Subquery

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

N K

N K

05/06/2012 22:48:10
Quote Anchor link
Volgens mij heb ik een draak van een query gemaakt..
Ik krijg nu de melding #1241 - Operand should contain 1 column(s)
Weet iemand hoe ik alleen de zip_code krijg zonder de distance kolom in de subquery?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
=   "SELECT * FROM venue,events WHERE venue.postcode IN
                                (SELECT zip_code, ( 3959 * acos( cos( radians('{$_POST['latitude']}') ) * cos( radians( lat ) )
                                * cos( radians( lon ) - radians('{$_POST['longitude']}') ) + sin( radians('{$_POST['latitude']}') )
                                * sin( radians( lat ) ) ) ) AS distance FROM demo HAVING distance < '{$_POST['range']}' ORDER BY distance)
            AND events.categorie IN ('{$_POST['Muziek']}','{$_POST['Musea']}','{$_POST['Beurzen']}','{$_POST['Theater']}','{$_POST['Uitgaan']}')
            AND events.startdatum >= '{$_POST['start']}' AND (events.venue_id = venue.venue_id)
            AND (venue.venue_id = events.venue_id)
            ORDER BY events.startdatum ASC"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 01:08:15
 
N K

N K

07/06/2012 11:09:52
Quote Anchor link
Ik kom er vooralsnog niet uit.

ik heb nu twee queries gemaakt die ik apart uitvoer wat werkt maar het lijkt me dat dit toch ook te doen moet zijn met 1 query?

De formule zorgt ervoor dat de postcodes in een opgegeven range worden opgehaald.De distance kolom wordt dus wel gebruikt maar wil ik niet in mijn WHERE IN hebben.

Iemand?
Gewijzigd op 07/06/2012 11:10:19 door N K
 
Reshad F

Reshad F

07/06/2012 11:12:49
Quote Anchor link
hoe ziet je query er nu uit ? ( dus met 2 aparte ) en ik weet niet of dit nou wel zo een goed idee is om met subquery te werken. is het niet handiger dit met joins te doen?
 
Erwin H

Erwin H

07/06/2012 11:15:54
Quote Anchor link
Het probleem zit hem in het feit dat je in de subquery 2 kolommen selecteert, terwijl het er maar 1 mag zijn. Kan je niet de distance berekening in de WHERE clause doen?
Dus
SELECT zip_code
FROM demo
WHERE "distance berekening" < "getal"

De order by heb je hier toch niet nodig.
 
N K

N K

07/06/2012 11:39:04
Quote Anchor link
Oke daar had ik niet aan gedacht.
Ik ga dit vanavond eens proberen

Thanx!
 
Bartje Jansen

Bartje Jansen

07/06/2012 12:11:49
Quote Anchor link
Ga je ook nog iets doen tegen SQL injection? Een POST (of andere userinput) mag NOOIT zonder beveiliging in een query terecht komen.

Jouw code is dus onveilig, zo lek als een mandje... Google er eens op, dit is bekend sinds eind jaren '90.
 
N K

N K

07/06/2012 12:32:38
Quote Anchor link
Ga ik zeker doen.
Dit was even snel een opzetje of de query zou werken. Ik zal voortaan bij een vraag dit meteen in de code zetten want als ik het niet doe wordt ik er toch telkens op gewezen. (wat uiteraard helemaal goed is ;)

Toevoeging op 07/06/2012 18:21:27:

Oke hij werkt ( stuk sneller zonder api)!
Ik heb nu dit (nog zonder beveiliging):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query
=   "SELECT * FROM venue,events WHERE venue.postcode IN (
                                SELECT zip_code from demo where ( 3959 * acos( cos(  radians('{$_POST['latitude']}') ) * cos( radians( lat ) )
                                * cos( radians( lon ) - radians('{$_POST['longitude']}') ) + sin( radians('{$_POST['latitude']}') )
                                * sin( radians( lat ) ) ) ) < ('{$_POST['range']}'))
            AND events.categorie IN ('{$_POST['Muziek']}','{$_POST['Musea']}','{$_POST['Beurzen']}','{$_POST['Theater']}','{$_POST['Uitgaan']}')
            AND events.startdatum >= '{$_POST['start']}'
            AND (events.venue_id = venue.venue_id)
            AND (venue.venue_id = events.venue_id)
            ORDER BY events.startdatum
            ASC"
;
?>


Ik wil toch uiteindelijk sorteren op distance(calculatie) van laag naar hoog. Kan ik die calculatie toch nog ergens benoemen zodat ik hier op kan sorteren?
 
N K

N K

11/06/2012 16:54:28
Quote Anchor link
iemand?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/06/2012 17:19:59
Quote Anchor link
Wat je altijd kan doen, is een volgende constructie.

Stel, je hebt iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT name, distance
FROM my_table
WHERE distance < 50


Je kan dat omvormen to dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT name, distance, (distance < 50) AS distace_okay
FROM my_table
HAVING distace_okay = 1


Dat maakt dat je distace_okay kan gebruiken om te sorteren ( ORDER BY distace_okay)

-----

Je moet dus iets construeren in deze trend (geen garantie dat dit werkt als je het klakkeloos copy/paste)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT zip_code, (
    ( 3959 * acos( cos(  radians('{$_POST['latitude']}') ) * cos( radians( lat ) )
      * cos( radians( lon ) - radians('{$_POST['longitude']}') ) + sin( radians('{$_POST['latitude']}') )
      * sin( radians( lat ) ) )
    )
    -
    ('{$_POST['range']}')
  ) AS distance_dif

FROM demo
WHERE
    events.categorie IN ('{$_POST['Muziek']}','{$_POST['Musea']}','{$_POST['Beurzen']}','{$_POST['Theater']}','{$_POST['Uitgaan']}')
  AND events.startdatum >= '{$_POST['start']}' AND (events.venue_id = venue.venue_id)
  AND (venue.venue_id = events.venue_id)
HAVING distance_dif <= 0        
ORDER BY distance_dif


(Probeer misschien eerst zonder HAVING distance_dif <= 0)
Gewijzigd op 11/06/2012 17:26:39 door Kris Peeters
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/06/2012 18:08:26
Quote Anchor link
Ja dat kan, je moet alleen iets anders te werk gaan dat je nu doet.
Even een voorbeeld(ingekort)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT v.vname, v.startdatum, pc.distance
FROM
    (SELECT venue.name FROM venue
        JOIN events USING venue_id
    WHERE events.categorie IN [list]
     AND events.startdatum >= [de datum]) AS v
JOIN
    (SELECT zipcode, [berekening] AS distance
    FROM demo
    WHERE [berekening] = [vergelijking]) AS pc
        ON pc.zipcode = v.zipcode
ORDER BY pc.distance

Een join werkt over het algemeen stukken sneller dan een subquery achter een IN.

@Kris
HAVING is een GROUP BY clause
Gewijzigd op 11/06/2012 18:10:47 door Ger van Steenderen
 
N K

N K

11/06/2012 20:15:19
Quote Anchor link
Dank, ik ga het eens proberen!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 09:24:38
Quote Anchor link
Ik bedenk me dat de query nog een stuk beter kan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT v.name,
    e.startdatum,
    GetDistance(@org_lat, @org_long, pc.lat, pc.long) AS dist
FROM venue AS v
JOIN events AS e USING venue_id
JOIN demo AS pc ON v.zipcode = pc.zipcode
WHERE
    GetDistance(@org_lat, @org_long, pc.lat, pc.long) <= @range
AND
    e.categorie IN [list]
AND
    e.startdatum => DATE(NOW())
ORDER BY dist

Dan een een functie maken voor de afstandsberekening:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
DELIMITER $$

CREATE FUNCTION GetDistance(orgLat float, orgLong float, destLat float, destLong float) RETURNS int(11)
BEGIN
    DECLARE dist INT(11);
  SET dist := ROUND(6371 *
        acos(cos(radians(orgLat) ) *
        cos(radians(destLat)) *
        cos(radians(destLong) - radians(orgLong)) + sin(radians(orgLat))
        * sin(radians(destLat))));
    RETURN dist;
END

DELIMITER ;

Kan je hem wat makkelijker hergebruiken.
Overigens had je de straal van de aarde in mijlen staan.

Zie je het verschil(buiten de functie)?


Toevoeging op 12/06/2012 09:26:09:

PS. Je moet natuurlijk de uservars vervangen door jouw POST vars
Gewijzigd op 12/06/2012 09:28:49 door Ger van Steenderen
 
N K

N K

12/06/2012 15:33:27
Quote Anchor link
@Ger
Super, bedankt, dit had ik zelf niet kunnen bedenken.
Ik ga er vanavond eens voor zitten. Ben nog een beginner.;)


p.s. Van de straal van de aarde had ik het opgemerkt. Deze had ik intussen aangepast.
Toch bedankt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 18:38:43
Quote Anchor link
N K op 12/06/2012 15:33:27:
@Ger
.... Ben nog een beginner.;)
.....

Geen punt ;-)
Om het verschil uit te leggen:
In de eerste query worden uit de postcode tabel een hele rits postcodes geselecteerd die aan de afstandss voorwaarden voldoen en daarna wordt er gejoined op de postcode van het event.
In de laatse query worden de lengte- en breedte graad uit de postcode tabel direct gekoppeld aan de postcode uit de venue tabel, en dan bepaald of er aan de afstands voorwaarde voldaan wordt.
Dat maakt de query aanzienlijk sneller.
 
N K

N K

12/06/2012 21:32:25
Quote Anchor link
Ik kom er nog niet helemaal uit
Onderstaand wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$query1
= "DELIMITER $$

CREATE FUNCTION GetDistance(orgLat float, orgLong float, destLat float, destLong float) RETURNS int(11)
BEGIN
    DECLARE dist INT(11);
  SET dist := ROUND(6371 *
        acos(cos(radians(orgLat) ) *
        cos(radians(destLat)) *
        cos(radians(destLong) - radians(orgLong)) + sin(radians(orgLat))
        * sin(radians(destLat))));
    RETURN dist;
END

DELIMITER"
;

$query2="SELECT  v.name,
                e.startdate,
                GetDistance(('{$_POST['latitude']}'), ('{$_POST['longitude']}'), zc.lat, zc.long) AS dist
        FROM venue AS v
JOIN event AS e USING venue_id
JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp
                    WHERE
                        GetDistance(('{$_POST['latitude']}'), ('{$_POST['longitude']}'), zc.lat, zc.long) <= ('{$_POST['range']}')
                    AND
                        e.categorie IN ('{$_POST['concerten']}','{$_POST['tentoonstellingen']}','{$_POST['theater']}','{$_POST['markten']}')
                    AND
                        e.startdate => >= '{$_POST['start']}')
ORDER BY dist"
;
?>


Ik begrijp niet helemaal hoe ik die functie moet integreren in het geheel..Moet ik die nu van tevoren uitvoeren?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 23:52:45
Quote Anchor link
De functie creeer je eenmalig, deze wordt (net als een tabel) opgeslagen in de database.
Daaarna kun je hem gewoon net zoals de standaard mysql funties aanroepen in een query.
 
N K

N K

14/06/2012 22:23:45
Quote Anchor link
Oke ik heb de functie uitgevoerd en daarna de query nog een keer gedaan.
Ik krijg nu een syntax error maar zie de fout maar niet..:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'venue_id JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp WHERE GetDistance(('51.84961755997' at line 1

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT v.name, e.startdate, GetDistance(('51.849617559975805'), ('5.813988671874995'), zc.lat, zc.lon) AS dist FROM venue AS v JOIN event AS e USING venue_id JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp WHERE GetDistance(('51.849617559975805'), ('5.813988671874995'), zc.lat, zc.long) <= ('30') AND e.categorie IN ('concerten','tentoonstellingen','theater','markten') AND e.startdate => >= '2012-06-01') ORDER BY dist
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/06/2012 10:50:44
Quote Anchor link
Is het wel gelukt om de funcie aan te maken?
 
N K

N K

15/06/2012 10:58:56
Quote Anchor link
Ik heb de functie in phpmyadmin uitgevoerd en dat leverde geen fouten op.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/06/2012 13:53:21
Quote Anchor link
En als je deze querie in phpadmin uitvoert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT v.name, e.startdate,
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.lon) AS dist FROM venue AS v
JOIN event AS e USING venue_id
JOIN zipcode AS zc ON v.4pp = zc.4pp
WHERE
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.long) <= 30
AND
    e.categorie IN ('concerten','tentoonstellingen','theater','markten')
AND
    e.startdate => '2012-06-01'
ORDER BY dist

Al die haakjes zijn niet nodig, decimale getallen zijn geen strings, en je had staan:
e.startdate => => '2012-06-01'
 
N K

N K

15/06/2012 14:11:38
Quote Anchor link
Nog steeds (zag wel een verkeerde kolomverwijzing, die heb ik aangepast):

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'venue_id JOIN zipcode AS zc ON v.zipcode = zc.zipcode WHERE GetDistance(5' at line 3

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT v.name, e.startdate,
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.lon) AS dist FROM venue AS v
JOIN event AS e USING venue_id
JOIN zipcode AS zc ON v.zipcode = zc.zipcode
WHERE
    GetDistance(51.849617559975805, 5.813988671874995, zc.lat, zc.lon) <= 30
AND
    e.categorie IN ('concerten','tentoonstellingen','theater','markten')
AND
    e.startdate => '2012-06-01'
ORDER BY dist
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.