Shoutbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Remco Janssen

Remco Janssen

09/06/2011 08:31:12
Quote Anchor link
Hallo, ik heb geprobeert zelf een shoutbox te maken, waarvan de gegevens worden opgeslagen in een .txt bestand. Maar als ik nu iets invul in de shoutbox, komen de vorige berichten er steeds dubbel in de staan. Weet iemand hoe dit kan?? Dit is de code:

<html>
<head>
<title>Shoutbox</title>
</head>
<body bgcolor="9370db">
<h2><center>Shoutbox...</center></h2>
<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="POST">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($foutmelding)) { echo "<b>$foutmelding</b>"; } ?>

Uw naam&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;: <input type="text" name="naam"><br>
Uw e-mailadres: <input type="text" name="mail"><br>
Uw bericht:<br>
<textarea rows="5" cols="50" name="commentaar">Typ hier uw bericht...</textarea><br>
Waardering over deze website:<br>
<select name="punt">
<option>1</option>
<option>2</option>
<option>3</option>
<option>4</option>
<option selected="selected">5</option>
</select><br>
<input type="reset" value="Maak alle velden leeg">
<input type="submit" value="Voeg bericht toe">
</form>
<hr size="3">
</body>
</html>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if(isset($_POST["naam"])) {
    if($_POST["naam"] != "" && $_POST["mail"] != "") {
        $pointer=fopen("shoutbox.txt","r+");
        $oud=fread($pointer,filesize("shoutbox.txt"));
        $mail='<a href="mailto:' . $_POST["mail"] . '>' . $_POST["mail"] . '</a>';
        $datum=date("j.n.Y");
        $commentaar=htmlspecialchars($_POST["commentaar"]);
        $commentaar=stripslashes($commentaar);
        $commentaar=nl2br($commentaar);
        $geschreven=$_POST["naam"] . " (" . $_POST["mail"] . ") schreef op " . $datum . " het volgende:<br>\n
                     <b>"
. $commentaar . "</b><br>\n
                     Punt: <b>"
. $_POST["punt"] . "</b>\n
                     <hr>"
;
        fputs($pointer,"$oud");
        rewind($pointer);
        fputs($pointer,"$geschreven\n");
    }

    else {
        $foutmelding="U heeft niet alle velden ingevuld!";
}
}

readfile("shoutbox.txt");
?>
Gewijzigd op 09/06/2011 11:31:25 door Remco Janssen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:48:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2011 08:34:48
Quote Anchor link
Kan je code-tags gebruiken?

En wat houdt je tegen om MySQL te gebruiken, dit is veel makkelijker in het beheer en onderhoud.
 
Remco Janssen

Remco Janssen

09/06/2011 10:12:07
Quote Anchor link
Niets, maar ik ben bezig met het leren van php, dus ik wil dan ookm leren hoe je in een bestand alles kan opslaan....
Maar waar zit de fout dan ergens??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2011 10:14:29
Quote Anchor link
Zie mijn vorige reactie.
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 11:14:40
Quote Anchor link
Je moet je code even tussen tags plaatsen zoals aar zegt.

Anders kunnen we er niet veel van lezen.
 
Remco Janssen

Remco Janssen

09/06/2011 11:31:40
Quote Anchor link
En wat zijn die dan?? :O
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

09/06/2011 11:32:46
Quote Anchor link
[code] en [/code]
Gewijzigd op 09/06/2011 11:32:58 door Vincent Huisman
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 12:23:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<html>
<head>
<title>Shoutbox</title>
</head>
<body bgcolor="9370db">
<h2><center>Shoutbox...</center></h2>
<form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
<?php if(isset($foutmelding)) { echo "<b>$foutmelding</b>"; }
?>

Uw naam&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;: <input type="text" name="naam"><br>
Uw e-mailadres: <input type="text" name="mail"><br>
Uw bericht:<br>
<textarea rows="5" cols="50" name="commentaar">Typ hier uw bericht...</textarea><br>
Waardering over deze website:<br>
<select name="punt">
<option>1</option>
<option>2</option>
<option>3</option>
<option>4</option>
<option selected="selected">5</option>
</select><br>
<input type="reset" value="Maak alle velden leeg">
<input type="submit" value="Voeg bericht toe">
</form>
<hr size="3">
</body>
</html>


<?php
if(isset($_POST["naam"])) {
    if($_POST["naam"] != "" && $_POST["mail"] != "") {
        
        $pointer=fopen("shoutbox.txt","r+");
        
        $oud=fread($pointer,filesize("shoutbox.txt"));
        
        $mail='<a href="mailto:' . $_POST["mail"] . '>' . $_POST["mail"] . '</a>';
        
        $datum=date("j.n.Y");
        $commentaar=htmlspecialchars($_POST["commentaar"]);
        $commentaar=stripslashes($commentaar);
        $commentaar=nl2br($commentaar);
        $geschreven=$_POST["naam"] . " (" . $_POST["mail"] . ") schreef op " . $datum . " het volgende:<br>\n
                     <b>"
. $commentaar . "</b><br>\n
                     Punt: <b>"
. $_POST["punt"] . "</b>\n
                     <hr>"
;
        fputs($pointer,"$oud");
        rewind($pointer);
        fputs($pointer,"$geschreven\n");
    }

    else {
        $foutmelding="U heeft niet alle velden ingevuld!";
}
}

readfile("shoutbox.txt");
?>


Toevoeging op 09/06/2011 12:23:20:

Zo dus
 
Remco Janssen

Remco Janssen

09/06/2011 13:27:33
Quote Anchor link
Oke dank je,
zien jullie nu ergens een fout zitten??
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

09/06/2011 13:29:45
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen database? Dat werkt veel makkelijker.

Om te kijken of er gepost is doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        // Er is gepost
    }
?>


ook moet je $vars buiten quotes doen dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $var
= 'hoi';

    echo $var;
    // ipv
    echo "$var";
?>
Gewijzigd op 09/06/2011 13:30:58 door Vincent Huisman
 
Remco Janssen

Remco Janssen

09/06/2011 14:13:42
Quote Anchor link
Vincent Huisman op 09/06/2011 13:29:45:
Waarom gebruik je geen database? Dat werkt veel makkelijker.

Om te kijken of er gepost is doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        // Er is gepost
    }
?>


ook moet je $vars buiten quotes doen dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $var
= 'hoi';

    echo $var;
    // ipv
    echo "$var";
?>


Quote:
Niets, maar ik ben bezig met het leren van php, dus ik wil dan ookm leren hoe je in een bestand alles kan opslaan....
Maar waar zit de fout dan ergens??
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.