Sesies willen niet (Opgelost)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »
Pipo Clown

Pipo Clown

27/04/2018 13:29:49
Quote Anchor link
Op de één of andere manier krijg ik mijn sessies niet aan de praat. (Localhost, xampp, php, mysql)

Hier de relevante stukken uit het index bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}

else session_start();

 error_reporting(E_ALL); // welke fouten je wilt tonen (alle)
 ini_set('display_errors', 'stdout'); // waar je fouten wilt tonen (het scherm)

echo'
            <form method="post" name="login" action="#">
                            Sessie : '
; print_r($_SESSION);
        echo '                  
                            <br><br>
                            <input type="text" name="uname" id="uname" placeholder="Naam" />
                            <input type="text" class="io_error" id="uname_e" style="display:none; color:red; width: 350px; font-weight:bold; font-size:80%">

                            <input type="password" name="upassw" id="upassw" placeholder="Paswoord" />
                            <input type="text" class="io_error" id="upassw_e" style="display:none; color:red; width: 350px; font-weight:bold; font-size:80%">
                            <br>
                            <input type="button" value="Inloggen" id="btn_login" name="btn_login" class="button small" onClick="mylogin()"><br><br>
        <!--
        <a href="inloggen.php" class="button small">Inloggen</a><br><br>
        -->
                            <a href="index.php?p=reg&w=banner" style="float:left;">Registreren </a>
                            <a href="index.php?p=pwv&w=banner" style="float:right;">Paswoord vergeten </a>
            </form> '
;  }
    else
        echo'           <header class="major">
                            <h2>Welkom, '
.$_SESSION['name'].'</h2>
            </header>
            <form method="post" name="logout" action="#">
                                Sessie : <?php print_r($_SESSION) ?><br><br>
                        <br>
                            <a href="Uitloggen.php.php" class="button small">Uitloggen</a><br><br>
            </form> '
;
[
/code]


Het javascript: (De alerts worden getoond)

[
code]

function
mylogin()
{
    var
data = {
        "naam"      : $("#uname").val(),
        "pw"        : $("#upassw").val(),
        "actie"     : "login"
    };
    
alert('In loginscript');

$.ajax('mijnajax.php', {
    type        : "POST",
    dataType    : 'json',
    data        : data,
    success     : function (data, status, xhr) {
                   alert('data terug : ' + data);
//                    data.forEach(function(item, index, object) {
//                        alert(this.index+' : '+this.item)
//                    });

                    $('.io_error').css("display","none");
                    if (data['errors']['gelukt'] === 'nee')    {
                        for(var index in data) {
                            if (index != 'gelukt')  {
                                alert( index + " : " + data[index]+' ; #'+index);
                                $('#'+index).css("display","block");
                                $('#'+index).val(data[index]);
                            }
                        }
                   }

                    else alert('Gelukt');
               },

  
    error       : function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) {
                        alert("some error"+ errorThrown);
                    },

//    always      : alert('Break')
    });
}
[
/code]


Mijnajax.pph, aangepast om de sessies te testen

[code]
[
code]<?php

if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}

else session_start();

$_SESSION['id'] = 9999;
$_SESSION['name'] = 'testnaam' ;
$_SESSION['snaam'] = 'schermnaam';

$data['id'] = 9999;
$data['name'] = 'testnaam';
$data['snaam'] = 'schermnaam';
$data['errors']['gelukt'] = 'ja';
echo json_encode($data);

?>



Wanneer ik op inloggen klik verwacht ik dat de sessiegevens aangepast worden. Wanneer ik daarna echter de homepage refresh blijf ik bij de print_r opdracht zien dat er een gast aanwezig is in plaats van dat de sessiegegevens zichtbaar worden welke er in mijnajax in gezet zouden moeten zijn.

Ik ben pas een week of 2 aan het zoeken wat ik fout doe dus ik hoop dat er hier iemand is die mij uit de brand helpt.
Gewijzigd op 27/04/2018 22:29:03 door Pipo Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:16:08
 
Aad B

Aad B

27/04/2018 13:33:35
Quote Anchor link
Gewoon beginnen 1e regel met session_start();
Vervolgens je variabelen controleren, bijwerken etc.
Laat dat if{} statement weg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();
$_SESSION['id'] = -1;
$_SESSION['name'] = 'Gast';
$_SESSION['snaam'] = 'Gast';
?>
Gewijzigd op 27/04/2018 13:35:24 door Aad B
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

27/04/2018 15:39:30
Quote Anchor link
Dit gaat fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}
else session_start();

Je controleert eerst of de sessie al bestaat (nee, want je hebt 'm nog niet gestart). Daarna start je 'm (prima) EN zet alle data op "Gast" (niet prima).

Wat je waarschijnlijk wilt bereiken is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(!isset($_SESSION)) session_start(); //sessie starten indien nodig
if(!isset($_SESSION['id'])){ //initialiseer de sessie voor een nieuwe gebruiker
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}
Gewijzigd op 27/04/2018 15:40:00 door Rob Doemaarwat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2018 16:16:21
Quote Anchor link
Als je nou session_start(); altijd bovenaan neerzet in je PHP-code, dan zat je altijd goed.
Bij voorkeur in je script waarmee je begint, zoals vaak je index.php.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2018 16:36:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(!isset($_SESSION)) session_start(); //sessie starten indien nodig

kun je simpelweg verkorten tot:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session_start();


Omdat dit (de initiële administratie rondom een sessie) ook verder losstaat van wat je in een script doet zou ik die code ook in een aparte include zetten, en vervolgens includen via require_once(). Dit zorgt er dan vervolgens voor dat als je die snippet op meerdere plaatsen wil invoegen dat deze ook maar 1x ingeladen wordt, en daarmee dus ook maar 1x "vuurt". Hiermee is de isset($_SESSION) controle ook effectief overbodig geworden.

Daarnaast was er misschien ook sprake van het automatisch starten van de sessie (middels de instelling session.auto_start) die mogelijk roet in het eten gooide.

Zoals altijd: Keep It Simple.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/04/2018 22:28:02
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

Na het verwijderen van het if-statement werkt het allemaal naar behoren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.