Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eric O

Eric O

26/09/2011 22:26:56
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een hele tijd geleden door iemand een webshop laten maken met OS commerce. Die werkte perfect tot deze week.

Als ik nu naar de url vd shop ga of ik wil inloggen als admin, krijg ik de volgende error:
Server Requirement Error: register_globals is disabled in your PHP configuration.This can be enabled in your php.ini configuration file or in the .htaccess file in your catalog directory.

Ik vermoed dat mijn hosting provider een upgrade heeft gedaan naar php 5xxx.

Mijn htaccess bestand ziet er als volgt uit:

# $Id: .htaccess,v 1.1 2003/06/20 00:18:30 hpdl Exp $
#
# This is used with Apache WebServers
#
# For this to work, you must include the parameter 'Options' to
# the AllowOverride configuration
#
# Example:
#
# <Directory "/usr/local/apache/htdocs">
# AllowOverride Options
# </Directory>
#
# 'All' with also work. (This configuration is in the
# apache/conf/httpd.conf file)

# The following makes adjustments to the SSL protocol for Internet
# Explorer browsers

<IfModule mod_setenvif.c>
<IfDefine SSL>
SetEnvIf User-Agent ".*MSIE.*" \
nokeepalive ssl-unclean-shutdown \
downgrade-1.0 force-response-1.0
</IfDefine>
</IfModule>

# If Search Engine Friendly URLs do not work, try enabling the
# following Apache configuration parameter
#
# AcceptPathInfo On

# Fix certain PHP values
# (commented out by default to prevent errors occuring on certain
# servers)
#
#<IfModule mod_php4.c>
# php_value session.use_trans_sid 0
# php_value register_globals 1
#</IfModule>

AuthType Basic

AuthName "protected"

AuthUserFile "/home/star/.htpasswds/starshop/catalog/admin/passwd"

require valid-user


Server gegevens zijn:

Apache version 2.0.63
PHP version 5.3.3
MySQL version
5.0.91-community

Wat kan ik doen, zodat de shop weer werkt?

Bedankt voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:03:10
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2011 22:41:50
Quote Anchor link
Je wilt register_globals niet meer op aan zetten. Dat is namelijk niet veilig. Het beste is om je webshop up to date te maken want die is blijkbaar antiek aan het worden.
 
Eric O

Eric O

26/09/2011 22:47:59
Quote Anchor link
Ja dat klopt. Ik zoek nog iemand die de shop kan upgraden tot de laatste OS commerce versie. Mijn provider heeft het inmiddels wel al opgelost. Shop werkt weer.
Als er iemand is hier die de shop voor me kan upgraden?

thx

Eric
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/09/2011 22:50:27
Quote Anchor link
lijkt mij toch wel iets wat je zelf ook zou moeten kunnen
 
Eric O

Eric O

26/09/2011 22:56:24
Quote Anchor link
Ik ben een designer/marketingmens en helaas geen php programmeur. Het zou me uiteindelijk wel lukken, maar ik wil niks om zeep helpen.
 
Pim -

Pim -

26/09/2011 22:59:07
Quote Anchor link
Als je provider het op heeft kunnen lossen, ben ik bang dat ze register_globals aan hebben gezet en dat wil je echt niet hebben...
Hoewel het op zich geen veiligheidsrisico is (goed instantiëren van variabelen), is het in combinatie met slordig coden erg gevaarlijk. (Toch?)
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

26/09/2011 23:18:24
Quote Anchor link
Zou je misschien kunnen uitleggen hoe dit te misbruiken is? Dat heb ik mij altijd afgevraagd.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2011 23:31:38
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 26/09/2011 23:18:24:
Zou je misschien kunnen uitleggen hoe dit te misbruiken is? Dat heb ik mij altijd afgevraagd.


Klein voorbeeldje om over na te denken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
.= ' wereld';
echo $var;
?>


Dit geeft een notice omdat $var (nog) niet is gedifinieerd. Roep je deze pagina aan (register_globals off) met pagina.php?var=hallo dan krijg je geen notice en verschijnt er op het scherm 'hallo wereld'. Je snapt dat dit dus heel onschuldig is. Maar laat je fantasie er eens op los.
Gewijzigd op 26/09/2011 23:33:07 door - SanThe -
 
Eric O

Eric O

26/09/2011 23:47:10
Quote Anchor link
dat zegt mij dus helemaal niks als php leek.
Maar ik zoek dus iemand die de shop kan upgraden voor me. Liefts iemand die daar een faktuur voor kan schrijven.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

27/09/2011 14:12:58
Quote Anchor link
@sanThe, bedankt. Nu zie ik het voor me.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.