Totaalbedrag leegmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 09:17:42
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het bouwen van een webshop. Hierbij wil ik het totaalbedrag van bestelde producten weergeven. Dit doe ik door de variabele $Subtotaal aan te maken met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
       join tblorder using (Ordernummer)
       where tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;

$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>


Als ik een nieuwe sessie begin door een andere browser te gebruiken, of door de brouwser opnieuw te starten, staat er altijd nog het laatst opgetelde totaalbedrag in, totdat ik een nieuw product bestel, dan begint hij pas een nieuwe berekening te maken.

Hoe komt het dat de variabele niet leeg is en hoe kan ik hiervoor zorgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 05:50:05
 
Marvin H

Marvin H

03/05/2013 09:52:16
Quote Anchor link
Het ziet er naar uit dat er wat caching achter blijft in de browser die je gebruikt... je kan eventueel caching uitschakelen met META code in je <head>
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:09:28
Quote Anchor link
Hoe ziet zo'n meta code er dan uit?


Toevoeging op 03/05/2013 10:13:36:

Ik heb <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> in de head gezet, maar dit doet niks.


Toevoeging op 03/05/2013 10:18:00:

En ook als ik de geschiedenis en het cachegeheugen van de browser volledig wis, blijft er een bedrag instaan.
Dus ik vraag me af of het wel het cashegeheugen is.
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 10:23:06
Quote Anchor link
Je zegt dat je van browser verwisselt? Dan kan het geen caching zijn. Het moet iets in je script/site zijn.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:28:16
Quote Anchor link
Ik heb zelf het idee dat hij het totaalbedrag laat zien, van het laatst aangemaakte ordernummer. Hierbij de hele code van de 'winkelwagen':


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
                                            <?php

$SessieId
= (session_id());          
            $strSQL = "select *  from tblartikelen, tblorderregels, tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorderregels.Artikelnummer = tblartikelen.Artikelnummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
                        $rs = mysql_query($strSQL, $db);
                        if (!$rs)    
        die("agenda.php: de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
    
    // Haal alle records 1 voor 1 op zolang er records zijn
    while ($r = mysql_fetch_array($rs)) {  
    
  ?>
    
            <TR><TD class=infoBoxContents vAlign=top
                                align=left><SPAN
                                class=infoBoxContents>                    
                                <?php echo($r["Aantal"]); ?>&nbsp;
</TD>
                                <TD class=infoBoxContents vAlign=top><?php echo($r["Artikelnaam"]); ?></SPAN></TD>
                                
                                </TR><?php } ?></TBODY></TABLE></TD></TR>
                          <TR>
                            <TD class=boxText><IMG border=0 alt=""
                              src="winkelwagen_files/pixel_black.gif"
                              width="100%" height=1></TD></TR>
                            
                          <TR>
                            <?php
            
            $strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels ";
$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>
  
                          
                          
                            <TD class=boxText align=right><SPAN
                              class=cart_price><?php echo $Subtotaal ; ?></SPAN>
    


Toevoeging op 03/05/2013 10:35:25:

Ik zie nu dat hij alle ordernummers bij elkaar optelt, dus het sessienr negeert hij. Hoe kan dat?


Toevoeging op 03/05/2013 10:47:29:

Probleem opgelost. Ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels "; ?>

vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
                        join tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
?>

Bedankt voor de suggesties!

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2013 13:04:32 door Bas IJzelendoorn
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 11:03:56
Quote Anchor link
Is dat jou code? Dan moet ik helaas melden dat je hem beter kunt weggooien. Je gebruikt veel oude dingen. Om wat op te noemen:
- variabelen moeten buiten quotes;
- die is geen foutafhandeling, maar het brutaal vermoorden van je applicatie. Kijk eens naar de MySQL code in http://wouterj.github.io/sql-boilerplate ;
- gebruik mysql_fetch_assoc ipv fetch_array, dat is sneller en je gebruikt de extra's van fetch_array toch niet;
- nooit PHP logica tussen HTML plaatsen;
- html tags zijn altijd in kleine letters;
- gebruik geen inline CSS;
- ik heb zo'n vermoeden dat je queries geoptimaliseerd kunnen worden (maar ben niet echt een SQL guru...);
- maak je code netjes, spring in na een { en plaats geen onnodige whitespace voor ;.

En even een tip voor het forum: plaats je code tussen [code] tags, dan wordt het wat makkelijker lezen.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 12:43:17
Quote Anchor link
Bedankt voor je commentaar Wouter
De html/css omgeving van de webshop is door onze php docent meegegeven. Het is de bedoeling dat we de php code inbouwen in website.
Als alles klaar is wil ik alle php code optimaliseren wat betreft, netjes neerzetten. Ik zal je commentaar over variabelen, die, mysql-fetch-assoc daarin meenemen. Ook wil ik de sql code bekijken. Ik heb het idee dat ik nu onnodig vaak variabelen maak van gegevens uit de database, tewijl ik ze in de sql query ook zo uit de database kan oproepen, ik weet alleen (nog) niet hoe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.