tafels berekenen laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »
Kees Mulder

Kees Mulder

24/09/2015 11:58:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>tafels</title>
</head>
<body>
<?php
    for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1) {
        echo $teller. "<br>\n";
    }

?>

</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br> <br>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20"name="$tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>


Het laat een wit scherm zien, ik heb alle codes zelf gemaakt dus waarschijnlijk klopt er iets niet.
Weet iemand hoe ik de opgevraagde tafel kan laten verschijnen op het scherm van 1 tot 10x dat getal.?
Gewijzigd op 24/09/2015 11:59:57 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:11:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 12:04:33
Quote Anchor link
Heb je hier al naar gekeken?
http://php.net/manual/en/language.operators.arithmetic.php
En dan doel ik op de 'Multiplication' operator.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

24/09/2015 12:24:18
Quote Anchor link
Er zitten waarschijnlijk nog fouten in je scripts.
Zet dit eens bovenaan in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
?>


Dan worden de fouten getoond.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2015 13:19:07
Quote Anchor link
Hoelang denk je dat dit gaat duren?
for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1)

En waar komt $teller vandaan?
echo $teller
 
Sijmen Sikma

Sijmen Sikma

24/09/2015 17:28:51
Quote Anchor link
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!
 
Johan K

Johan K

24/09/2015 18:01:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<?php
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['tafel']) && is_number($_POST['tafel'])){
    for ($i=1; $i <= 99 ; $i++) {
      echo "$i x {$_POST['tafel']} = ".$i * $_POST['tafel']."<br>\n";
    }
  }

?>

<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br/> <br/>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20" name="tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

24/09/2015 18:11:50
Quote Anchor link
Nevermind..
Gewijzigd op 24/09/2015 18:12:21 door Marthijn Buijs
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2015 00:50:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
*= 1

?>


is het zelfde als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
= $tafel * 1

?>
 
Kees Mulder

Kees Mulder

25/09/2015 09:38:10
Quote Anchor link
Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?

Toevoeging op 25/09/2015 09:41:43:

Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2015 09:50:16
Quote Anchor link
En tot welk getal moet hij oplopend vermenigvuldigen? Deze kan je in je for() defineren.

Daarna kan je in je for-lus de * operator gebruiken met $i en $_POST['tafel']. Probeer maar eens....

Het is zeker een schoolopdracht?
Gewijzigd op 25/09/2015 09:52:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 09:55:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
  <head>
    <title>Tafels</title>
  </head>
  <body>
    <p>
    <?php
    if (isset($_GET['tafel']) && is_numeric($_GET['tafel'])) {
        $_GET['tafel'] = (int)$_GET['tafel'];
        for ($i = 1; $i <= 10; $i++) {
            echo $i . ' &times; ' . $_GET['tafel'] . ' = ' . $i * $_GET['tafel'];
            echo '<br>';
        }
    }

    ?>

    </p>
    <form method="get">
      <div>
        <label>Tafel van: <input max="20" min="1" name="tafel" step="1" type="number"></label>
        <input type="submit" value="OK">
      </div>
    </form>
  </body>
</html>
 
Jan de Laet

Jan de Laet

25/09/2015 10:04:36
Quote Anchor link
En klaar is Kees ;-)
Fijn Ward, maar ik ben bang dat Kees er niks van leert op deze manier, zoals Aar ook al schreef.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 10:41:43
Quote Anchor link
Dat is waar Jan, maar in minder dan 5 minuten googelen kun je bijna elke huiswerkopdracht oplossen. Ik vind dat scholieren en studenten in dat opzicht door hun docenten te veel aan hun lot worden overgelaten. Hier heb je een opdracht, zoek het verder zelf maar uit.

Daarnaast denk ik dat je, ook als ervaren developer, heel veel van de code van anderen kunt leren. Daar geldt een soort Pareto-principe, een 80/20-regel: om 20 goede scripts te kunnen schrijven, moet je minstens 80 scripts van anderen doornemen.

En mocht Kees nou echt geen talent voor programmeren hebben, dan kan hij fijn de rest van zijn dag besteden aan iets anders dat hij liever doet. :-)
 
- wes  -

- wes -

25/09/2015 11:43:36
Quote Anchor link
Naja, zijn er ook genoeg die het wel weten. Ben geregeld klasgenoten van me tegengekomen op deze forums met vragen die ik toch echt zelf adhv de lessen had opgelost. Is een kwestie van niet opdagen of niet opletten en dan achteraf nog even wat maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.