<select> verwerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »
Ch th

ch th

04/09/2012 08:38:34
Quote Anchor link
hallo

ik vraag me af hoe ik een formulier met een <select> erin kan verwerken.
het zou de bedoeling dus zijn om te controleren of er wel iets geselecteerd is en ook wat er juist geselecteerd is. de <select> wordt automatisch gevuld met gegevens van een database. ik heb hieronder mijn <select> gedeelte geplaatst. zou iemand me kunnen vertellen hoe dat in zijn werk gaat om te verwerken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<select name='categorie'>
        <option disabled='disabled'>kies een categorie</option>-->
        <?php
            include("dbconnect.php");
            $sql = "SELECT categorie_id, naam FROM categorie";
            $result = mysql_query($sql);
            while ($rij = mysql_fetch_assoc($result)) {
                echo "<option value='" . $rij['categorie_id'] ."'> ". $rij['naam'] ."</option>\n";
            }

            mysql_close($db);
        ?>
    
</select>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 22:35:34
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 08:50:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    // kijk of hij gekozen is
    if(isset($_POST['categorie']))
    {

        // of hij niet leeg is (met een 0 oid)
        if( !empty($_POST['categorie']))
        {

            // of de waarde juist is...
            if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
            {

                // alles goed
            }
            else
            {
                // waarde niet juist
            }
        }

        else
        {
            // de categorie is leeg (0 of false of '')
        }
    }

    else
    {
        // de categorie is niet gekozen (= niet verzonden...)
    }
?>


Toevoeging op 04/09/2012 08:53:03:

En waarom voeg je dbconnect() toe bij deze query?
Je maakt toch niet bij elke query verbinding met de database en daarna sluit je hem?

Bovenaan de pagina include (of beter: require) je die connectie eenmalig.
En onderaan de pagina sluit je deze (eventueel).
 
Erwin H

Erwin H

04/09/2012 08:54:10
Quote Anchor link
En een beetje theorie erbij. Net als alle inputs, komt een select met de 'name' attribuut in de POST (of GET). Dus het voorbeeld van Eddy gaat uit van een select als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<select name="categorie"></select>

Verder heeft een select altijd een waarde, er is namelijk altijd een option geselecteerd. Default is dat de eerste. De waarde die mee wordt gegeven is dan weer de value van de geselecteerde option, of, als er geen value is, de text van de option.
 
Ch th

ch th

04/09/2012 11:04:02
Quote Anchor link
eerst en vooral bedankt voor de uitleg maar bij deze situatie moet de invoer van de select niet overeen komen met een andere waarde.
ik wil enkel weten wat er bij de select staat wanneer er op de submit geklikt wordt.
ik denk niet dat dit veel moeilijker is maar ik heb enkele dingen al geprobeerd en krijg het niet voor mekaar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:11:08
Quote Anchor link
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/09/2012 11:12:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 11:19:45
Quote Anchor link
Verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] == 'de juiste waarde')
?>


in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 if($_POST['categorie'] !== 'de juiste waarde')
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/09/2012 11:29:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 04/09/2012 11:12:15:
Ger van Steenderen op 04/09/2012 11:11:08:
Die waarde zit dus in $_POST['çategorie']

cool :)

Oorzaak: correct quoten :-P
 
Ch th

ch th

04/09/2012 20:19:19
Quote Anchor link
als ik jullie goed begrijp zou onderstaande code ervoor moeten zorgen dat de foutmelding verschijnt als er geen categorie gekozen is maar om een of andere reden zie ik die foutmelding niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['categorieid']) || trim($_POST['categorieid'])) {
        $error['categorieid'] = "U heeft geen categorie gekozen.";
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/09/2012 21:24:43
Quote Anchor link
Wat wil je hiermee?
.... OR trim($_POST['categorieid'])

Verder zie ik geen echo.
 
Ch th

ch th

05/09/2012 08:46:57
Quote Anchor link
ik ben zowat vanalles een het proberen geweest en vandaar de OR trim($_POST['categorieid']).

de echo hiervan staat wat verderop.

ondertussen heb ik dit werkende gekregen maar nu heb ik een ander probleem, namelijk dat ik wil controleren ofdat de ingevoegde waarde een getal is en zo niet, dan moet er een foutmelding verschijnen.

hiervoor dacht ik aan het onderstaande maar hoe dan ook werkt dit niet en kan ik steeds gewone tekst intypen die daarna dan als "0" in de database verschijnen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['getal']) || trim($_POST['getal']) == "" || is_double($_POST['getal'])) {
        $error['getal'] = "U heeft geen geldig getal ingevuld.";
    }

?>
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2012 10:12:40
Quote Anchor link
https://www.google.nl/search?client=opera&rls=nl&q=php+check+string+is+numbers+only&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Bovenste hit: is_numeric
Eerste van Stack Overflow: http://stackoverflow.com/questions/317916/how-can-i-check-if-form-input-is-numeric-in-php Vooral 2e reactie is mooi:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

if (
    isset($_POST['getal'])
    AND !empty($_POST['getal'])
    AND intval($_POST['getal']) == $_POST['getal']
    AND count(intval($_POST['getal'])) == 10
    )
    {

    // getal is geset
    // getal is niet leeg (of 0 of false)
    // de intval (dus 1234567890) is gelijk aan de oorsprong: oorsprong is dus goed
    // de (gestripte) versie heeft 10 cijfers, zoals een telefoonnummer hoort te hebben
    
    // wat ga je doen?

    echo $_POST['getal'];
    }

?>


Maar waarom mag ik een telefoonnummer niet als 0184-633843 invullen?
Filter jij het streepje er maar tussen uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$getal
= preg_replace("/[^0-9]/","", $_POST['getal']);
// en hier nog controle of het 10 cijfers zijn... tenzij het begint met 31....
?>


Toevoeging op 05/09/2012 10:33:34:

Eventueel als functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

function get_telefoonnummer($nummer = false)
    {

    // als er niets is ingevuld, return false
    if($nummer === false)
        {

        return false;
        }

        
    // verwijder alles tussen haakjes als in +31 (0) 123456789
    $nummer = trim(preg_replace('/\s*\([^)]*\)/', '', $nummer));
    
    // vervang alles behalve de nummers
    $nummer = preg_replace("/[^0-9]/", "", $nummer);
        
    // vervang een 0031 door een 0 en ..31 door 0
    if(substr($nummer, 0, 4) == '0031')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 4);
        }

    
    // vervang een +31 door een 0... de + is al weggefilterd
    if(substr($nummer, 0, 2) == '31')
        {

        $nummer = '0'.substr($nummer, 2);
        }
    
        
    // controle of cijfer met een 0 begint
    if($nummer{0} !== '0')
        {

        return false;
        }

        
    // controle of telefoonnummer 10 cijfers heeft
    if(strlen($nummer) !== 10)
        {

        return false;
        }

        
    return $nummer;
    }

    
echo '<pre>';
echo '0184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0184-633843').PHP_EOL;
echo '+31 (0)184-633843'."\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '(0184) 633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '+31 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('+31 184633843').PHP_EOL;
echo '0031 184-633843'."\t\t". get_telefoonnummer('0031 184-633843').PHP_EOL;
echo '018 4 633 843'."\t\t". get_telefoonnummer('018 4 633 843').PHP_EOL;
echo '</pre>';

?>


Geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
0184-633843    0184633843
+31 (0)184-633843    0184633843
(0184) 633843        0184633843
+31 184-633843        0184633843
0031 184-633843        0184633843
018 4 633 843        0184633843


Zie ook: http://codepad.org/RAg2cH2m
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.