str_replace emoticon

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 15:51:22
Quote Anchor link
Het valt me op dat er iets raar gebeurt wanneer je in een tekst bepaalde delen omzet naar emoticons.

Ik gebruik dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '<)';

$str = str_replace(';)', '<img src="images/wink.gif">', $str);
?>


Zoals je kan zien is mijn tekst "<)". Dit is géén emoticon, maar wordt wel omgezet naar volgende string:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo $str;
// Output: <<img src="images/wink.gif">
?>


Ja, met het haakje vóór die emoticon die er helemaal niet moet staan.

Ik gebruik dit momenteel niet op mijn eigen site, maar zie het op vele plaatsen gebeuren waar emoticons worden gebruikt.

Iemand een verklaring?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:13:10
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 15:57:15
Quote Anchor link
Weet je dat héél zeker? Hier doet hij dat namelijk helemaal niet.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 16:01:53
Quote Anchor link
Kan je jouw code even meegeven?

Toevoeging op 24/09/2011 16:02:46:

Edit: Heb het ook voor bij $str = '")';
Gewijzigd op 24/09/2011 16:03:02 door Ruben Vanhoeyveld
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 16:07:02
Quote Anchor link
Precies dezelfde :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $str
= '<)';
    $str = str_replace(';)', '<img src="images/wink.gif">', $str);
    echo $str; // <)
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:11:55
Quote Anchor link
Misschien is er iets in de cache van je browser blijven hangen. Even je cache leeggooien en opnieuw proberen.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:32:09
Quote Anchor link
Gebeurt overal.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:47:15
Quote Anchor link
Staat er nog meer code voor of achter?
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:50:47
Quote Anchor link
Neen. En op mijn server gebeurt het ook niet. Maar op een site die ik gebruik gebeurt het wel. Daar heb ik geen code van, maar de webmaster zegt dat het een simpele str_replace is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 17:53:03
Quote Anchor link
Ik kan je nu even niet volgen.

Gaat het hier om een site waarvan jij de code niet hebt? Dus er gaat iets fout en jij hebt de code zelf niet gezien?
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

24/09/2011 17:56:52
Quote Anchor link
Wil je stoppen met zo bazig en neerbuigend te doen en gewoon meezoeken naar een oplossing?

Wat hij zegt: Net getest: str_replace evenals preg_replace doen hetzelfde. Ik gebruikte overigens al str_replace. Ik heb werkelijk geen idee waar het aan ligt.

Ik heb het zojuist ook op andere sites geprobeerd (forums e.d.) en die doen exact hetzelfde, >) en ") worden daar ook een 'wink'. Het lijkt me dus een fout in PHP, to be honest.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 17:56:55
Quote Anchor link
In dat geval zou ik die webmaster niet geloven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2011 18:00:45
Quote Anchor link
Ruben Vanhoeyveld op 24/09/2011 17:56:52:
Wil je stoppen met zo bazig en neerbuigend te doen en gewoon meezoeken naar een oplossing?
Volgens mij is iedereen hier bezig om een oplossing voor jou te zoeken. Ik stel je gewoon een vraag, dus ga alsjeblieft niet over "bazig" en "neerbuigend" beginnen.
 
B a s
Beheerder

B a s

24/09/2011 18:11:04
Quote Anchor link
Het is inderdaad vrij apart, ik denk dat je dan ergens anders nog een stuk code hebt staan (misschien dubbel?). Als je er niet bij kunt dan kunnen wij je natuurlijk ook niet helpen. Ozzie stelt de juiste vragen om je te kunnen helpen dus ipv die opmerking zou ik persoonlijk dankbaar zijn.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/09/2011 18:18:42
Quote Anchor link
Weet je zeker dat die webmaster niet gewoon wat meer smilies heeft ingesteld op wink?

En zonee: Welke forum software gebruikt hij?


Verder zou ik wat aardiger doen tegen Ozzie, hij doet namelijk helemaal niet neerbuigend, maar vraagt zich gewoon af wat jij nu precies probeert uit te zoeken en wat voor een probleem jij hebt.
Gewijzigd op 24/09/2011 18:19:25 door Jacco Brandt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.