tabel exporteren naar CSV

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn

martijn

28/03/2009 17:24:00
Quote Anchor link
Hoi,

In phpmyadmin heb je een functie om een tabel uit je database te exporteren naar CSV. Hoe kan ik zelf een functie maken voor op een pagina die dit doet? Ik heb het nl nodig om gebruiksvriendelijk emaillijsten uit een database te halen, zodat die geimporteerd kunnen worden in een adressenbestand.

Groeten,

Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:05:56
 
Rene Sn

Rene Sn

28/03/2009 17:31:00
Quote Anchor link
@Martijn,

Hoi'z Wil je doormiddel van een link/klik meteen de download laten starten ?

Ik heb 't zelfde een keer gemaakt, zal ff voor je zoeken...
 
Martijn

martijn

28/03/2009 17:33:00
Quote Anchor link
ja in principe wel, zodat de gebruiker dit direct in zijn email / adressenprogramma kan importeren.
 
Rene Sn

Rene Sn

28/03/2009 18:14:00
Quote Anchor link
@martijn,

Kon um zo 123, niet terug vinden maar effe opnieuw in elkaar gezet :)

Ik neem aan dat ik het script niet hoef uit te leggen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
$sqlhost
="locahost";
$user="rene";
$password="geheim";
$dbase="dbasenaam";

header("Content-Type: application/csv");
header("Content-Transfer-Encoding: 8bit");
$db = mysql_connect($sqlhost, $user, $password);
mysql_select_db($database,$db);
$results = mysql_query("SELECT * FROM cblog");
$aantal = mysql_num_rows($results);
if ($aantal>"1") {
        $myrow = mysql_fetch_assoc($results);
        $output = "\"".implode("\",\"", array_keys($myrow))."\"\r\n";
        do {
                $output .= "\"".implode("\",\"", $myrow)."\"\r\n";
        }
while ($myrow = mysql_fetch_assoc($results));
}

$FileSize=strlen($output);
header("Content-Length: $FileSize");
header("Accept-Ranges: bytes");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"export.csv\"");
echo $output;
exit();
?>


Ik hoor/lees 't wel
Grts. René.
 
Martijn

martijn

29/03/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Hey,

Heel erg bedankt, ben een beetje aan het spelen gegaan met je code, ik weet niet of jij toevallig ook met thunderbird werkt? Maar als ik nu het csv bestand bekijk zie ik dit:

http://i41.tinypic.com/suzr4k.jpg

Als ik het dan ga importeren in een adressenboek maakt ie er echt een zooitje van, bij het importeren geef ik aan dat veld name bij naam moet komen en email bij eerste emailadres, maar dit maakt hij ervan.:

http://i43.tinypic.com/2rnk0w2.jpg

Heel vreemd, hoe kan ie nu bij achternaam en weergave allemaal andere adressen neer gaan zetten?
 
Rene Sn

Rene Sn

29/03/2009 17:37:00
Quote Anchor link
@martijn,

Eugh.. nee daar werk ik niet mee, ik werk zelf ook niet met adreslijsten enz.
wat misschien het probleem is is de volgorde van de velden.

pas SELECT * FROM ... aan in SELECT naam,achternaam,email FROM ... zodat die niet alle records die in de export staan meegeeft.

Maar goed je hebt een beginnetje ;-)

't zou ook kunnen dat \n\r niet geactepteerd worden op een een of andere manier je zou er alleen \n van kunnen maken op regel 15 en 17

Succes ...
Grts. René
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.