Text maken!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Ik wil iets maken waarbij je een text moet schrijven en dan op een knop moet drukken! En dan de text in plaatjes krijgt!

Ik heb van de letters a/z Al plaatjes, alleen nu moet ik er nog een systeem bij hebben!

Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:59:36
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:17:00
Quote Anchor link
Waarom laatje PHP niet gewoon een afbeelding maken?

zie imagefttext() en dit voorbeeld van php.net:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

header("Content-type: image/png");
$string = $_GET['text'];
$im     = imagecreatefrompng("images/button1.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagepng($im);
imagedestroy($im);

?>
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Ik heb zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
functie omwisselen($tekst)
{

$tekst = eregi_replace("a", "<img src=\"a.gif\">", $tekst);
$tekst = eregi_replace("b", "<img src=\"b.gif\">", $tekst);
//...
$tekst = eregi_replace("z", "<img src=\"z.gif\">", $tekst);

return $tekst;
}


if(!empty($_POST))
{

$normaleTekst = $_POST['tekst'];

//Nu omvormen:
$omgevormdeTekst = omwisselen($normaleTekst);

//Omgevormde tekst tonen
echo $omgevormdeTekst;
}

else
{
//Formulier tonen

}
?>


Alleen werkt niet echt :(
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:35:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 30.03.2007 17:17:
Waarom laatje PHP niet gewoon een afbeelding maken?

zie imagefttext() en dit voorbeeld van php.net:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

header("Content-type: image/png");
$string = $_GET['text'];
$im     = imagecreatefrompng("images/button1.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagepng($im);
imagedestroy($im);

?>


Ik heb zelf al images, maar ik wil dat de letters achter elkaar wordt weergeven in een bepaald text!
Neem een voorbeeld aan http://habbotools.de/index.php?panel=6
 
GaMer B

GaMer B

30/03/2007 17:37:00
Quote Anchor link
Ja, dat doe je met GD
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:40:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 30.03.2007 17:37:
Ja, dat doe je met GD


GD? En kan iemand me er mee helpen?


Ps: Je kan ook voorbeeld nemen aan http://habbotimes.de/?s=63
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:41:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Edit:

K* browser
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Maar kan iemand mij helpen ermee, om het te bouwen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Als je al images hebt voor elke alfabetletter is het helemaal niet nodig om GD te gebruiken. Doe gewoon zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $alfabet
= array (
    'a' => 'a.gif',
    'b' => 'b.gif',
    'c' => 'c.gif',
    'd' => 'd.gif',
        ...
    );

    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        for ($i = 0, $n = strlen ($_POST['tekst']); $i < $n; $i++) {
            echo '<img src="' . $alfabet[$_POST['tekst']{$i}] . '">';
        }
    }

?>

code niet getest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 30.03.2007 17:43:
Als je al images hebt voor elke alfabetletter is het helemaal niet nodig om GD te gebruiken. Doe gewoon zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $alfabet
= array (
    'a' => 'a.gif',
    'b' => 'b.gif',
    'c' => 'c.gif',
    'd' => 'd.gif',
        ...
    );

    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        for ($i = 0, $n = strlen ($_POST['tekst']); $i < $n; $i++) {
            echo '<img src="' . $alfabet[$_POST['tekst']{$i}] . '">';
        }
    }

?>

code niet getest



WEl mooi script en al, maar dan het formulier nog om dat te krijgen, hoe zou je dat er dan bij moeten doen?
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 18:00:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik dus eenj form erbij maken?
Dat ze kunnen kiezen?

En dat ze dan op die pagina komen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 19:13:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: tekst naar images omzetten
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
    error_reporting (E_ALL);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <title>Alfabet</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <style type="text/css">
    h1 {
        font: bold 18px verdana;
        color: blue;
    }
    p, input {
        font: 14px verdana;
        color: #369;
    }
    </style>
</head>

<body>
    <h1>Tekst naar images</h1>
    <p>Typ een tekst (alleen a t/m e in deze demo)</p>
    <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="tekst">tekst:</label>
            <input id="tekst" name="tekst" type="text">
            <input type="submit" value="verzenden">
        </p>
    </form>
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $tekst = preg_replace ('/[^a-e]/i', '', $_POST['tekst']);
            if (empty ($tekst)) {
                echo '<h1>Sorry, alleen a t/m e in deze demo</h1>';
            }

            else {
                $alfabet = array (
                'a' => 'a.gif',
                'b' => 'b.gif',
                'c' => 'c.gif',
                'd' => 'd.gif',
                'e' => 'e.gif'
                );
            
                for ($i = 0, $n = strlen ($tekst); $i < $n; $i++) {
                    echo '<img src="' . $alfabet[$tekst{$i}] . '">';
                }
            }
        }

    ?>

</body>
</html>
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

30/03/2007 20:02:00
Quote Anchor link
@ Jan : echt leuk dit en handig voor een kidspagina met multi mogelijkheden denk ik... BEDANKT!!!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 20:10:00
Quote Anchor link
@ Lissy: ja, gewoon die preg_replace aanpassen en de rest van het alfabet er bij maken als gifjes en klaar :-)
 
Marnix Peters

Marnix Peters

31/03/2007 08:37:00
Quote Anchor link
Echt een super script, joh!
Hij werkt fantastisch!
Maar kan het ook iets worden dat de letters samen 1 plaatje worden?
 
Niek s

niek s

31/03/2007 11:25:00
Quote Anchor link
Dan zul je met GD meoten gaan werken... Zie PHPNewbies post met de link naar google.
 
K i p

K i p

31/03/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $alfabet
= range ( 'a' , 'z' );
    $lui = array ();
    foreach ( $alfabet as $letter )
    {

        $lui[$letter] = $letter . '.gif';
    }

    $alfabet = $lui;
?>
Je kan de array ook iets luier aanmaken ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.