sessions

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Stefan H

stefan H

04/05/2012 15:04:33
Quote Anchor link
hallow

ik ben bezig met een site waar een aantal pgina's kunnen worden bezocht door leden

nu heb ik al een registratie formulier waar niks de gegevens in de datbase komen
nu heb ik een form om in te loggen maar hoe maak ik hier nu een sessie van als de leden in willen login en hoe maak ik dan een pagina dat alleen mensen kunnen zien als ze ingelogd zijn

heb ik daarvoor een nieuwe database nodig / tabel om de sessie's in op te slaan ?

ik hoop dat iemand mij kan helpen

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:26:09
 
Chris PHP

Chris PHP

04/05/2012 15:08:14
Quote Anchor link
Hoeveel kennis heb je in PHP? Je zit natuurlijk met verschillende aspecten zoals beveiliging, juiste afhandelingen, etc.

Ik gok niet superveel, want sessies worden niet in een db opgeslagen maar op de server. Tevens een sessie cookie met de sessie ID erin. Alle gegevens die je in een sessie zet, worden dus op de server opgeslagen.
Gewijzigd op 04/05/2012 15:09:31 door Chris PHP
 
Stefan H

stefan H

04/05/2012 15:09:25
Quote Anchor link
niet heel veel ben wel al een aardig tijd bezig met mezelf erin verdiepen maar loop hier nu even op vast het is lastig een een juist begin te vinden voor deze stap
 

04/05/2012 15:21:46
Quote Anchor link
Heel simpel voorbeeld om je pagina alleen te laten zien aan leden. (boven elke pagina zetten wat beveiligd moet zijn voor niet leden)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
if (!isset($_SESSION['gebruikersnaam']))
{

header('Location: index.php');
}

elseif(!isset($_SESSION['wachtwoord']))
{

header('Location: index.php');
}

?>
 
Chris PHP

Chris PHP

04/05/2012 15:22:04
Quote Anchor link
Het is wel belangrijk vooral met inlog systemen dat je de beveiliging goed hebt.

Dus gebruik maken van mysql_real_escape_string, htmlspecialchars, etc. Let ook goed op wat je in je sessie zet! Want ondanks dat de sessie op de server wordt opgeslagen, kan de sessie nog wel gehijacked worden!

Dus sla nooit wachtwoorden op in sessies, of andere gevoelige info zoals email adressen, etc.

Er zijn verschillende mogelijkheden om pagina's af te schermen voor mensen die niet ingelogd zijn. je kunt controleren met een if statement of er een bepaald veld in de sessie is ingevult die alleen aangemaakt wordt bij het inloggen.

Dus is het veld ingevult, laat hij de pagina zien. Zoniet redirect hij naar een andere pagina.

Pagina's die gebruik moeten maken van een sessie moet altijd helemaal bovenaan staan (voordat er maar 1 wordtje HTML of andere PHP code komt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>
en dan de HTML.

Om informatie in en uit een database te krijgen moet je connectie maken met je database, je database selecteren en vervolgens een query draaien om data erin te zetten of eruit te halen.

Zit er hier iets tussen wat je bekend in de oren klinkt?

Toevoeging op 04/05/2012 15:23:52:

@Daan, ik raad nooit aan om een wachtwoord op te slaan in een sessie!
 

04/05/2012 15:23:58
Quote Anchor link
Chris NVT op 04/05/2012 15:22:04:
Dus sla nooit wachtwoorden op in sessies, of andere gevoelige info zoals email adressen


Hij heeft gelijk scrap die laatste sessie met wachtworod maar:p
Heb zin aan het weekend.



Toevoeging op 04/05/2012 15:31:05:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if(isset($_POST['gebruikersnaam']) && isset($_POST['wachtwoord'])
{

$_SESSION['gebruikersnaam'] = ($_POST['gebruikersnaam']);
}


?>


Als je zo een sessie start bij het inloggen is sessie met wachtwoord niet is nodig.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/05/2012 16:20:10
Quote Anchor link
Lijkt me wel raadzaam om te controleren of gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn. Zo niet; hoef je geen sessie aan te maken.
 
Chris PHP

Chris PHP

07/05/2012 07:46:31
Quote Anchor link
@Obelix:

Hij gaf aan in zijn eerste post een login form te hebben. Ik ging er dus vanuit dat hij al een methode had om user & ww te checken.

Vandaar dat ik het niet in mijn post had gezet.

@Daan:

Jou stukje code is niet geldig om een gebruikersnaam en wachtwoord te checken. Met die methode kan iedereen met elk willekeurig ww en naam inloggen.

Hij kijkt namelijk alleen of ze niet leeg zijn, maar controleerd niet of de ingevoerde gegevens wel kloppen.

Als je de inlog gegevens uit een bestand haalt, include deze dan in je inlog script en controleer de gegevens.

Hieronder een simpel voorbeeldje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($_POST['gebruikersnaam'] == $usrname && $_POST['wachtwoord'] == $pwd) {

$_SESSION['usr'] = $usrname;
}
else { echo "Sorry, je inlog gegevens zij niet juist"; }
?>


Als je de gegevens in een database hebt staan zul je eerst een query moeten draaien, je kunt dan gelijk in de query de $_POST['gebruikersnaam'] en $_POST['wachtwoord'] zetten. Zorg wel dat je ze filtered voordat je ze doorgeeft!

Ik raad eerder aan het zo te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$usr
= mysql_real_escape_string ($_POST['gebruikersnaam']);
$md5pwd = mysql_real_escape_string (md5 ($_POST['wachtwoord']));
?>

En dan dus $usr en $md5pwd in je string zetten zodat alles gefiltered en enigzins beveiligd is voordat het ingevoerd wordt.
Gewijzigd op 07/05/2012 07:57:17 door Chris PHP
 
Erwin H

Erwin H

07/05/2012 09:21:14
Quote Anchor link
Chris NVT op 07/05/2012 07:46:31:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$md5pwd
= mysql_real_escape_string (md5 ($_POST['wachtwoord']));
?>


De mysql_real_escape_string is hier overbodig. Eventuele rare characters worden er al uitgehaald in md5(). md5() geeft namelijk een hexadecimaal nummer terug, daar kunnen dus nooit characters in zitten die je SQL query op zijn kop zetten.
 
Chris PHP

Chris PHP

07/05/2012 09:36:56
Quote Anchor link
Erwin H op 07/05/2012 09:21:14:
Chris NVT op 07/05/2012 07:46:31:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$md5pwd
= mysql_real_escape_string (md5 ($_POST['wachtwoord']));
?>


De mysql_real_escape_string is hier overbodig. Eventuele rare characters worden er al uitgehaald in md5(). md5() geeft namelijk een hexadecimaal nummer terug, daar kunnen dus nooit characters in zitten die je SQL query op zijn kop zetten.



Klopt, maar ik heb mijn eigen aangewent alle invoer die door gebruikers wordt aangeleverd richting databases op deze manier te strippen. Ongeacht of ik het ww nu hash of niet, zo voorkom je dat je het op plekker per ongeluk vergeet.

Tevens kan het geen kwaad, om dit te gebruiken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/05/2012 14:23:15
Quote Anchor link
Waar ik meestal op let:
Als je een getal verwacht, kan je beter casten dan escapen.
Niet alleen beschermt je dit tegen injection, maar het zal ook mySQL-fouten verminderen.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "SELECT ... FROM users
WHERE
  username = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['username']) . "'
  OR
  points = "
. (int) $_POST['points'] . "
"
;
?>


(zie ook intval() en floatval() op php.net )
Gewijzigd op 07/05/2012 14:24:37 door Kris Peeters
 
Stefan H

stefan H

08/05/2012 21:13:50
Quote Anchor link
ik heb onderstaande code gevonden en natuurlijk bewerkt maar begrijp niet hoe ik hier in verder moet zoals staat bij verdere verwerking hoe ga ik hier nu verder hoop dat iemand mij kan helpen

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    session_start();
    
    if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')        // Controle of er op de knop is gedrukt.
    {
              
        if(!empty($_POST['email']) AND !empty($_POST['wachtwoord'])) // Controle of alles is ingevult.
        {
            include_once 'config.php';            // Connectie met database.
    
            $email    = mysql_real_escape_string($_POST['email']);  // Gevaren voor sql injectie weren dmv. mysql_real_.......
            $wachtwoord        = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);  
            $sql = ("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='". $email . "' AND wachtwoord='" . $wachtwoord . "'"); // Selecteer user waar de gebruiker overeenkomt met ingevoerde pas
            $uitvoer = mysql_query($sql);
            
            $controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
                if($controle != 1)
                {

                    //VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
                }
    
        }
        }

     php?>
 

08/05/2012 21:26:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($controle != 1)
                {
                    //VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
                }

Dus als er 1 resultaat uitkomt, voer je deze niet uit... Je moet die uitroepteken daar weghalen, en een verwerking er in zetten. bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['email'] == $email;
Gewijzigd op 08/05/2012 21:27:16 door
 
Stefan H

stefan H

08/05/2012 21:31:51
Quote Anchor link
oke dus zoiets als dit


$controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
if($controle != 1)
{
$_SESSION['email'] == $email;
//VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
}

}
}
php?>

maar kan ik er van uitgaan dat de session is gestart of zie ik dit nu verkeerd
en staat de session start(); hier goed of moet hij ook boven de php tag staan

alvast bedankt
 

08/05/2012 21:47:59
Quote Anchor link
Ten eerste, GA PHP leren.

De session_start() start een sessie, en deze moet aan het begin van je document staan. Als ik het goed heb wordt daarmee een session cookie verzonden en de sessie aangemaakt. Deze moet op elke pagina waarop je de sessie gebruikt, helemaal aan het begin, maar na de ?<php tags komen.

Daarnaast moet je kijken naar je verwerking en foutcontrole. Als er nu een fout optreed, zal de gebruiker niks te zien krijgen.

Als laatste:
if($controle != 1)
moet
if($controle = 1)
zijn!!!
 
Stefan H

stefan H

08/05/2012 21:56:42
Quote Anchor link
martin,
oke ja ik weet het moet php leren en hoop zo van andere mensen ook veel te leren dit is alleen weer een nieuw stuk voor mij en hoop hier wat nieuws te leren

maar ik hang dus de complete code aan mijn inlog form en zet dan op de pagina's die beveiligd moeten zijn session start(); kan ik daarna de email checken en eventueel een if statement zetten voor als er geen sessie is en door verwijzen naar de inlog pagina ?

hoop dat jij me want kan leren
 

08/05/2012 22:04:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste iets als dit door kan lezen en uit kan gan puzzelen, zo ben ik ook wel eens bezig geweest. Het betreft hier een redelijk goed systeem met redelijke beveiliging.

http://www.phphulp.nl/php/script/beveiliging/login-system-v101/511/

PS lees ff de reacties ivm een aantal fouten
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2012 23:00:34
Quote Anchor link
Martin Essink op 08/05/2012 21:47:59:
Als laatste:
if($controle != 1)
moet
if($controle = 1)
zijn!!!


Dan wel met dubbel == graag.
if($controle == 1)
 

09/05/2012 09:33:12
Quote Anchor link
Martin Essink op 08/05/2012 22:04:15:
http://www.phphulp.nl/php/script/beveiliging/login-system-v101/511/

PS lees ff de reacties ivm een aantal fouten


Script is wel acht jaar oud, he?
 
Chris PHP

Chris PHP

09/05/2012 09:44:31
Quote Anchor link
Stefan H op 08/05/2012 21:31:51:
oke dus zoiets als dit


$controle = mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
if($controle != 1)
{
$_SESSION['email'] == $email;
//VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
}

}
}
php?>

maar kan ik er van uitgaan dat de session is gestart of zie ik dit nu verkeerd
en staat de session start(); hier goed of moet hij ook boven de php tag staan

alvast bedankt


Wat SanThe zegt over je if ($controle = 1), tevens zie ik nog een foutje.

@Martin, als je een voorbeeld geeft, geef dan een correct voorbeeld. Nu maak je de zelfde fout als de TS. Je kijkt nu of $_SESSION['email'] gelijk is aan $email i.p.v. dit toe te wijzen.

Je laat in je if statment (als $controle 1 is) nu weer controleren of $_SESSION['email'] gelijk is aan $email, want hier gebruik je == (betekent is gelijk aan).

Ik neem aan dat je hier het email adres wil opslaan in een sessie en niet controleren?

Hieronder je gecorrigeerde 'test' script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 $controle
= mysql_num_rows($uitvoer); //Uitvoer van inlog
                if($controle == 1)
                {

        $_SESSION['email'] = $email;
                    //VERDERE VERWERKING. (DIT is aanjou, bijv. sessie ofziets?
                }
    }
    }

?>


Let wel dat deze $controle functie die je nu uitvoerd alleen maar werkt met 1 record! Als je in de toekomst of verder in je site meerdere rows/records tegelijk gaat invoegen of bewerken dan zal mysql_num_rows(); welleens meer dan 1 row/record kunnen bevatten.

Dat betekent dus dat hij niets doet aangezien $controle dan niet gelijk is aan 1 maar misschien wel a 2 of 10. Net hoeveel records tegelijk je update/invoert.
Gewijzigd op 09/05/2012 09:54:02 door Chris PHP
 
Erwin H

Erwin H

09/05/2012 09:52:07
Quote Anchor link
En uhm, betekent dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$wachtwoord
        = mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']);  
$sql = ("SELECT email, wachtwoord FROM members WHERE email='". $email . "' AND wachtwoord='" . $wachtwoord . "'");
?>

dat je wachtwoorden niet geencrypt opslaat? Dat is natuurlijk ook een enorme no-no. Gebruik voor wachtwoorden altijd een encryptie functie.
Leesvoer hierover:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/encryption-functions.html
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.