tafels berekenen laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »
Kees Mulder

Kees Mulder

24/09/2015 11:58:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>tafels</title>
</head>
<body>
<?php
    for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1) {
        echo $teller. "<br>\n";
    }

?>

</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br> <br>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20"name="$tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>


Het laat een wit scherm zien, ik heb alle codes zelf gemaakt dus waarschijnlijk klopt er iets niet.
Weet iemand hoe ik de opgevraagde tafel kan laten verschijnen op het scherm van 1 tot 10x dat getal.?
Gewijzigd op 24/09/2015 11:59:57 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:29:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 12:04:33
Quote Anchor link
Heb je hier al naar gekeken?
http://php.net/manual/en/language.operators.arithmetic.php
En dan doel ik op de 'Multiplication' operator.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

24/09/2015 12:24:18
Quote Anchor link
Er zitten waarschijnlijk nog fouten in je scripts.
Zet dit eens bovenaan in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
?>


Dan worden de fouten getoond.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2015 13:19:07
Quote Anchor link
Hoelang denk je dat dit gaat duren?
for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1)

En waar komt $teller vandaan?
echo $teller
 
Sijmen Sikma

Sijmen Sikma

24/09/2015 17:28:51
Quote Anchor link
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!
 
Johan K

Johan K

24/09/2015 18:01:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<?php
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['tafel']) && is_number($_POST['tafel'])){
    for ($i=1; $i <= 99 ; $i++) {
      echo "$i x {$_POST['tafel']} = ".$i * $_POST['tafel']."<br>\n";
    }
  }

?>

<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br/> <br/>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20" name="tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

24/09/2015 18:11:50
Quote Anchor link
Nevermind..
Gewijzigd op 24/09/2015 18:12:21 door Marthijn Buijs
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2015 00:50:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
*= 1

?>


is het zelfde als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
= $tafel * 1

?>
 
Kees Mulder

Kees Mulder

25/09/2015 09:38:10
Quote Anchor link
Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?

Toevoeging op 25/09/2015 09:41:43:

Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2015 09:50:16
Quote Anchor link
En tot welk getal moet hij oplopend vermenigvuldigen? Deze kan je in je for() defineren.

Daarna kan je in je for-lus de * operator gebruiken met $i en $_POST['tafel']. Probeer maar eens....

Het is zeker een schoolopdracht?
Gewijzigd op 25/09/2015 09:52:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 09:55:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
  <head>
    <title>Tafels</title>
  </head>
  <body>
    <p>
    <?php
    if (isset($_GET['tafel']) && is_numeric($_GET['tafel'])) {
        $_GET['tafel'] = (int)$_GET['tafel'];
        for ($i = 1; $i <= 10; $i++) {
            echo $i . ' &times; ' . $_GET['tafel'] . ' = ' . $i * $_GET['tafel'];
            echo '<br>';
        }
    }

    ?>

    </p>
    <form method="get">
      <div>
        <label>Tafel van: <input max="20" min="1" name="tafel" step="1" type="number"></label>
        <input type="submit" value="OK">
      </div>
    </form>
  </body>
</html>
 
Jan de Laet

Jan de Laet

25/09/2015 10:04:36
Quote Anchor link
En klaar is Kees ;-)
Fijn Ward, maar ik ben bang dat Kees er niks van leert op deze manier, zoals Aar ook al schreef.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 10:41:43
Quote Anchor link
Dat is waar Jan, maar in minder dan 5 minuten googelen kun je bijna elke huiswerkopdracht oplossen. Ik vind dat scholieren en studenten in dat opzicht door hun docenten te veel aan hun lot worden overgelaten. Hier heb je een opdracht, zoek het verder zelf maar uit.

Daarnaast denk ik dat je, ook als ervaren developer, heel veel van de code van anderen kunt leren. Daar geldt een soort Pareto-principe, een 80/20-regel: om 20 goede scripts te kunnen schrijven, moet je minstens 80 scripts van anderen doornemen.

En mocht Kees nou echt geen talent voor programmeren hebben, dan kan hij fijn de rest van zijn dag besteden aan iets anders dat hij liever doet. :-)
 
- wes  -

- wes -

25/09/2015 11:43:36
Quote Anchor link
Naja, zijn er ook genoeg die het wel weten. Ben geregeld klasgenoten van me tegengekomen op deze forums met vragen die ik toch echt zelf adhv de lessen had opgelost. Is een kwestie van niet opdagen of niet opletten en dan achteraf nog even wat maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.