Strippen string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »
Doreen

Doreen

05/04/2005 13:08:00
Quote Anchor link
Hoi

Hoe kan ik een hele lang string strippen in meerdere substrings. Het zijn namelijk waardes die in aparte regels ingevoerd moeten worden.

Elke regel begint met een datum DD/MM/YY
Enige idee hoe ik daar verschillende stringetjes van kan maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:21:29
 
Eris -

Eris -

05/04/2005 13:09:00
Quote Anchor link
explode
 
Doreen

Doreen

05/04/2005 13:32:00
Quote Anchor link
daarmee heb ik het al geprobeer maar het lukt niet.

de datum is namelijk variabele en als je gaat explode dan haalt ie ook die datum weg.

dit is mijn code nu:
$data_array = explode("../../..", $data);
waarbij die .. dus de getallen zijn
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

05/04/2005 13:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$data_array
= explode("/",$data);

echo $data[0]."<br>".$data[1]."<br>".$data[2];
?>


Even beter de docs lezen.

Elwin
 
Doreen

Doreen

05/04/2005 13:41:00
Quote Anchor link
Heb ik gedaan... want ik heb namelijk dit:

for ($i=0; $i < $aantal; $i++) {
echo "".$data_array[$i]."<br>";
}

maar dat is nog niet wat ik zoek.. ik ga wel nog een keer lezen
 
Doreen

Doreen

05/04/2005 13:48:00
Quote Anchor link
het is zegmaar een string waar een rij getallen 7x in voorkomt die moet in 7 array's opgesplitst worden, en elke array moet als rij toegevoegd worden aan de database.

Snappen jullie het nog?
 
PHP erik

PHP erik

05/04/2005 14:00:00
Quote Anchor link
Gebruik explode(), of wordwrap() (i.c.m. explode()), of geef ons de code met eventuele input.

http://nl2.php.net/manual/nl/function.wordwrap.php
 
Doreen

Doreen

05/04/2005 14:14:00
Quote Anchor link
De input is zegmaar dit maar dan met heeel veel getallen:

01/01/05 1770 1 99.00 99.82 98.16 01/01/05 1770 2 98.55 98.44 97.88 01/01/05 1770 3 99.21 98.82 97.16 01/01/05 1770 4 98.65 99.44 96.88

Elke rij begint dus met een datum. Deze moet gesplitst worden in rijen in dit geval dus 4, waarna de getallen ook weer gesplitst worden. Zodat die ieder in een kolom geinsert kunnen worden

Ik zal wordwrap nog is proberen.
 
Jamie A

Jamie A

05/04/2005 14:23:00
Quote Anchor link
Wat een rotzooisring.. kun je niet beter een MySQL database maken?
 
Doreen

Doreen

05/04/2005 14:24:00
Quote Anchor link
Ik heb een MySQL database daar moet het juist in!
 
Doreen

Doreen

05/04/2005 14:57:00
Quote Anchor link
Ik heb even verder nagedacht. Hij heeft dus nu alles in een array gezet.

In totaal heb ik nu 450 , als hij er 50 heeft uitgelezen moet ie dus in principe weer overnieuw beginnen met een SQL query te maken. hij moet dus zegmaar splitsen in stukken van 50
 
Martijn B

Martijn B

05/04/2005 15:55:00
Quote Anchor link
Zo iets?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$input
= '01/01/05 1770 1 99.00 99.82 98.16 01/01/05 1770 2 98.55 98.44 97.88 01/01/05 1770 3 99.21 98.82 97.16 01/01/05 1770 4 98.65 99.44 96.88';
$aInput_split = explode( ' ', $input );

// Op welke positie beginnen we in de array?
$offset = 0;
// Hoeveel posities pringen we vooruit voor de volgende waarde?
$jump = 6;    

for( $i = $offset; $i < count($aInput_split); $i += $jump ){

    //datum:
    echo $i.' - '.$aInput_split[$i].'<br>';
    //getal1:
    echo ($i+1).' - '.$aInput_split[$i+1].'<br>';
    //getal2:
    echo ($i+2).' - '.$aInput_split[$i+2].'<br>';
    //getal3:
    echo ($i+3).' - '.$aInput_split[$i+3].'<br>';
    //getal4:
    echo ($i+4).' - '.$aInput_split[$i+4].'<br>';
    //getal5:
    echo ($i+5).' - '.$aInput_split[$i+5].'<br>';

}

?>
Gewijzigd op 05/04/2005 16:15:00 door Martijn B
 
Doreen

Doreen

06/04/2005 08:49:00
Quote Anchor link
Nee sorry het is niet echt wat ik bedoel. De bedoeling is in dit voorbeeld dan. Op de eerste 6 getallen te pakken die stuk voor stuk in een tabel in te voegen. En dan weer 6 enz tot de array leeg is.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

06/04/2005 12:31:00
Quote Anchor link
substr(); gebruiken? Of heeft de zin van tijd tot tijd geen vast lengte... (Of valt er een vast lente van te maken...)
 
Martijn B

Martijn B

06/04/2005 13:16:00
Quote Anchor link
Probeer ik het nog eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

$input
= '01/01/05 1770 1 99.00 99.82 98.16 01/01/05 1770 2 98.55 98.44 97.88 01/01/05 1770 3 99.21 98.82 97.16 01/01/05 1770 4 98.65 99.44 96.88';
$aInput_split = explode( ' ', $input );

// Op welke positie beginnen we in de array?
$offset = 0;
// Hoeveel posities pringen we vooruit voor de volgende waarde?
$jump = 6;    

for( $i = $offset; $i < count($aInput_split); $i += $jump ){

    //datum (DD/MM/YY ):
    echo $i.' - '.$aInput_split[$i].'<br>';
    $aDatum_split = explode( '/', $aInput_split[$i] );
    
    // Datum: Dag
    echo 'Dag: '.$aDatum_split[0].'<br>';
    // Datum: Maand
    echo 'Maand: '.$aDatum_split[1].'<br>';    
    // Datum: Jaar
    echo 'Jaar: '.$aDatum_split[2].'<br>';    
    //getal1:
    echo ($i+1).' Getal 1 - '.$aInput_split[$i+1].'<br>';
    //getal2:
    echo ($i+2).' Getal 2 - '.$aInput_split[$i+2].'<br>';
    //getal3:
    echo ($i+3).' Getal 3 - '.$aInput_split[$i+3].'<br>';
    //getal4:
    echo ($i+4).' Getal 4 - '.$aInput_split[$i+4].'<br>';
    //getal5:
    echo ($i+5).' Getal 5 - '.$aInput_split[$i+5].'<br>';
    
    echo '---------------------------------------------<br>';

}

?>


Nu heb ik toch echt alle mogelijke info uit 1 regel gehaald!
Gewijzigd op 06/04/2005 13:19:00 door Martijn B
 
Doreen

Doreen

06/04/2005 14:04:00
Quote Anchor link
Iig bedankt maar ik denk dat ik er zel al ben uitgekomen.

Thnxs!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.