sessie uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 18:09:30
Quote Anchor link
Kun je een sessie bestand uitlezen en/of verwijderen? Ik weet de lokatie van mijn sessie bestand maar als ik file_get_contents gebruik om het bestand uit te lezen krijg ik een lege string terug. Zijn sessie bestanden op de een of andere manier beveiligd waardoor je ze niet zomaar kunt uitlezen / weggooien?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:38:54
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2010 18:52:14
Quote Anchor link
is een sessie geen var? dus $_SESSION['test'] = 'dit is een test';

dus als je unset($_SESSION['test']); doet, is de sessie verwijderd denk ik.
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2010 18:56:17
Quote Anchor link
Een sessie is inderdaad een var:
Bijv.
Bestand1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  session_start();
  $_SESSION['naam'] = "Ozzie";
?>


Bestand2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  session_start();
  echo S_SESSION['naam'];
?>
Gewijzigd op 15/11/2010 18:56:59 door Wouter J
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2010 18:59:05
Quote Anchor link
De session start was ik vergeten. en je kunt ook Session_destroy gebruiken ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 19:30:00
Quote Anchor link
ahhhh... sorry, ik zal het iets anders proberen uit te leggen. Ik weet hoe je een sessie kunt uitlezen via $_SESSION['key'], maar dat is niet wat ik bedoel. Ik bedoelde of het mogelijk is om het daadwerkelijke bestandje (waar de gegevens in staan) uit te lezen of te verwijderen. Het gaat dan om zo'n ses_344we42340sadr bestandje.
 
Marco V

Marco V

15/11/2010 19:41:31
Quote Anchor link
Ozzie, de $_SESSION is een array, dus die kan je als elke andere array gewoon opslaan lijkt me!? Probeer dit eens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session start();
$kopie_van_de_sessie = $_SESSION;
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 19:46:06
Quote Anchor link
Ja, dat zal ongetwijfeld lukken, maar het was meer dat ik het me afvroeg uit veiligheidsoverwegingen. Als je een sessie destroyt blijft het sessiebestand volgens mij nog even op de server zwerven. Ik vroeg me af of je dit bestand ook kan verwijderen (bijvoorbeeld met unlink). Dus iemand logt uit, en meteen gooi ik het sessie bestand weg van de server.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:03:44
Quote Anchor link
Je kan sessie bestanden inderdaad verwijderen met unlink. Overigens worden sessiebestanden door apache zelf opgeruimd onder voorwaarde dat ze op de default locatie staan. Het je een hoster waar dat niet het geval is of je hebt zelf de default veranderd dan moet je ze zelf opruimen. Ik gebruik dit om online users te tellen middels sessie bestanden en ik gooi ze ook weer weg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
function getOnlineUsers(){

/* Default directory: /var/lib/php/session */

if ( $directory_handle = opendir( session_save_path() ) )
{

  $count = 0;
  while ( false !== ( $file = readdir( $directory_handle ) ) )
  {

    if($file != "." && $file != "..")
    {

      if(time()- fileatime(session_save_path() . "/" . $file) < MAX_IDLE_TIME * 60)
      {

        $count++;
      }

      else //remove files with PHP - Unlink()
      {
        unlink(session_save_path() . "/" . $file);
      }
    }
  }

  closedir($directory_handle);
  return $count;

}

else
{
return false;
}
}


?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:09:03
Quote Anchor link
Oke, thanks. Ik heb ze op een eigen locatie staan en laat ze opruimen door de garbage collector, maar het lijkt me ook handig om ze te kunnen weggooien via unlink. Echter, als ik dat doe krijg ik permission denied, dus vreemd dat het bij jou dan wel lukt. (Volgens mij kun je met de glob() functie veel makkelijker een directory uitlezen?)
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:10:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/11/2010 20:09:03:
Oke, thanks. Ik heb ze op een eigen locatie staan en laat ze opruimen door de garbage collector, maar het lijkt me ook handig om ze te kunnen weggooien via unlink. Echter, als ik dat doe krijg ik permission denied, dus vreemd dat het bij jou dan wel lukt. (Volgens mij kun je met de glob() functie veel makkelijker een directory uitlezen?)
permission denied klopt, je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:14:28
Quote Anchor link
Ah oke, moet je dat op server niveau doen, of kan dat ook via PHP? Ik hoop van wel, anders moet je telkens de server instellingen aanpassen en dat is niet relaxed :-/
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2010 20:23:53
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:10:44:
je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666


Als je de rechten van een directory op 666 zet dan mag je de directory niet meer in (geen access recht). Je bedoelt 777 neem ik aan.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:30:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/11/2010 20:23:53:
Aad B op 15/11/2010 20:10:44:
je moet de directory waarin ze komen chmodden met 666


Als je de rechten van een directory op 666 zet dan mag je de directory niet meer in (geen access recht). Je bedoelt 777 neem ik aan.

666 is rw-rw-rw en moet werken. 777 is rwxrwxrwx

@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?
Gewijzigd op 15/11/2010 20:32:15 door Aad B
 
- SanThe -

- SanThe -

15/11/2010 20:35:26
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
666 is rw-rw-rw en moet werken.


Niet voor een directory.
De 'x' staat voor access, oftewel toegang.
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 20:45:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/11/2010 20:35:26:
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
666 is rw-rw-rw en moet werken.


Niet voor een directory.
De 'x' staat voor access, oftewel toegang.

@SanThe: thanks, weer wat geleerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 20:54:12
Quote Anchor link
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?

Liever niet, aangezien ik een universeel systeem wil maken waarbij ik niet telkens een server instelling wil hoeven aan te passen. Hoe komt die map eigenlijk beveiligd? Ik heb 'm namelijk zelf aangemaakt en niks gewijzigd aan de beveiliging. Doet PHP dat zelf? En is het dan niet mogelijk om via PHP (of htaccess????) de rechten van zo'n map te wijzigen?
 
Aad B

Aad B

15/11/2010 22:06:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/11/2010 20:54:12:
Aad B op 15/11/2010 20:30:57:
@Ozzie: eenmalig een directory is toch wel te doen ?

Hoe komt die map eigenlijk beveiligd? Ik heb 'm namelijk zelf aangemaakt en niks gewijzigd aan de beveiliging.
Jij hebt die map aangemaakt met een tool ingelogd onder jouw ftp codes, zeg owner=ozzie? Nu probeer owner apache/apache erin te schrijven en dat mag niet zomaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2010 23:09:17
Quote Anchor link
Hmmm, oke... maar de bestanden worden wel automatisch verwijderd als de sessie is verlopen dus dat is vreemd toch? :-s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.