Sesies willen niet (Opgelost)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »
Pipo Clown

Pipo Clown

27/04/2018 13:29:49
Quote Anchor link
Op de één of andere manier krijg ik mijn sessies niet aan de praat. (Localhost, xampp, php, mysql)

Hier de relevante stukken uit het index bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}

else session_start();

 error_reporting(E_ALL); // welke fouten je wilt tonen (alle)
 ini_set('display_errors', 'stdout'); // waar je fouten wilt tonen (het scherm)

echo'
            <form method="post" name="login" action="#">
                            Sessie : '
; print_r($_SESSION);
        echo '                  
                            <br><br>
                            <input type="text" name="uname" id="uname" placeholder="Naam" />
                            <input type="text" class="io_error" id="uname_e" style="display:none; color:red; width: 350px; font-weight:bold; font-size:80%">

                            <input type="password" name="upassw" id="upassw" placeholder="Paswoord" />
                            <input type="text" class="io_error" id="upassw_e" style="display:none; color:red; width: 350px; font-weight:bold; font-size:80%">
                            <br>
                            <input type="button" value="Inloggen" id="btn_login" name="btn_login" class="button small" onClick="mylogin()"><br><br>
        <!--
        <a href="inloggen.php" class="button small">Inloggen</a><br><br>
        -->
                            <a href="index.php?p=reg&w=banner" style="float:left;">Registreren </a>
                            <a href="index.php?p=pwv&w=banner" style="float:right;">Paswoord vergeten </a>
            </form> '
;  }
    else
        echo'           <header class="major">
                            <h2>Welkom, '
.$_SESSION['name'].'</h2>
            </header>
            <form method="post" name="logout" action="#">
                                Sessie : <?php print_r($_SESSION) ?><br><br>
                        <br>
                            <a href="Uitloggen.php.php" class="button small">Uitloggen</a><br><br>
            </form> '
;
[
/code]


Het javascript: (De alerts worden getoond)

[
code]

function
mylogin()
{
    var
data = {
        "naam"      : $("#uname").val(),
        "pw"        : $("#upassw").val(),
        "actie"     : "login"
    };
    
alert('In loginscript');

$.ajax('mijnajax.php', {
    type        : "POST",
    dataType    : 'json',
    data        : data,
    success     : function (data, status, xhr) {
                   alert('data terug : ' + data);
//                    data.forEach(function(item, index, object) {
//                        alert(this.index+' : '+this.item)
//                    });

                    $('.io_error').css("display","none");
                    if (data['errors']['gelukt'] === 'nee')    {
                        for(var index in data) {
                            if (index != 'gelukt')  {
                                alert( index + " : " + data[index]+' ; #'+index);
                                $('#'+index).css("display","block");
                                $('#'+index).val(data[index]);
                            }
                        }
                   }

                    else alert('Gelukt');
               },

  
    error       : function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) {
                        alert("some error"+ errorThrown);
                    },

//    always      : alert('Break')
    });
}
[
/code]


Mijnajax.pph, aangepast om de sessies te testen

[code]
[
code]<?php

if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}

else session_start();

$_SESSION['id'] = 9999;
$_SESSION['name'] = 'testnaam' ;
$_SESSION['snaam'] = 'schermnaam';

$data['id'] = 9999;
$data['name'] = 'testnaam';
$data['snaam'] = 'schermnaam';
$data['errors']['gelukt'] = 'ja';
echo json_encode($data);

?>



Wanneer ik op inloggen klik verwacht ik dat de sessiegevens aangepast worden. Wanneer ik daarna echter de homepage refresh blijf ik bij de print_r opdracht zien dat er een gast aanwezig is in plaats van dat de sessiegegevens zichtbaar worden welke er in mijnajax in gezet zouden moeten zijn.

Ik ben pas een week of 2 aan het zoeken wat ik fout doe dus ik hoop dat er hier iemand is die mij uit de brand helpt.
Gewijzigd op 27/04/2018 22:29:03 door Pipo Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:18:14
 
Aad B

Aad B

27/04/2018 13:33:35
Quote Anchor link
Gewoon beginnen 1e regel met session_start();
Vervolgens je variabelen controleren, bijwerken etc.
Laat dat if{} statement weg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();
$_SESSION['id'] = -1;
$_SESSION['name'] = 'Gast';
$_SESSION['snaam'] = 'Gast';
?>
Gewijzigd op 27/04/2018 13:35:24 door Aad B
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

27/04/2018 15:39:30
Quote Anchor link
Dit gaat fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}
else session_start();

Je controleert eerst of de sessie al bestaat (nee, want je hebt 'm nog niet gestart). Daarna start je 'm (prima) EN zet alle data op "Gast" (niet prima).

Wat je waarschijnlijk wilt bereiken is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(!isset($_SESSION)) session_start(); //sessie starten indien nodig
if(!isset($_SESSION['id'])){ //initialiseer de sessie voor een nieuwe gebruiker
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}
Gewijzigd op 27/04/2018 15:40:00 door Rob Doemaarwat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2018 16:16:21
Quote Anchor link
Als je nou session_start(); altijd bovenaan neerzet in je PHP-code, dan zat je altijd goed.
Bij voorkeur in je script waarmee je begint, zoals vaak je index.php.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2018 16:36:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(!isset($_SESSION)) session_start(); //sessie starten indien nodig

kun je simpelweg verkorten tot:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session_start();


Omdat dit (de initiële administratie rondom een sessie) ook verder losstaat van wat je in een script doet zou ik die code ook in een aparte include zetten, en vervolgens includen via require_once(). Dit zorgt er dan vervolgens voor dat als je die snippet op meerdere plaatsen wil invoegen dat deze ook maar 1x ingeladen wordt, en daarmee dus ook maar 1x "vuurt". Hiermee is de isset($_SESSION) controle ook effectief overbodig geworden.

Daarnaast was er misschien ook sprake van het automatisch starten van de sessie (middels de instelling session.auto_start) die mogelijk roet in het eten gooide.

Zoals altijd: Keep It Simple.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/04/2018 22:28:02
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

Na het verwijderen van het if-statement werkt het allemaal naar behoren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.