tafels berekenen laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »
Kees Mulder

Kees Mulder

24/09/2015 11:58:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>tafels</title>
</head>
<body>
<?php
    for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1) {
        echo $teller. "<br>\n";
    }

?>

</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br> <br>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20"name="$tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>


Het laat een wit scherm zien, ik heb alle codes zelf gemaakt dus waarschijnlijk klopt er iets niet.
Weet iemand hoe ik de opgevraagde tafel kan laten verschijnen op het scherm van 1 tot 10x dat getal.?
Gewijzigd op 24/09/2015 11:59:57 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:03:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 12:04:33
Quote Anchor link
Heb je hier al naar gekeken?
http://php.net/manual/en/language.operators.arithmetic.php
En dan doel ik op de 'Multiplication' operator.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

24/09/2015 12:24:18
Quote Anchor link
Er zitten waarschijnlijk nog fouten in je scripts.
Zet dit eens bovenaan in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
?>


Dan worden de fouten getoond.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2015 13:19:07
Quote Anchor link
Hoelang denk je dat dit gaat duren?
for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1)

En waar komt $teller vandaan?
echo $teller
 
Sijmen Sikma

Sijmen Sikma

24/09/2015 17:28:51
Quote Anchor link
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!
 
Johan K

Johan K

24/09/2015 18:01:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<?php
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['tafel']) && is_number($_POST['tafel'])){
    for ($i=1; $i <= 99 ; $i++) {
      echo "$i x {$_POST['tafel']} = ".$i * $_POST['tafel']."<br>\n";
    }
  }

?>

<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br/> <br/>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20" name="tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

24/09/2015 18:11:50
Quote Anchor link
Nevermind..
Gewijzigd op 24/09/2015 18:12:21 door Marthijn Buijs
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2015 00:50:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
*= 1

?>


is het zelfde als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
= $tafel * 1

?>
 
Kees Mulder

Kees Mulder

25/09/2015 09:38:10
Quote Anchor link
Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?

Toevoeging op 25/09/2015 09:41:43:

Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2015 09:50:16
Quote Anchor link
En tot welk getal moet hij oplopend vermenigvuldigen? Deze kan je in je for() defineren.

Daarna kan je in je for-lus de * operator gebruiken met $i en $_POST['tafel']. Probeer maar eens....

Het is zeker een schoolopdracht?
Gewijzigd op 25/09/2015 09:52:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 09:55:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
  <head>
    <title>Tafels</title>
  </head>
  <body>
    <p>
    <?php
    if (isset($_GET['tafel']) && is_numeric($_GET['tafel'])) {
        $_GET['tafel'] = (int)$_GET['tafel'];
        for ($i = 1; $i <= 10; $i++) {
            echo $i . ' &times; ' . $_GET['tafel'] . ' = ' . $i * $_GET['tafel'];
            echo '<br>';
        }
    }

    ?>

    </p>
    <form method="get">
      <div>
        <label>Tafel van: <input max="20" min="1" name="tafel" step="1" type="number"></label>
        <input type="submit" value="OK">
      </div>
    </form>
  </body>
</html>
 
Jan de Laet

Jan de Laet

25/09/2015 10:04:36
Quote Anchor link
En klaar is Kees ;-)
Fijn Ward, maar ik ben bang dat Kees er niks van leert op deze manier, zoals Aar ook al schreef.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 10:41:43
Quote Anchor link
Dat is waar Jan, maar in minder dan 5 minuten googelen kun je bijna elke huiswerkopdracht oplossen. Ik vind dat scholieren en studenten in dat opzicht door hun docenten te veel aan hun lot worden overgelaten. Hier heb je een opdracht, zoek het verder zelf maar uit.

Daarnaast denk ik dat je, ook als ervaren developer, heel veel van de code van anderen kunt leren. Daar geldt een soort Pareto-principe, een 80/20-regel: om 20 goede scripts te kunnen schrijven, moet je minstens 80 scripts van anderen doornemen.

En mocht Kees nou echt geen talent voor programmeren hebben, dan kan hij fijn de rest van zijn dag besteden aan iets anders dat hij liever doet. :-)
 
- wes  -

- wes -

25/09/2015 11:43:36
Quote Anchor link
Naja, zijn er ook genoeg die het wel weten. Ben geregeld klasgenoten van me tegengekomen op deze forums met vragen die ik toch echt zelf adhv de lessen had opgelost. Is een kwestie van niet opdagen of niet opletten en dan achteraf nog even wat maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.