sql datum problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick De Wolf

Patrick De Wolf

10/12/2010 19:38:03
Quote Anchor link
Ik ben aan het knoeien met datum in de sql te zetten en er terug uit te halen.
Het volgende heb ik gedaan:

1.Het invoeren gebeurd via invulformulier.php (hier komt geen datum aan bod)

2.Deze gegevens worden opgevangen in verwerk.php
Hier heb ik dus volgende staan: $datum = date("now");
de huidige datum wordt dus mee in de db gezet.

$sql ="INSERT INTO gastenboek(titel, naam, boodschap,datum)
VALUES ('".$titel."','".$naam."', '".$boodschap."','".$datum."')";

Wanneer ik in de db zelf kijk zie ik de datum als volgt neergeschreven:
1220105

12is december jaartal en 5 van vrijdag vijfde weekdag maar wanneer ik een echo vraag via:
echo".date("jS–M–y", $gastenboek ['datum'])."Dan krijg ik een fout resultaat.
Wat doe ik verkeerd? Heeft het te maken met de instellingen van het date vak?

Ik ben een leek op dit gebied dus be nice...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:49:55
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 19:42:02
Quote Anchor link
zet in je query NOW() idpv $datum en wat is je kolom?

en bekijk ander ook dit is: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/datum-en-tijdfuncties-in-mysql/519/
Gewijzigd op 10/12/2010 19:43:11 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

10/12/2010 19:43:29
Quote Anchor link
en dan maar hopen, dat het table veld datum van het type datetime is.
 
Patrick De Wolf

Patrick De Wolf

10/12/2010 19:50:39
Quote Anchor link
de kolom heet datum en het veldtype is gewoon date...
Is datetime beter?

Toevoeging op 10/12/2010 19:54:25:

Nu krijg ik dit als resultaat :-s
1st–Jan–70

Toevoeging op 10/12/2010 20:22:16:

en het werkt... Domme fout van me! ik had een schrijffout in de echo staan...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.