str_replace emoticon

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 15:51:22
Quote Anchor link
Het valt me op dat er iets raar gebeurt wanneer je in een tekst bepaalde delen omzet naar emoticons.

Ik gebruik dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '<)';

$str = str_replace(';)', '<img src="images/wink.gif">', $str);
?>


Zoals je kan zien is mijn tekst "<)". Dit is géén emoticon, maar wordt wel omgezet naar volgende string:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo $str;
// Output: <<img src="images/wink.gif">
?>


Ja, met het haakje vóór die emoticon die er helemaal niet moet staan.

Ik gebruik dit momenteel niet op mijn eigen site, maar zie het op vele plaatsen gebeuren waar emoticons worden gebruikt.

Iemand een verklaring?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:19:02
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 15:57:15
Quote Anchor link
Weet je dat héél zeker? Hier doet hij dat namelijk helemaal niet.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 16:01:53
Quote Anchor link
Kan je jouw code even meegeven?

Toevoeging op 24/09/2011 16:02:46:

Edit: Heb het ook voor bij $str = '")';
Gewijzigd op 24/09/2011 16:03:02 door Ruben Vanhoeyveld
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 16:07:02
Quote Anchor link
Precies dezelfde :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $str
= '<)';
    $str = str_replace(';)', '<img src="images/wink.gif">', $str);
    echo $str; // <)
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:11:55
Quote Anchor link
Misschien is er iets in de cache van je browser blijven hangen. Even je cache leeggooien en opnieuw proberen.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:32:09
Quote Anchor link
Gebeurt overal.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:47:15
Quote Anchor link
Staat er nog meer code voor of achter?
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:50:47
Quote Anchor link
Neen. En op mijn server gebeurt het ook niet. Maar op een site die ik gebruik gebeurt het wel. Daar heb ik geen code van, maar de webmaster zegt dat het een simpele str_replace is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:53:03
Quote Anchor link
Ik kan je nu even niet volgen.

Gaat het hier om een site waarvan jij de code niet hebt? Dus er gaat iets fout en jij hebt de code zelf niet gezien?
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:56:52
Quote Anchor link
Wil je stoppen met zo bazig en neerbuigend te doen en gewoon meezoeken naar een oplossing?

Wat hij zegt: Net getest: str_replace evenals preg_replace doen hetzelfde. Ik gebruikte overigens al str_replace. Ik heb werkelijk geen idee waar het aan ligt.

Ik heb het zojuist ook op andere sites geprobeerd (forums e.d.) en die doen exact hetzelfde, >) en ") worden daar ook een 'wink'. Het lijkt me dus een fout in PHP, to be honest.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 17:56:55
Quote Anchor link
In dat geval zou ik die webmaster niet geloven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 18:00:45
Quote Anchor link
Ruben Vanhoeyveld op 24/09/2011 17:56:52:
Wil je stoppen met zo bazig en neerbuigend te doen en gewoon meezoeken naar een oplossing?
Volgens mij is iedereen hier bezig om een oplossing voor jou te zoeken. Ik stel je gewoon een vraag, dus ga alsjeblieft niet over "bazig" en "neerbuigend" beginnen.
 
B a s
Beheerder

B a s

24/09/2011 18:11:04
Quote Anchor link
Het is inderdaad vrij apart, ik denk dat je dan ergens anders nog een stuk code hebt staan (misschien dubbel?). Als je er niet bij kunt dan kunnen wij je natuurlijk ook niet helpen. Ozzie stelt de juiste vragen om je te kunnen helpen dus ipv die opmerking zou ik persoonlijk dankbaar zijn.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 18:18:42
Quote Anchor link
Weet je zeker dat die webmaster niet gewoon wat meer smilies heeft ingesteld op wink?

En zonee: Welke forum software gebruikt hij?


Verder zou ik wat aardiger doen tegen Ozzie, hij doet namelijk helemaal niet neerbuigend, maar vraagt zich gewoon af wat jij nu precies probeert uit te zoeken en wat voor een probleem jij hebt.
Gewijzigd op 24/09/2011 18:19:25 door Jacco Brandt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.