Session zet niet door..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 11:39:46
Quote Anchor link
Beste php'ers,

bij het inloggen maak ik 2 sessies aan, sessie username en sessie login. De sessie username wil ik later ophalen, maar hij geeft de naam niet weer.. Bij het inloggen heb ik nog even getest of hij de sessie aanmaakt met die naam, en dat is het wel het geval. Maar waarom hij de sessie later niet ophaald snap ik niet..

heeft iemand een idee?
\
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 17:28:12
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 11:49:17
Quote Anchor link
als je cookies niet accepteert dan werkt sessions niet.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 11:50:09
Quote Anchor link
Maar waarom werkt het dan wel op dezelfde pagina?

En hoe zou ik dat kunnen veranderen dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 11:55:55
Quote Anchor link
Cookies kunnen in en uitgeschakeld worden in de (beveiligings)instellingen van je browser.

in hetzelfde script gaat je session niet verloren maar bij de volgende pagina die wordt opgehaald zal het session_id eerst uit de cookie opgehaald worden. Deze cookie wordt bij de gebruiker opgeslagen overigens. een tweede voorwaarde is dat je iedere pagina begint met session_start();
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

30/09/2012 12:04:25
Quote Anchor link
staat er session_start(); aan het begin van de pagina?
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:05:42
Quote Anchor link
De coockies staan aan in mijn browser.

Ik maak in de inlog pagina een sessie aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$_SESSION['username'] = $userdb;
//die $userdb heb ik eerder gemaakt in de pagina.


En dan haal ik in een andere pagina de sessie weer op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "Welkom terug ".$_SESSION['username'];


In beide pagina's staat session_start();

dus hij zou moeten werken toch?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 12:18:49
Quote Anchor link
ja zou moeten werken, het enigste dat ik nog kan bedenken is dat $userdb leeg is of een array is of iets dergelijks. je kan natuurlijk testen door er even

$_SESSION['username'] = "testnaam";

van te maken..

anders zou ik het niet weten. session_start(); moet voor elke vorm van output aangeroepen worden, maar anders krijg je er ook een foutmelding van dacht ik.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:22:49
Quote Anchor link
Als ik inderdaad: $_SESSION['username'] = "test";
doe, dan leest hij alsnog de naam niet uit..

Toevoeging op 30/09/2012 12:29:26:

Dus hij voert de de sessie op de volgende pagina niet uit, hoe kan dit?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2012 12:35:10
Quote Anchor link
probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
session_start();
$_SESSION['username'] = "testnaam";

$status = session_status();

if($status == PHP_SESSION_DISABLE)
    echo "sessions are disabled.";
if($status == PHP_SESSION_NONE)
    echo "sessions are enabled, but none exists.";
if($status == PHP_SESSION_ACTIVE)
    echo "sessions are enabled, and one exists.";

?>
Gewijzigd op 30/09/2012 12:36:16 door Frank Nietbelangrijk
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:39:37
Quote Anchor link
maar session_status(); bestaat niet zegt hij

Fatal error: Call to undefined function session_status()
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 12:56:03
Quote Anchor link
Heb je wel PHP 5.4?
Quote:
session_status

(PHP >=5.4.0)

session_status — Returns the current session status
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 12:57:27
Quote Anchor link
hoe kan ik controleren of ik 5.4.0 heb?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 13:00:34
Quote Anchor link
Probeer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Current PHP version: ' . phpversion();
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

30/09/2012 13:00:35
Quote Anchor link
Zet error_reporting[E_ALL] eens aan.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 13:02:05
Quote Anchor link
Current PHP version: 5.2.17

Hmm.. hoe kan ik dit dus upgrade?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 13:03:23
Quote Anchor link
Dat ligt eraan of je bij een hostingprovider zit, een pakket zoals XAMPP gebruikt of dat je het zelf hebt ingesteld. Bij een hostingprovider zal je het moeten vragen, voor XAMPP moet je denk ik een nieuwe versie downloaden en als je het zelf hebt ingesteld zul je een nieuwe versie moeten downloaden vanaf php.net
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 13:05:48
Quote Anchor link
Nouja ik zit bij een hostingprovider.
Maar kan het ook de fout zijn van de session? want ik neem aan
dat het versie van php niet de fout is van de session toch?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

30/09/2012 13:07:50
Quote Anchor link
Als ik even terugkom op je probleem, dan is waarschijnlijk $userdb geen string of int, wat het wel moet zijn. Als het een array, resource of object is zal je het er anders in moet zetten.
 
Jerry php

Jerry php

30/09/2012 13:08:38
Quote Anchor link
EDIT: dit is echt bizar.. ik heb niets verandert maar nu doen de sessions het wel? iemand een verklaring?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.