenste hit: is_numeric
Eerste van Stack Overflow: http://stackoverflow.com/questions/317916/how-can-i-check-if-form-input-is-numeric-in-php Vooral 2e reactie is mooi:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if (
    isset($_POST['getal'])
    AND !empty($_POST['getal'])
    AND intval($_POST['getal']) == $_POST['getal']
    AND count(intval($_POST['getal'])) == 10
    )
    {

    // getal is geset
    // getal is niet leeg (of 0 of false)
    // de intval (dus 1234567890) is gelijk aan de oorsprong: oorsprong is dus goed
    // de (gestripte) versie heeft 10 cijfers, zoals een telefoonnummer hoort te hebben
    
    // wat ga je doen?

    echo $_POST['getal'];
    }

?>


Maar waarom mag ik een telefoonnummer niet als 0184-633843 invullen?
Filter jij het streepje er maar tussen uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$getal
= preg_replace("/[^0-9]/","", $_POST['getal']);
// en hier nog controle of het 10 cijfers zijn... tenzij het begint met 31....
?>


Toevoeging op 05/09/2012 10:33:34:

Eventueel als functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

function get_telefoonnummer($nummer = false)
    {

    // als er niets is ingevuld, return false
    if($nummer === false)
        {

        return false;
        }

        
    // verwijder alles tussen haakjes als in +31 (0) 123456789
    $nummer = trim(preg_replace('/\s*\([^)]*\)/', '', $nummer));
    
    // vervang alles behalve de nummers
    $nummer = preg_replace("/[^0-9]/", "", $nummer);
        
    // vervang een 0031 door een 0 en ..31 door 0
    if(substr($nummer, 0, 4) == '0031')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 4);
        }

    
    // vervang een +31 door een 0... de + is al weggefilterd
    if(substr($nummer, 0, 2) == '31')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 2);
        }
    
        
    // controle of cijfer met een 0 begint
    if($nummer{0} !== '0')
        {

        return false;
        }

        
    // controle of telefoonnummer 10 cijfers heeft
    if(strlen($nummer) !== 10)
        {

        return false;
        }

        
    return $nummer;
    }

    
echo '<pre>';
echo '0184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0184-633843').PHP_EOL;
echo '+31 (0)184-633843'."\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '(0184) 633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '+31 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '0031 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0031 184-633843').PHP_EOL;
echo '018 4 633 843'."\t\t". get_telefoonnummer('018 4 633 843').PHP_EOL;
echo '</pre>';

?>


Geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
0184-633843    0184633843
+31 (0)184-633843    0184633843
(0184) 633843        0184633843
+31 184-633843        0184633843
0031 184-633843        0184633843
018 4 633 843        0184633843


Zie ook: http://codepad.org/RAg2cH2m
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.