Text maken!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Ik wil iets maken waarbij je een text moet schrijven en dan op een knop moet drukken! En dan de text in plaatjes krijgt!

Ik heb van de letters a/z Al plaatjes, alleen nu moet ik er nog een systeem bij hebben!

Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:07:34
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:17:00
Quote Anchor link
Waarom laatje PHP niet gewoon een afbeelding maken?

zie imagefttext() en dit voorbeeld van php.net:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

header("Content-type: image/png");
$string = $_GET['text'];
$im     = imagecreatefrompng("images/button1.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagepng($im);
imagedestroy($im);

?>
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Ik heb zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
functie omwisselen($tekst)
{

$tekst = eregi_replace("a", "<img src=\"a.gif\">", $tekst);
$tekst = eregi_replace("b", "<img src=\"b.gif\">", $tekst);
//...
$tekst = eregi_replace("z", "<img src=\"z.gif\">", $tekst);

return $tekst;
}


if(!empty($_POST))
{

$normaleTekst = $_POST['tekst'];

//Nu omvormen:
$omgevormdeTekst = omwisselen($normaleTekst);

//Omgevormde tekst tonen
echo $omgevormdeTekst;
}

else
{
//Formulier tonen

}
?>


Alleen werkt niet echt :(
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:35:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 30.03.2007 17:17:
Waarom laatje PHP niet gewoon een afbeelding maken?

zie imagefttext() en dit voorbeeld van php.net:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

header("Content-type: image/png");
$string = $_GET['text'];
$im     = imagecreatefrompng("images/button1.png");
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$px     = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
imagestring($im, 3, $px, 9, $string, $orange);
imagepng($im);
imagedestroy($im);

?>


Ik heb zelf al images, maar ik wil dat de letters achter elkaar wordt weergeven in een bepaald text!
Neem een voorbeeld aan http://habbotools.de/index.php?panel=6
 
GaMer B

GaMer B

30/03/2007 17:37:00
Quote Anchor link
Ja, dat doe je met GD
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:40:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 30.03.2007 17:37:
Ja, dat doe je met GD


GD? En kan iemand me er mee helpen?


Ps: Je kan ook voorbeeld nemen aan http://habbotimes.de/?s=63
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:41:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

30/03/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Edit:

K* browser
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Maar kan iemand mij helpen ermee, om het te bouwen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 17:43:00
Quote Anchor link
Als je al images hebt voor elke alfabetletter is het helemaal niet nodig om GD te gebruiken. Doe gewoon zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $alfabet
= array (
    'a' => 'a.gif',
    'b' => 'b.gif',
    'c' => 'c.gif',
    'd' => 'd.gif',
        ...
    );

    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        for ($i = 0, $n = strlen ($_POST['tekst']); $i < $n; $i++) {
            echo '<img src="' . $alfabet[$_POST['tekst']{$i}] . '">';
        }
    }

?>

code niet getest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 30.03.2007 17:43:
Als je al images hebt voor elke alfabetletter is het helemaal niet nodig om GD te gebruiken. Doe gewoon zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $alfabet
= array (
    'a' => 'a.gif',
    'b' => 'b.gif',
    'c' => 'c.gif',
    'd' => 'd.gif',
        ...
    );

    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        for ($i = 0, $n = strlen ($_POST['tekst']); $i < $n; $i++) {
            echo '<img src="' . $alfabet[$_POST['tekst']{$i}] . '">';
        }
    }

?>

code niet getest



WEl mooi script en al, maar dan het formulier nog om dat te krijgen, hoe zou je dat er dan bij moeten doen?
 
Marnix Peters

Marnix Peters

30/03/2007 18:00:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik dus eenj form erbij maken?
Dat ze kunnen kiezen?

En dat ze dan op die pagina komen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 19:13:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: tekst naar images omzetten
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
    error_reporting (E_ALL);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <title>Alfabet</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <style type="text/css">
    h1 {
        font: bold 18px verdana;
        color: blue;
    }
    p, input {
        font: 14px verdana;
        color: #369;
    }
    </style>
</head>

<body>
    <h1>Tekst naar images</h1>
    <p>Typ een tekst (alleen a t/m e in deze demo)</p>
    <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="tekst">tekst:</label>
            <input id="tekst" name="tekst" type="text">
            <input type="submit" value="verzenden">
        </p>
    </form>
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $tekst = preg_replace ('/[^a-e]/i', '', $_POST['tekst']);
            if (empty ($tekst)) {
                echo '<h1>Sorry, alleen a t/m e in deze demo</h1>';
            }

            else {
                $alfabet = array (
                'a' => 'a.gif',
                'b' => 'b.gif',
                'c' => 'c.gif',
                'd' => 'd.gif',
                'e' => 'e.gif'
                );
            
                for ($i = 0, $n = strlen ($tekst); $i < $n; $i++) {
                    echo '<img src="' . $alfabet[$tekst{$i}] . '">';
                }
            }
        }

    ?>

</body>
</html>
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

30/03/2007 20:02:00
Quote Anchor link
@ Jan : echt leuk dit en handig voor een kidspagina met multi mogelijkheden denk ik... BEDANKT!!!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/03/2007 20:10:00
Quote Anchor link
@ Lissy: ja, gewoon die preg_replace aanpassen en de rest van het alfabet er bij maken als gifjes en klaar :-)
 
Marnix Peters

Marnix Peters

31/03/2007 08:37:00
Quote Anchor link
Echt een super script, joh!
Hij werkt fantastisch!
Maar kan het ook iets worden dat de letters samen 1 plaatje worden?
 
Niek s

niek s

31/03/2007 11:25:00
Quote Anchor link
Dan zul je met GD meoten gaan werken... Zie PHPNewbies post met de link naar google.
 
K i p

K i p

31/03/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $alfabet
= range ( 'a' , 'z' );
    $lui = array ();
    foreach ( $alfabet as $letter )
    {

        $lui[$letter] = $letter . '.gif';
    }

    $alfabet = $lui;
?>
Je kan de array ook iets luier aanmaken ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.