str_replace emoticon

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 15:51:22
Quote Anchor link
Het valt me op dat er iets raar gebeurt wanneer je in een tekst bepaalde delen omzet naar emoticons.

Ik gebruik dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '<)';

$str = str_replace(';)', '<img src="images/wink.gif">', $str);
?>


Zoals je kan zien is mijn tekst "<)". Dit is géén emoticon, maar wordt wel omgezet naar volgende string:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo $str;
// Output: <<img src="images/wink.gif">
?>


Ja, met het haakje vóór die emoticon die er helemaal niet moet staan.

Ik gebruik dit momenteel niet op mijn eigen site, maar zie het op vele plaatsen gebeuren waar emoticons worden gebruikt.

Iemand een verklaring?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:53:53
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 15:57:15
Quote Anchor link
Weet je dat héél zeker? Hier doet hij dat namelijk helemaal niet.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 16:01:53
Quote Anchor link
Kan je jouw code even meegeven?

Toevoeging op 24/09/2011 16:02:46:

Edit: Heb het ook voor bij $str = '")';
Gewijzigd op 24/09/2011 16:03:02 door Ruben Vanhoeyveld
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 16:07:02
Quote Anchor link
Precies dezelfde :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $str
= '<)';
    $str = str_replace(';)', '<img src="images/wink.gif">', $str);
    echo $str; // <)
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:11:55
Quote Anchor link
Misschien is er iets in de cache van je browser blijven hangen. Even je cache leeggooien en opnieuw proberen.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:32:09
Quote Anchor link
Gebeurt overal.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:47:15
Quote Anchor link
Staat er nog meer code voor of achter?
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:50:47
Quote Anchor link
Neen. En op mijn server gebeurt het ook niet. Maar op een site die ik gebruik gebeurt het wel. Daar heb ik geen code van, maar de webmaster zegt dat het een simpele str_replace is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:53:03
Quote Anchor link
Ik kan je nu even niet volgen.

Gaat het hier om een site waarvan jij de code niet hebt? Dus er gaat iets fout en jij hebt de code zelf niet gezien?
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:56:52
Quote Anchor link
Wil je stoppen met zo bazig en neerbuigend te doen en gewoon meezoeken naar een oplossing?

Wat hij zegt: Net getest: str_replace evenals preg_replace doen hetzelfde. Ik gebruikte overigens al str_replace. Ik heb werkelijk geen idee waar het aan ligt.

Ik heb het zojuist ook op andere sites geprobeerd (forums e.d.) en die doen exact hetzelfde, >) en ") worden daar ook een 'wink'. Het lijkt me dus een fout in PHP, to be honest.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 17:56:55
Quote Anchor link
In dat geval zou ik die webmaster niet geloven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 18:00:45
Quote Anchor link
Ruben Vanhoeyveld op 24/09/2011 17:56:52:
Wil je stoppen met zo bazig en neerbuigend te doen en gewoon meezoeken naar een oplossing?
Volgens mij is iedereen hier bezig om een oplossing voor jou te zoeken. Ik stel je gewoon een vraag, dus ga alsjeblieft niet over "bazig" en "neerbuigend" beginnen.
 
B a s
Beheerder

B a s

24/09/2011 18:11:04
Quote Anchor link
Het is inderdaad vrij apart, ik denk dat je dan ergens anders nog een stuk code hebt staan (misschien dubbel?). Als je er niet bij kunt dan kunnen wij je natuurlijk ook niet helpen. Ozzie stelt de juiste vragen om je te kunnen helpen dus ipv die opmerking zou ik persoonlijk dankbaar zijn.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 18:18:42
Quote Anchor link
Weet je zeker dat die webmaster niet gewoon wat meer smilies heeft ingesteld op wink?

En zonee: Welke forum software gebruikt hij?


Verder zou ik wat aardiger doen tegen Ozzie, hij doet namelijk helemaal niet neerbuigend, maar vraagt zich gewoon af wat jij nu precies probeert uit te zoeken en wat voor een probleem jij hebt.
Gewijzigd op 24/09/2011 18:19:25 door Jacco Brandt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.