short IF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

05/10/2010 22:34:07
Quote Anchor link
Sowieso, als ik er nog over nadenk, waar doe je dan een aannamen eigenlijk? De waardes in $_POST en $_GET zijn of string of array's. En als je gewoon script, dan kan je eigenlijk het hele traject van een variabele volgen. Dat betekend dus dat je helemaal geen aanname doet, maar dat je gewoon weet wat er in die variabele zou moeten zitten. Namelijk wat alleen mogelijk is.
Is dat niet zo? Dan klopt er iets totaal niet.
Neem nou dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= 1;
$b = 1;
$c = $a + $b;
echo $c;
?>

Nu doe ik bij $c de aanname dat $a en $b integers zijn. Dit weet ik, want dit is de enige optie, meer is er niet mogelijk.
Als ze toch iets totaal anders zijn, dan moet de server gehackt zijn en het bestand aangepast zijn ofzo, want anders zou ik niet weten hoe die variabelen veranderd zouden kunnen zijn.
Edit:
En sowieso, php is loosely typed, die vind $a = '1'; $b = '2'; $c = $a+$b; nog goed.
Gewijzigd op 05/10/2010 22:42:16 door
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 20:23:23
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/10/2010 23:23:53
Quote Anchor link
Bijna alle waarden die niet hard-coded in je programma staan zijn strings.
Session, Post en Get, mysql results.
Allemaal stuk voor stuk een string, volgens php dan.

Dus je kan bij het controlleren van input ook gewoon empty gebruiken, als 0 een toegestane waarde is.

Nu kan ik begrijpen dat empty een verraderlijke functie is.
Want hij hoeft niet per definitie helemaal empty te zijn, maar dat is een feit, geen aanname, en isset is er geen haar beter op, die doet ook niet alleen wat hij aangeeft.

Maar als jij liever deze code gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function myEmpty($var) {
    if (
    !
isset($var) ||
    $var === null ||
    $var === NULL || //Ja, NULL is een constant, null is een normale null
    $var == '\0' || //dit is de bitwise versie van null, misschien /0 weet niet
    $var == "" ||
    (
is_int($var) && $var === 0) ||
    //als ik iets vergeet
    ) return false;
return true;
}

?>


En dat dan in plaats van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

return empty($var);

?>


Dan moet je dat natuurlijk vooral doen.

Als je het er niet mee eens bent dat php niet type-safe is, ga dan snel een andere programmeer taal uitzoeken, en laat php met rust.
Gewijzigd op 05/10/2010 23:25:53 door Nicoow Unknown
 
John Cena

John Cena

06/10/2010 13:42:56
Quote Anchor link
Whoosus, ik vraag om een verkort IF statement en vervolgens komt er iemand uit de kast, worden er mooie jongens gepost, wordt me verteld dat empty bad is, (door diegene die backticks gebruikt(e)) en isset en bla bla bla :P

Maar toch, Karl heeft wederom eens gelijk!
Fijne dag nog met z'n allen!
 
Niek s

niek s

06/10/2010 14:01:57
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 17:50:27:
Quote:
In dit geval lijkt het mij best kunnen. De var is in dit geval altijd geset en je wilt weten of er iets in zit of niet.


En het probleem is nu juist, dat je niet weet waar je mee te maken hebt. Je weet dus ook niet wat je gaat evalueren. Dus laat empty gewoon links liggen....


Oke 2 opties:
1) Ga ergens anders over empty() zeiken, maar niet meer @ phphulp.nl (in ieder geval ergens waar niemand er last van heeft)
2) Of onderbouw je "mening" eens. Je roept van alles, maar je weet zelf volgens mij niet eens waarom je het vind.
 
John Cena

John Cena

07/01/2011 10:43:52
Quote Anchor link
Met gevaar de hele discussie opnieuw te openen, ik gebruik hier empty:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

class Decider
{
    public $content;
    public $page;
    
    function
__construct()
    {

        $this->page        = (!empty($_GET['page']) ? $_GET['page'] : 'home');
        echo $this->page;
        $this->build($this->page);
    }
    
    function
build($page)
    {

        switch($page)
        {
            case
'contact'             :
            case
'verzenden'         :
                    include_once('includes/contact.php');
                    $contact         = new Contact();
                    $this->content     = $contact->content;
                break;
                            
            case
'demo'             :
            case
'aanvraag_demo'     :
                    include_once('includes/demo.php');
                    $demo             = new Demo();
                    $this->content     = $demo->content;
                break;
            
            case
'home'             :
            case
'ytex_info'         :
            case
'ytex_inst'         :
            case
'ytex_prys'         :
            case
'ytex_mode'         :
            case
'ansett_info'         :
            case
'ansett_inst'         :
            case
'ansett_prys'         :
            case
'ansett_mode'         :
                    include_once('includes/page.php');
                    $page            = new PageManager();
                    $this->content     = $page->content;
                break;
            
            case
'loket'            :
                    echo 'Loket';
                break;
        }
    }
    
}


?>


Als ik vervolgens naar http://www.domein.com ga wordt er niets uit deze class gedisplayd.
Wanneer ik er /home achter gooi wel.

Maar, als ik dus naar http://www.domein.com ga en de $page echo dan komt er wel gewoon home te staan....

Wat doe ik hier dan nu fout?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.