tekens in een sql database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

tim

04/06/2007 17:17:00
Quote Anchor link
hey,

ik was een beetje aan t kloten en heb een site voor een vriend gemaakt (www.kob.eu.tt) ik was bezig met blog (of profiel hoe j het wilt noemen) alleen als ik dan de tekens <> en andere erinzet en er weer uithaal krijg ik &lt;br&gt; wat wel die tekens geeft maar niet als html, zo blijf <br> gewoon <br> en geen enter

hoe kan ik dit verhelpen? met een andere codering?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:37:39
 
Tim

tim

04/06/2007 17:22:00
Quote Anchor link
iemand?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

04/06/2007 17:22:00
Quote Anchor link
Binnen 5 minuten? Sorry, maar dit neem ik niet eens meer serieus.
 
Tim

tim

04/06/2007 17:27:00
Quote Anchor link
wat bedoel binnen 5 minuten? ow die bump weet je het antwoord wel dan? please ik zit al een tijdje hierop vast
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door tim
 
- wes  -

- wes -

04/06/2007 17:29:00
Quote Anchor link
bumpen werkt hier averechts
 
Tim

tim

04/06/2007 17:31:00
Quote Anchor link
:P weet ik dat ook weer, weet jij het dan wel? ik zal t nie meer doen, komt omdat ik een noobie ben, maar dat weerhoudt mij er niet van goed in php en sql te worden
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door tim
 
Tim

tim

04/06/2007 18:57:00
Quote Anchor link
maar wes, als je uit het lijstje forum berichten komt en je vraag onopgelost is, mag je dan wel bumpen?
 
Tim

tim

04/06/2007 20:27:00
Quote Anchor link
zoals nu
 
Bart van der veen

bart van der veen

04/06/2007 21:20:00
Quote Anchor link
bumpen mag pas na 24 uur, dat zijn de regels...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/06/2007 21:46:00
Quote Anchor link
@ tim:

Maak een bestand aan met de naam .htaccess en zet dat in de root van je site. Dit moet er in staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
# magic quotes uit
php_flag magic_quotes_gpc off


Als je nu info (uit bijvoorbeeld een formulier) in je DB zet, haal je er altijd eerst mysql_real_escape_string overheen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $naam
= mysql_real_escape_string ($_POST['naam']);
?>

Deze functie zet escapetekens op de plekken waar dat nodig is. Tijdens het opslaan haalt MySQL de escapetekens er weer uit. Je kunt ook denken aan de functie strip_tags om overbodige HTML op te schonen.

Als je nu de info weer opvraagt uit je DB, kun je die gewoon echoën. De tags die je doorgelaten hebt (bijv <br>) worden dan keurig als HTML behandeld door je browser.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.