<title> veranderen</title>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:38:57
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil de titel veranderen van mijn HTML, de <title> tag. Nou weet ik dat er meerdere manieren zijn:

1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//Denk even in dat ik de topic naam heb opgehaald uit de database
<?php $topic = "Ik zit vast met PHP" ?>
<html>
  <head><title>Website naam - Topic: <?php echo $topic; ?></title></head>
</html


Manier 2: de manier die ik van een artikel van onze HTML/CSS pro heb geleerd wouter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
//Denk even in dat ik de topic naam heb opgehaald uit de database
<html>
  <head>
  </head>
<body>
//Weer even denken dat ik waardes uit de DB heb gehaald
<?php $topic = "Help ik zat vast met iets";
echo '<title>'.$topic.'</title>';
?>


</body>
</html


Bij manier 2 is het zo dat de title niet in de head staat, maar wel als <title> gezien word en dus ook de pagina de titel naam krijgt. Maar wat is nou de beste manier? Manier 2 ziet er namelijk niet uit in je bron code!

Zijn er nog andere opties?

Groet, Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:29:42
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

05/09/2013 16:40:25
Quote Anchor link
Tsja, ik weet niet beter dat het altijd in de head hoort te staan.
 
Mike Koopman

Mike Koopman

05/09/2013 16:41:08
Quote Anchor link
Dan lijkt mijn manier 1 de bedoeling. Neem aan dat je bij manier 2 foutmeldingen zult krijgen bij je validatie van je HTML code
 
Victor G

Victor G

05/09/2013 16:42:12
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 05/09/2013 16:40:25:
Tsja, ik weet niet beter dat het altijd in de head hoort te staan.


Jup. Zet het in je head en dat werkt het (als je data klopt..)
Gewijzigd op 05/09/2013 16:46:00 door Victor G
 
Jaron T

Jaron T

05/09/2013 16:42:41
Quote Anchor link
title hoort in de head te staan, nergens anders.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:44:15
Quote Anchor link
Is er niet bijvoorbeeld een class aan te maken die dat regelt? Dat je bijvoorbeeld in je head echo $title zet en de waarde in de body ophaald?
 
Mike Koopman

Mike Koopman

05/09/2013 16:49:27
Quote Anchor link
Als je de waarde in de body ophaalt dan komt hij nooit van ze lang zal ze leven boven in de head te staan omdat dat al is opgebouwd op dat moment. Als je ophaalt al voor je HTML tag
 
Wouter J

Wouter J

05/09/2013 16:50:30
Quote Anchor link
Quote:
de manier die ik van een artikel van onze HTML/CSS pro heb geleerd wouter:

Afbeelding
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:52:22
Quote Anchor link
Wouter, ik had eens een keer een artikel gelezen over tags en dingen. Weet even zo snel niet meer welke, als ik em zie weet ik het weer.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 16:57:13
Quote Anchor link
In de <head>.

-----

Laat me even speculeren waarom je overwoog het in de <body> te zetten:
Af en toe zetten we <script> in de <body>. Vooral dan wanneer we jQuery laden.

Eigenlijk zien we al die <script> -elementen ook allemaal liever in de <head>. Maar: dan dan duurt het langer om de pagina te laden.

HTML laadt alles van boven naar onder. Dus, als het bv. drie seconden duurt om om jQuery te laden, Zal het drie seconden langer duren vooraleer je iets zichtbaars ziet.

Als je die scripts onderaan de body zet, worden eerst alle zichtbare dingen geladen. Die scripts laden dan ook nog drie seconden, maar de pagina is ondertussen al zichtbaar; het stoort dus niet zo erg voor de gebruiker.

(als die speculatie fout is ... tja)
Gewijzigd op 05/09/2013 16:58:22 door Kris Peeters
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 17:02:56
Quote Anchor link
Kris Peeters op 05/09/2013 16:57:13:
Laat me even speculeren waarom je overwoog het in de <body> te zetten:
Af en toe zetten we <script> in de <body>. Vooral dan wanneer we jQuery laden.


Ik heb een keer een artikel gelezen van Wouter, weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Het had een bepaalde naam, weet het even niet zo snel meer... Maar goed, de antwoorden zijn duidelijk :)
 
Daniel Karst

Daniel Karst

05/09/2013 17:09:06
Quote Anchor link
Je kan op deze manier al je pagina's een eigen titel geven. Deze php code zet je helemaal boven aan je index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$page
= isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : '';
$title= array(
'page1.php' => 'title page 1'
,'page2.php' => 'title page 2'
,'page3.php' => 'title page 3'
,'page4.php' => 'title page 4 '

);
$title_page = isset($title[$page]) ? $title[$page]  : 'Main title';
?>
 
Wouter J

Wouter J

05/09/2013 17:15:24
Quote Anchor link
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 17:16:16
Quote Anchor link
@ Daniel Karst
Daar hoort nog een if(in_array()) bij.

Laat nooit iets afhangen van $_GET of $_POST zonder beveiliging.
Gewijzigd op 05/09/2013 17:16:40 door Kris Peeters
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 17:18:21
Quote Anchor link
Wouter J op 05/09/2013 17:15:24:
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)


AMEN! Dat is het! Die ga ik nooit meer vergeten.
 
Daniel Karst

Daniel Karst

05/09/2013 17:44:56
Quote Anchor link
Wouter J op 05/09/2013 17:15:24:
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)


Ik heb de beveiliging al in de index pagina zitten doormiddel van switch en break
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php $action = (isset($_GET['page'])) ? $_GET['page'] : 'home';             
        switch($action){
         case
'home':
         default:

           include 'content/home.php';
         break;
         case
'page1':
           include 'content/page1.php';
         break;
         case
'page2':
           include 'content/page2.php';
         break;
        ?>


Dus om de title op te roepen roep ik niet content/page1.php op maar gewoon page1
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 17:48:54
Quote Anchor link
Ja. Met een switch of in_array zit je goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.