sessions

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Chris PHP

Chris PHP

09/05/2012 10:02:01
Quote Anchor link
@Erwin,

Helaas weet de TS bijna niets van PHP (geeft hij zelf aan) en zijn de scripts die hij hier post 1-op-1 overgenomen.

Het lijkt me het verstandigst dat de TS zich eerst eens verdiept in PHP en MySQL zodat hij op z'n minst de basics onder de knie heeft. Dan zal hem ook geleerd zijn waarom hij encryptie op bepaalde gegevens moet gebruiken, en wat het verschil is tussen bijvoorbeeld =, == en ===.

Mensen zonder enige kennis kun je in mijn mening niet helpen met dit soort dingen. Je kunt het alleen maken voor ze. Dit soort dingen verkopen of online zetten voor de wereld is vragen om problemen, tevens kun je het zelf niet troubleshooten.

@TS:
TIP: Koop of leen een PHP 5/6 en MySQL boek waar alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Ik ben zelf begonnen met PHP 6 en MySQL, het complete HANDBoek - De echte Wiley Bible hier wordt echt alles behandeld. Het is 100% nederlands (vertaald) en een echte aanrader!
Gewijzigd op 09/05/2012 10:02:27 door Chris PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 02:15:26
 
Erwin H

Erwin H

09/05/2012 10:14:45
Quote Anchor link
Chris NVT op 09/05/2012 10:02:01:
Het lijkt me het verstandigst dat de TS zich eerst eens verdiept in PHP en MySQL zodat hij op z'n minst de basics onder de knie heeft.

Uiteraard moet dat inderdaad wel stap 1 zijn, anders is elk advies overbodig...
 
Stefan H

stefan H

09/05/2012 11:34:47
Quote Anchor link
Ik heb inderdaad een boek php6 en mysql maar kom er toch niet helemaal uit dus mijn vraag hier
 
Wouter J

Wouter J

09/05/2012 11:44:01
Quote Anchor link
Een boek die zichzelf PHP6 noemt zou ik meteen weggooien. Een boek over een programmeertaal die snel veranderd is sowieso al ouderwets. Maar een PHP6 boek is de grootste grap ooit.
PHP6 is waarschijnlijk slechts alleen een fabeltje. Even dachten we PHP6 te introduceren, maar toen zijn ze maar overgestapt op het perfectioneren van PHP5 (wat erg is gelukt!). Of PHP6 er ooit nog gaat komen is maar zeer de vraag.
 
Chris PHP

Chris PHP

09/05/2012 13:01:06
Quote Anchor link
@Wouter,

Er is geen enkele reden om dat boek weg te gooien, de stof die erin behandeld wordt (in mijn link) is uitstekend. Alles wordt op de juiste manier uitgelegd en voorgedaan, met een hoop voorbeeld codes in het boek.

@Stefan,

Dat komt omdat je 1-op-1 code overneemt. Als je het zelf schrijft (mag uiteraard wel afgeleid zijn van voorbeelden) snap je het zoiezo veel beter en weet je 9 van de 10 keer ook wat je doet.

Het is duidelijk dat je het verschil tussen =, == en === nog niet helemaal onder de knie hebt. Dit valt echt onder de basics, het zelfde als hoe je $_SESSION, $_POST, variabelen, operators, MySQL, if statements, while statements, for statements, en nog veel meer moet gebruiken. Dit kom je allemaal bijna in elk script tegen (MySQL uiteraard alleen als je het aanroept of gebruikt).

Nogmaals toch echt het advies om je boek goed door te lezen, wat bij mij ook helpt is simpelweg de voorbeeldjes overtypen en uitvoeren. Je ziet op die manier veel sneller waarom en hoe ze nu precies iets doen.

HTML en CSS kun je veel makkelijker leren omdat je letterlijk ziet wat er fout gaat als je iets wijzigd (styling). Echter PHP is een programmeer taal wat op de server wordt uitgevoerd. Dat houdt in wanneer je geen correcte foutafhandeling gebruikt je simpelweg een witte pagina krijgt.
 
Stefan H

stefan H

15/05/2012 15:39:23
Quote Anchor link
kan iemand mij helpen hoe hoe ik dit kleine stukje werkend krijg ( heb inmiddels ook nog een ander php boek gekocht en is door gelezen en voorbeelden gebruikt mijn stuk code. het is lastig om uit een boek ding over te nemen of gebruiken op je eigen werk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
session_start ();

if $SESSION['email']==$email;
    echo 'u bent al ingelogt';
else{
    
            if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')        // Controle of er op de knop is gedrukt.
            {
                      
                if(!empty($_POST['email']) AND !empty($_POST['wachtwoord'])) // Controle of alles is ingevult.
                {
            
                    include_once 'config.php';            // Connectie met database.
            
                    $email    = mysql_real_escape_string($_POST['email']);  // Gevaren voor sql injectie weren dmv. mysql_real_.......
                    $wachtwoord        = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);  
                    $sql = ("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='". $email . "' AND wachtwoord='" . $wachtwoord . "'"); // Selecteer user waar de gebruiker overeenkomt met ingevoerde pas
                    $uitvoer = mysql_query($sql);
                    
                    $controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
                        if($controle == 1)
            (
$SESSION['email'] = $email);{
                            
              echo 'u bent nu ingelogt';
        }

            else{
            echo 'U email komt niet overeen met de database of er is een veld niet ingevuld';
            }
            
                }
                }
    }

    ?>

ik kom er nog niet uit hoe ik hier de session start ook weet ik niet hoe ik het nu op een andere pagina werkend krijg zoals hieronder op de inlogpagina hoe krijg ik hier de else werkend

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if ($_SESSION['email'] == true);{
    echo 'U bent al ingelogd';
}

else{


<
form method="POST" action='loginverwerk.php'>
 <
input type="hidden" name="submit" value="1">
  Email adres:<br>
  <
input type="text" name="email" size="30"><br>
  Wachtwoord:<br>
  <
input type="password" name="wachtwoord" size="12" maxlength="12"><br>
  <
input type="submit" value="inloggen"></p>
<
/form>

[
code]<?php
}
?>


hoop dat iemand mij kan helpen

alvast bedankt
 
Gerhard l

gerhard l

15/05/2012 15:54:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
if $SESSION['email']==$email;
//$email bestaat daar helemaal nog niet..
//je bedoelt waarschijnlijk iets van


if(isset($_SESSION['email'])){
    //ingelogd, eigenlijk moet je deze daarna weer controleren met je database.
}
//$email en $wachtwoord zijn eigenlijk onnodig, omdat je dit ook recht in je query kan zetten.
//altijd controleren of je query goed gaat (mysql_error();)
//

$controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
if($controle == 1) {
    $_SESSION['email'] = $email;
        echo 'u bent nu ingelogt';
}

else{
          echo 'U email komt niet overeen met de database of er is een veld niet ingevuld';
}


// In je tweede stuk code moet je je php en html gescheiden houden
?>
 
Stefan H

stefan H

15/05/2012 15:57:04
Quote Anchor link
ik weet inderdaad dat ik php en html moet scheiden (was even voor de leesbaarheid op de site )

maar hoe krijg ik mijn 2e stuk script dan werkend ? enig idee ?

alvast bedankt
 
Gerhard l

gerhard l

15/05/2012 16:09:08
Quote Anchor link
Als dat 2de stukje een apart bestand is moet je daar wel session_start(); bovenaan zetten, en doe anders print_r($_SESSION); kijk wat er in zit.
 
Stefan H

stefan H

15/05/2012 16:17:23
Quote Anchor link
gerhard l

waarom krijg ik nu een unexpected T-ELSE ????
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/05/2012 16:22:16
Quote Anchor link
if ($_SESSION['email'] == true);{

Die puntkomma moet daar weg
 
Stefan H

stefan H

15/05/2012 16:33:30
Quote Anchor link
Super bedankt na nog een paar kleine foutjes eruit te halen werkt het



Toevoeging op 15/05/2012 16:45:06:

toch nog even een kleine vraag

nu wil ik ook dat er een sessie gemaakt word van meer gegevens uit de database als deze persoon inlogt. dus achter het email adres en wachtwoord(waar ik geen sessie van maak) hangen nog meer gegevens aan.

kan ik deze dan weer selecteren met mysql SELECT from members WHERE email ??

of zoiets ?

ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel

alvast bedankt
 
Q S

Q S

15/05/2012 16:51:16
Quote Anchor link
Dat kan inderdaad maar dan moet je wel zeker weten dat je email uniek is. Beter is om dit met ID's te doen
 
Stefan H

stefan H

15/05/2012 16:52:10
Quote Anchor link
oke ja email is uniek en wordt ook gecontroleerd of deze al bestaat
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/05/2012 16:57:30
Quote Anchor link
je kunt ophalen uit de database wat je wilt, en kunt dat ergens stoppen waar je wilt.

je doet dan simpelweg zoiets als deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$query
=
    "SELECT
        email,
        wachtwoord,
        meerzooi,
        nogmeerzooi
    FROM
        members
    WHERE
        email = '"
. mysql_real_escape_string($email);
if (($result = mysql_query($query)) === false)
{

    trigger_error(mysql_error());
}

else
{
    $results = mysql_fetch_assoc($result);
    $_SESSION['email'] = $results['email'];
    $_SESSION['meerzooi'] = $results['meerzooi'];
    $_SESSION['nogmeerzooi'] = $results['nogmeerzooi'];
}

?>
Gewijzigd op 15/05/2012 16:58:08 door Jeroen VD
 
Stefan H

stefan H

15/05/2012 17:06:36
Quote Anchor link
ik heb nu dit maar krijg nu me echo te zien dat het email adres niet klopt

eerst werkte het wel zonder de extra sessie's iemand een idee

ik denk dat het te maken heb met de $controle iemand een idee om dit op te lossen ?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

include_once 'config.php';            // Connectie met database.
            
                    $email    = mysql_real_escape_string($_POST['email']);  
                    $wachtwoord        = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);  
                    $sql = ("SELECT email, wachtwoord, bedrijfsnaam, telefoonnummer,contactpersoon, FROM members WHERE email='". $email . "' AND wachtwoord='" . $wachtwoord ."','".$bedrijfsnaam ."','".$telefoonnummer."','".$contactpersoon."'"); // Selecteer user waar de gebruiker overeenkomt met ingevoerde pas
                    $uitvoer = mysql_query($sql);
                    
                    $controle = mysql_num_rows($uitvoer);
                        if($controle == 1) {
            $_SESSION ['email'] = $email;
            $_SESSION ['bedrijfsnaam'] = $bedrijfsnaam;
            $_SESSION ['telefoonnummer']= $telefoonnummer;
            $_SESSION ['contactpersoon']= $contactpersoon;
                        echo 'u bent nu ingelogt';
?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/05/2012 17:08:22
Quote Anchor link
je hebt een komma teveel staan net voor FROM in je query.... bouw foutafhandeling in, dan krijg je daar een melding over. en waar komen de variabelen op regels 12/15 vandaan?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/05/2012 17:11:09
Quote Anchor link
regel 5 en 6 zijn niet nodig --> mysql_real_escape_string doe je in je query.
 
Stefan H

stefan H

15/05/2012 17:17:35
Quote Anchor link
@ jeroen

kan ik zo niet de variabelen selecteren uit de query SELECT ?

en als ik error inbouw krijg ik
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''','',''' at line 1
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/05/2012 17:19:40
Quote Anchor link
precies, door die melding weet je nu wat er mis is... die komma.

gegevens uit de database zul je eerst moeten fetchen, dit doe je met (bij voorkeur) mysql_fetch_assoc(). alles komt dan in een array te staan, en kun je dan opvragen door de arraynaam['kolomnaam'] aan te halen. zie mijn code
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.