Sesies willen niet (Opgelost)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »
Pipo Clown

Pipo Clown

27/04/2018 13:29:49
Quote Anchor link
Op de één of andere manier krijg ik mijn sessies niet aan de praat. (Localhost, xampp, php, mysql)

Hier de relevante stukken uit het index bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}

else session_start();

 error_reporting(E_ALL); // welke fouten je wilt tonen (alle)
 ini_set('display_errors', 'stdout'); // waar je fouten wilt tonen (het scherm)

echo'
            <form method="post" name="login" action="#">
                            Sessie : '
; print_r($_SESSION);
        echo '                  
                            <br><br>
                            <input type="text" name="uname" id="uname" placeholder="Naam" />
                            <input type="text" class="io_error" id="uname_e" style="display:none; color:red; width: 350px; font-weight:bold; font-size:80%">

                            <input type="password" name="upassw" id="upassw" placeholder="Paswoord" />
                            <input type="text" class="io_error" id="upassw_e" style="display:none; color:red; width: 350px; font-weight:bold; font-size:80%">
                            <br>
                            <input type="button" value="Inloggen" id="btn_login" name="btn_login" class="button small" onClick="mylogin()"><br><br>
        <!--
        <a href="inloggen.php" class="button small">Inloggen</a><br><br>
        -->
                            <a href="index.php?p=reg&w=banner" style="float:left;">Registreren </a>
                            <a href="index.php?p=pwv&w=banner" style="float:right;">Paswoord vergeten </a>
            </form> '
;  }
    else
        echo'           <header class="major">
                            <h2>Welkom, '
.$_SESSION['name'].'</h2>
            </header>
            <form method="post" name="logout" action="#">
                                Sessie : <?php print_r($_SESSION) ?><br><br>
                        <br>
                            <a href="Uitloggen.php.php" class="button small">Uitloggen</a><br><br>
            </form> '
;
[
/code]


Het javascript: (De alerts worden getoond)

[
code]

function
mylogin()
{
    var
data = {
        "naam"      : $("#uname").val(),
        "pw"        : $("#upassw").val(),
        "actie"     : "login"
    };
    
alert('In loginscript');

$.ajax('mijnajax.php', {
    type        : "POST",
    dataType    : 'json',
    data        : data,
    success     : function (data, status, xhr) {
                   alert('data terug : ' + data);
//                    data.forEach(function(item, index, object) {
//                        alert(this.index+' : '+this.item)
//                    });

                    $('.io_error').css("display","none");
                    if (data['errors']['gelukt'] === 'nee')    {
                        for(var index in data) {
                            if (index != 'gelukt')  {
                                alert( index + " : " + data[index]+' ; #'+index);
                                $('#'+index).css("display","block");
                                $('#'+index).val(data[index]);
                            }
                        }
                   }

                    else alert('Gelukt');
               },

  
    error       : function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) {
                        alert("some error"+ errorThrown);
                    },

//    always      : alert('Break')
    });
}
[
/code]


Mijnajax.pph, aangepast om de sessies te testen

[code]
[
code]<?php

if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}

else session_start();

$_SESSION['id'] = 9999;
$_SESSION['name'] = 'testnaam' ;
$_SESSION['snaam'] = 'schermnaam';

$data['id'] = 9999;
$data['name'] = 'testnaam';
$data['snaam'] = 'schermnaam';
$data['errors']['gelukt'] = 'ja';
echo json_encode($data);

?>



Wanneer ik op inloggen klik verwacht ik dat de sessiegevens aangepast worden. Wanneer ik daarna echter de homepage refresh blijf ik bij de print_r opdracht zien dat er een gast aanwezig is in plaats van dat de sessiegegevens zichtbaar worden welke er in mijnajax in gezet zouden moeten zijn.

Ik ben pas een week of 2 aan het zoeken wat ik fout doe dus ik hoop dat er hier iemand is die mij uit de brand helpt.
Gewijzigd op 27/04/2018 22:29:03 door Pipo Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:38:35
 
Aad B

Aad B

27/04/2018 13:33:35
Quote Anchor link
Gewoon beginnen 1e regel met session_start();
Vervolgens je variabelen controleren, bijwerken etc.
Laat dat if{} statement weg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();
$_SESSION['id'] = -1;
$_SESSION['name'] = 'Gast';
$_SESSION['snaam'] = 'Gast';
?>
Gewijzigd op 27/04/2018 13:35:24 door Aad B
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

27/04/2018 15:39:30
Quote Anchor link
Dit gaat fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if(!isset($_SESSION)) {
    session_start();
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}
else session_start();

Je controleert eerst of de sessie al bestaat (nee, want je hebt 'm nog niet gestart). Daarna start je 'm (prima) EN zet alle data op "Gast" (niet prima).

Wat je waarschijnlijk wilt bereiken is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(!isset($_SESSION)) session_start(); //sessie starten indien nodig
if(!isset($_SESSION['id'])){ //initialiseer de sessie voor een nieuwe gebruiker
   $_SESSION['id'] = -1;
   $_SESSION['name'] = 'Gast';
   $_SESSION['snaam'] = 'Gast';
}
Gewijzigd op 27/04/2018 15:40:00 door Rob Doemaarwat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2018 16:16:21
Quote Anchor link
Als je nou session_start(); altijd bovenaan neerzet in je PHP-code, dan zat je altijd goed.
Bij voorkeur in je script waarmee je begint, zoals vaak je index.php.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2018 16:36:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(!isset($_SESSION)) session_start(); //sessie starten indien nodig

kun je simpelweg verkorten tot:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
session_start();


Omdat dit (de initiële administratie rondom een sessie) ook verder losstaat van wat je in een script doet zou ik die code ook in een aparte include zetten, en vervolgens includen via require_once(). Dit zorgt er dan vervolgens voor dat als je die snippet op meerdere plaatsen wil invoegen dat deze ook maar 1x ingeladen wordt, en daarmee dus ook maar 1x "vuurt". Hiermee is de isset($_SESSION) controle ook effectief overbodig geworden.

Daarnaast was er misschien ook sprake van het automatisch starten van de sessie (middels de instelling session.auto_start) die mogelijk roet in het eten gooide.

Zoals altijd: Keep It Simple.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/04/2018 22:28:02
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

Na het verwijderen van het if-statement werkt het allemaal naar behoren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.