Sessions; getallen optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Pim B

Pim B

02/10/2010 02:14:24
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een formulier gemaakt met één inputveld waar je een getal in kan vullen. Ik wil de getallen die ik invoer bij elkaar optellen. Het is al wel gelukt om bij te houden hoeveel getallen ik ingevoerd heb en om die teller weer op 0 te zetten. Maar hoe tel ik getallen die ik invoer bij elkaar op???
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:01:50
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

02/10/2010 02:21:38
Quote Anchor link
laat ons je script zien, dan hebben we beter beeld van wat je bedoeld??

en optellen kan je gewoon zo doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$a
= 1;
$b = 1;

$rekenen = 1 + 1; // = 2
$rekenen = $a + $b; // is ook 2
?>
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 13:09:32
Quote Anchor link
Zo onduidelijk was het toch niet? $a + $b snap ik ook wel.
Ik heb 1 inputveld in m'n HTML-formulier. Daar vul ik een getal in (bijv. 5). Ik druk op een button en de output is 5. Als ik in datzelfde inputveld nog een getal (bijv. 7) invoer, moet de output 12 zijn. Als ik daarna 8 invoer, moet de output 20 zijn.
Dit is wat ik heb, alleen de teller en het opnieuw beginnen. Van het optellen heb ik geen idee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if($_SESSION['getal'] != 0)
        {
            $_SESSION['tel']++;
            echo $_SESSION['tel'];
        }
        else
        {
            session_destroy();
            echo "Start opnieuw";
            $_SESSION['tel'] = 0;
        }
Gewijzigd op 02/10/2010 13:14:22 door Pim B
 

02/10/2010 14:12:21
Quote Anchor link
Wat snap je nu dan niet?
Het is gewoon $_SESSION['naamvanwaardediedeoutputgenereert'] += $_POST['naamvaninputveld']...
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 15:43:02
Quote Anchor link
Dit is de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

session_start();

if(isset($_POST['getal']))
{

    
    $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'];
        
    if(isset($_SESSION['getal']))
    {

        if($_SESSION['getal'] != 0)
        {

            $_SESSION['tel']++;
          
        }

        else
        {
            session_destroy();
            echo "Start opnieuw";
            $_SESSION['tel'] = 0;
        }
    }
}

?>
 

02/10/2010 15:52:41
Quote Anchor link
Fijn. En nu?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/10/2010 16:00:40
Quote Anchor link
en wat is nu het nut van de volgende controle:

if(isset($_SESSION['getal']))

daarboven declareer je al $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'], dus bestaan doet ie altijd
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:02:10
Quote Anchor link
Nu wil ik alle getallen die ik invoer bij elkaar optellen.
Nog een keer:
Ik heb 1 inputveld in m'n HTML-formulier. Daar vul ik een getal in (bijv. 5). Ik druk op een button en de output is 5. Als ik in datzelfde inputveld nog een getal (bijv. 7) invoer, moet de output 12 zijn. Als ik daarna 8 invoer, moet de output 20 zijn.
 

02/10/2010 16:07:03
Quote Anchor link
Ja, waar kom je dan niet uit?
Je weet hoe je moet optellen zeg je.
Je weet vast hoe je met forms werkt.
Je weet hoe je met sessions werkt.
Wat is je probleem?
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:09:28
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe ik ze moet optellen. Ik kan wel bijhouden hoeveel getallen ik heb ingevoerd. Ik ben net met sessions begonnen, dus ik denk dat daar ergens het probleem ligt.
 

02/10/2010 16:12:56
Quote Anchor link
Wat is je probleem nou, je weet hoe je moet optellen.
Het zijn allemaal variabelen.
Net $a of $b.
Dus test maar eens wat.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/10/2010 16:16:07
Quote Anchor link
Nee daar ligt maar gedeeltelijk het probleem, het probleem ligt bij het feit dat jij niet weet dat 1 + 1 (=) 2 is.

Bekijk nog eens de post van Yusuf Azer en vertaal dat dan eens naar je code toe
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:17:54
Quote Anchor link
Het probleem is dat ik maar 1 variabele heb: uit m'n formulier haal ik $_POST['getal']. Die stel ik gelijk aan $_SESSION['getal'].
Alle getallen komen in dezelfde variabele terecht. Hoe tel ik al die getallen dan op?
 

02/10/2010 16:19:47
Quote Anchor link
Wanneer moet je die $_POST aan $_SESSION var gelijk stellen? En wanneer moet je hem optellen?
Dat moet je testen uitvinden.
En dan kan je optellen.

Toevoeging op 02/10/2010 16:20:25:

Wanneer moet je die $_POST aan $_SESSION var gelijk stellen? En wanneer moet je hem optellen?
Dat moet je testen uitvinden.
En dan kan je optellen.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2010 16:26:37
Quote Anchor link
Waar de session voor dient is mij een vraag.
Maar okee, dit is wat ik er van snap.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
if(isset($_POST['getal']))
{

    $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'];
    $array = explode(' ', $_SESSION['getal']);
    if(count($array) == 1 and $array[0] == 0)
    {

        session_destroy();
        echo "Start opnieuw";
    }

    else
    {
        $totaal = array_sum($array);
        echo 'Totaal is: ' . $totaal;
    }
}

else
{
    echo 'Nog niks ingevoerd.';
}

?>
Gewijzigd op 02/10/2010 16:31:29 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.