toegang via klasse

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »
Zackat

zackat

23/11/2005 12:12:00
Quote Anchor link
Ben een beetje aan het knutselen met classes. (mijn eerste)
Heb er nu een voor toegang en verbinding met database. Met heel veel commentaar er tussen. (anders snap ik er zelf niks meer van ;-) )

Deze probeer ik te testen door verkeerde $host, $user, $dbnaam etc in te vullen om te kijken of ik een foutmelding krijg of dat de verbinding gelukt is. Wat ik ook invul, ik krijg geen foutmelding.

Iemand die me kan uitleggen wat ik hier fout doe?
thanks

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> New Document </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
dit is begin test toegang<br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
//--D E  K L A S S E  T O E G A N G ---------------------------------------------
class toegang {

//-- De variabelen nodig voor toegang velenen tot MySQL
//-- en die bij de klasse horen

var $user="xxx";            //gebruikersnaam    
var $password="xxx";        //wachtwoord
var $host="localhost";        //naam van computer
var $dbnaam="xxx";            //naam van database

//-- Declaratie overige variabelen

var $db_verbinding=false;    //resultaat van verbinding
var $sql_resultaat=false;    //resultaat opgegeven SQL opdracht



//--V E R B I N D I N G -------------------------------------------------------
    //-- Bij het aanroepen van een klasse
    //-- wordt een functie met hetzelfde naam
    //-- in de klasse direct uitgevoerd (constructor).
    //-- functie toegang wordt dus direkt uitgevoerd
    //-- die de functie verbinden aanroept voor
    //-- het totstand brengen van de verbinding
    //-- met de database.
    
    //--Constructor

    function toegang() {
        //--functie verbinden wordt in het begin uitgevoerd bij
        //--aanroep van deze klasse
        //--daarbij vormt "$this->" een sleutelwoord.
        //--sleutelwoord geeft daarbij toegang tot
        //--alle opgenomen variabelen en functies.

        $this->verbinden();
    }

    
    //--Als er nog geen verbinding is met de database
    //--deze aanmaken en als standaard opnemen.

    function verbinden() {
        if($this->$db_verbinding=false){    //--bij het verbinden moet gekeken worden
                                            //--of er al een verbinding is
                                            //--de eerste keer is dat er nog niet omdat
                                            //--$db_verbinding de waarde false heeft.
                                            //--met @ worden webserver fouten onderdrukt
                                            //--om fouten te zien, maken we een functie foutmelding

            $this->$db_verbinding=@mysql_connect($this->$host, $this->$user, $this->$password);
            
            //--controleer of de verbinding gelukt is
            if(empty($this->$db_verbinding)){
                //--roep foutfunctie op met opgegeven melding
                $this->foutmelding("Er is een fout opgetreden bij het maken van een verbinding");
            }


            //--als er geen foutmelding is dan
            //--is de verbinding met de database gelukt
            //--of de verbinding met de database is al aanwezig
            //--nu controleren we of het mogelijk is om
            //--de opgegeven database te gaan gebruiken

            $db_selecteren=@mysql_select_db($this->$dbnaam, $this->$db_verbinding);
            
            //--controleer of het selecteren van de database gelukt is
            if(empty($db_selecteren)){
                //--selecteren niet gelukt, geef foutmelding
                $this->foutmelding("Het selecteren van de database is mislukt ");
            }

                //--selecteren is gelukt, kan de functie verbinden verlaten
                return $this->$db_verbinding;
            }

    }


    //--F O U T M E L D I N G -----------------------------------------------------
    //--Als er een fout is opgetreden, geef hiervan een melding
    //--en sluit deze script en html tags af.

    function foutmelding($foutbericht){
        echo $foutbericht. " <br>";
        echo mysql_error()." <br/>";
        echo mysql_errno();
        echo '</body></html>';
        exit;
    }

}

?>
Gewijzigd op 23/11/2005 12:59:00 door Zackat
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:01:58
 
Jelmer -

Jelmer -

23/11/2005 12:44:00
Quote Anchor link
if(empty($db_selecteren)){ hier moet je gewoon empty weglaten. $db_selecteren is niet leeg, maar bevat boonlean TRUE of FALSE. Dus gewoon if($db_selecteren){ is beter.

Daarbij, waneer je al geen verbinding hebt kunnen maken met de db, dan moet je niet ook nog eens proberen een database te selecteren.
 
Zackat

zackat

23/11/2005 12:58:00
Quote Anchor link
if empty($db_selecteren) moet ik wel nagaan omdat de verbinding hier:
if(empty($this->$db_verbinding)){

wel of niet gemaakt wordt, als dat niet gemaakt kan worden dan springt het script naar de foutmelding. Omdat daar een exit zit, zal de mogelijkheid tot db_selecteren niet eens worden uitgevoerd.

ik zie ook dat ik exit; in mijn foutafhandeling vergeten ben. wordt nu aangepast in script en ook hier.
Gewijzigd op 23/11/2005 13:02:00 door zackat
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:11:00
Quote Anchor link
ik heb het gevonden, dit is wat het moet zijn:
if($this->db_verbinding==false)
ipv
if($this->$db_verbinding=false)

ok, opgelost, maar wil er ook iets meer van opsteken dus hierbij een andere vraag.

als ik de $ teken bij db_verbinding laat zitten krijg ik deze melding:
Notice: Undefined variable: db_verbinding
Notice: Undefined property
snap ik niet omdat ik het wel declareer met $

als ik mijn declaratie laat staan met $ en in de functie de $ verwijder, dan doet tie h't

kan iemand me vertellen waarom dat zo is?

Thanks
 
Zackat

zackat

23/11/2005 13:24:00
Quote Anchor link
nb:
alle $ moeten uit de functies verwijderd worden voor de variabelen die met var $ gedeclareerd zijn.

ik snap niet waarom, als iemand dat kan uitleggen. Graag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.