<title> veranderen</title>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:38:57
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil de titel veranderen van mijn HTML, de <title> tag. Nou weet ik dat er meerdere manieren zijn:

1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//Denk even in dat ik de topic naam heb opgehaald uit de database
<?php $topic = "Ik zit vast met PHP" ?>
<html>
  <head><title>Website naam - Topic: <?php echo $topic; ?></title></head>
</html


Manier 2: de manier die ik van een artikel van onze HTML/CSS pro heb geleerd wouter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
//Denk even in dat ik de topic naam heb opgehaald uit de database
<html>
  <head>
  </head>
<body>
//Weer even denken dat ik waardes uit de DB heb gehaald
<?php $topic = "Help ik zat vast met iets";
echo '<title>'.$topic.'</title>';
?>


</body>
</html


Bij manier 2 is het zo dat de title niet in de head staat, maar wel als <title> gezien word en dus ook de pagina de titel naam krijgt. Maar wat is nou de beste manier? Manier 2 ziet er namelijk niet uit in je bron code!

Zijn er nog andere opties?

Groet, Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:22:38
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

05/09/2013 16:40:25
Quote Anchor link
Tsja, ik weet niet beter dat het altijd in de head hoort te staan.
 
Mike Koopman

Mike Koopman

05/09/2013 16:41:08
Quote Anchor link
Dan lijkt mijn manier 1 de bedoeling. Neem aan dat je bij manier 2 foutmeldingen zult krijgen bij je validatie van je HTML code
 
Victor G

Victor G

05/09/2013 16:42:12
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 05/09/2013 16:40:25:
Tsja, ik weet niet beter dat het altijd in de head hoort te staan.


Jup. Zet het in je head en dat werkt het (als je data klopt..)
Gewijzigd op 05/09/2013 16:46:00 door Victor G
 
Jaron T

Jaron T

05/09/2013 16:42:41
Quote Anchor link
title hoort in de head te staan, nergens anders.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:44:15
Quote Anchor link
Is er niet bijvoorbeeld een class aan te maken die dat regelt? Dat je bijvoorbeeld in je head echo $title zet en de waarde in de body ophaald?
 
Mike Koopman

Mike Koopman

05/09/2013 16:49:27
Quote Anchor link
Als je de waarde in de body ophaalt dan komt hij nooit van ze lang zal ze leven boven in de head te staan omdat dat al is opgebouwd op dat moment. Als je ophaalt al voor je HTML tag
 
Wouter J

Wouter J

05/09/2013 16:50:30
Quote Anchor link
Quote:
de manier die ik van een artikel van onze HTML/CSS pro heb geleerd wouter:

Afbeelding
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 16:52:22
Quote Anchor link
Wouter, ik had eens een keer een artikel gelezen over tags en dingen. Weet even zo snel niet meer welke, als ik em zie weet ik het weer.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 16:57:13
Quote Anchor link
In de <head>.

-----

Laat me even speculeren waarom je overwoog het in de <body> te zetten:
Af en toe zetten we <script> in de <body>. Vooral dan wanneer we jQuery laden.

Eigenlijk zien we al die <script> -elementen ook allemaal liever in de <head>. Maar: dan dan duurt het langer om de pagina te laden.

HTML laadt alles van boven naar onder. Dus, als het bv. drie seconden duurt om om jQuery te laden, Zal het drie seconden langer duren vooraleer je iets zichtbaars ziet.

Als je die scripts onderaan de body zet, worden eerst alle zichtbare dingen geladen. Die scripts laden dan ook nog drie seconden, maar de pagina is ondertussen al zichtbaar; het stoort dus niet zo erg voor de gebruiker.

(als die speculatie fout is ... tja)
Gewijzigd op 05/09/2013 16:58:22 door Kris Peeters
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 17:02:56
Quote Anchor link
Kris Peeters op 05/09/2013 16:57:13:
Laat me even speculeren waarom je overwoog het in de <body> te zetten:
Af en toe zetten we <script> in de <body>. Vooral dan wanneer we jQuery laden.


Ik heb een keer een artikel gelezen van Wouter, weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Het had een bepaalde naam, weet het even niet zo snel meer... Maar goed, de antwoorden zijn duidelijk :)
 
Daniel Karst

Daniel Karst

05/09/2013 17:09:06
Quote Anchor link
Je kan op deze manier al je pagina's een eigen titel geven. Deze php code zet je helemaal boven aan je index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$page
= isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : '';
$title= array(
'page1.php' => 'title page 1'
,'page2.php' => 'title page 2'
,'page3.php' => 'title page 3'
,'page4.php' => 'title page 4 '

);
$title_page = isset($title[$page]) ? $title[$page]  : 'Main title';
?>
 
Wouter J

Wouter J

05/09/2013 17:15:24
Quote Anchor link
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 17:16:16
Quote Anchor link
@ Daniel Karst
Daar hoort nog een if(in_array()) bij.

Laat nooit iets afhangen van $_GET of $_POST zonder beveiliging.
Gewijzigd op 05/09/2013 17:16:40 door Kris Peeters
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 17:18:21
Quote Anchor link
Wouter J op 05/09/2013 17:15:24:
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)


AMEN! Dat is het! Die ga ik nooit meer vergeten.
 
Daniel Karst

Daniel Karst

05/09/2013 17:44:56
Quote Anchor link
Wouter J op 05/09/2013 17:15:24:
Quote:
weet even niet zo snel waar en hoe, maar het kwam erop neer dat chrome de elementen herkent en ze zelf goed positioneert indien fout geplaatst... Dus als je de title onder de body zou zetten, zegt chrome "He! Die moet daar niet maar die komt hier!".

Ah, dat is http://wouterj.nl/2012/03/html/min-html-boilerplate/

Dan heb je het verkeerd begrepen. Chrome plaatst sommige elementen (namelijk html, head en body) wanneer deze niet aanwezig zijn. Wanneer deze niet aanwezig zijn wordt er gekeken welke elementen er in de head horen en na het eerste element dat in de body hoort wordt de head afgesloten. In dit geval zijn deze head en body wel aanwezig en werkt het dus niet.

Even voor de zekerheid, het weghalen van deze tags is niet de oplossing :)


Ik heb de beveiliging al in de index pagina zitten doormiddel van switch en break
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php $action = (isset($_GET['page'])) ? $_GET['page'] : 'home';             
        switch($action){
         case
'home':
         default:

           include 'content/home.php';
         break;
         case
'page1':
           include 'content/page1.php';
         break;
         case
'page2':
           include 'content/page2.php';
         break;
        ?>


Dus om de title op te roepen roep ik niet content/page1.php op maar gewoon page1
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/09/2013 17:48:54
Quote Anchor link
Ja. Met een switch of in_array zit je goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.