Totaalbedrag leegmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 09:17:42
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het bouwen van een webshop. Hierbij wil ik het totaalbedrag van bestelde producten weergeven. Dit doe ik door de variabele $Subtotaal aan te maken met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
       join tblorder using (Ordernummer)
       where tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;

$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>


Als ik een nieuwe sessie begin door een andere browser te gebruiken, of door de brouwser opnieuw te starten, staat er altijd nog het laatst opgetelde totaalbedrag in, totdat ik een nieuw product bestel, dan begint hij pas een nieuwe berekening te maken.

Hoe komt het dat de variabele niet leeg is en hoe kan ik hiervoor zorgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:53:28
 
Marvin H

Marvin H

03/05/2013 09:52:16
Quote Anchor link
Het ziet er naar uit dat er wat caching achter blijft in de browser die je gebruikt... je kan eventueel caching uitschakelen met META code in je <head>
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:09:28
Quote Anchor link
Hoe ziet zo'n meta code er dan uit?


Toevoeging op 03/05/2013 10:13:36:

Ik heb <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> in de head gezet, maar dit doet niks.


Toevoeging op 03/05/2013 10:18:00:

En ook als ik de geschiedenis en het cachegeheugen van de browser volledig wis, blijft er een bedrag instaan.
Dus ik vraag me af of het wel het cashegeheugen is.
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 10:23:06
Quote Anchor link
Je zegt dat je van browser verwisselt? Dan kan het geen caching zijn. Het moet iets in je script/site zijn.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:28:16
Quote Anchor link
Ik heb zelf het idee dat hij het totaalbedrag laat zien, van het laatst aangemaakte ordernummer. Hierbij de hele code van de 'winkelwagen':


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
                                            <?php

$SessieId
= (session_id());          
            $strSQL = "select *  from tblartikelen, tblorderregels, tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorderregels.Artikelnummer = tblartikelen.Artikelnummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
                        $rs = mysql_query($strSQL, $db);
                        if (!$rs)    
        die("agenda.php: de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
    
    // Haal alle records 1 voor 1 op zolang er records zijn
    while ($r = mysql_fetch_array($rs)) {  
    
  ?>
    
            <TR><TD class=infoBoxContents vAlign=top
                                align=left><SPAN
                                class=infoBoxContents>                    
                                <?php echo($r["Aantal"]); ?>&nbsp;
</TD>
                                <TD class=infoBoxContents vAlign=top><?php echo($r["Artikelnaam"]); ?></SPAN></TD>
                                
                                </TR><?php } ?></TBODY></TABLE></TD></TR>
                          <TR>
                            <TD class=boxText><IMG border=0 alt=""
                              src="winkelwagen_files/pixel_black.gif"
                              width="100%" height=1></TD></TR>
                            
                          <TR>
                            <?php
            
            $strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels ";
$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>
  
                          
                          
                            <TD class=boxText align=right><SPAN
                              class=cart_price><?php echo $Subtotaal ; ?></SPAN>
    


Toevoeging op 03/05/2013 10:35:25:

Ik zie nu dat hij alle ordernummers bij elkaar optelt, dus het sessienr negeert hij. Hoe kan dat?


Toevoeging op 03/05/2013 10:47:29:

Probleem opgelost. Ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels "; ?>

vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
                        join tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
?>

Bedankt voor de suggesties!

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2013 13:04:32 door Bas IJzelendoorn
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 11:03:56
Quote Anchor link
Is dat jou code? Dan moet ik helaas melden dat je hem beter kunt weggooien. Je gebruikt veel oude dingen. Om wat op te noemen:
- variabelen moeten buiten quotes;
- die is geen foutafhandeling, maar het brutaal vermoorden van je applicatie. Kijk eens naar de MySQL code in http://wouterj.github.io/sql-boilerplate ;
- gebruik mysql_fetch_assoc ipv fetch_array, dat is sneller en je gebruikt de extra's van fetch_array toch niet;
- nooit PHP logica tussen HTML plaatsen;
- html tags zijn altijd in kleine letters;
- gebruik geen inline CSS;
- ik heb zo'n vermoeden dat je queries geoptimaliseerd kunnen worden (maar ben niet echt een SQL guru...);
- maak je code netjes, spring in na een { en plaats geen onnodige whitespace voor ;.

En even een tip voor het forum: plaats je code tussen [code] tags, dan wordt het wat makkelijker lezen.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 12:43:17
Quote Anchor link
Bedankt voor je commentaar Wouter
De html/css omgeving van de webshop is door onze php docent meegegeven. Het is de bedoeling dat we de php code inbouwen in website.
Als alles klaar is wil ik alle php code optimaliseren wat betreft, netjes neerzetten. Ik zal je commentaar over variabelen, die, mysql-fetch-assoc daarin meenemen. Ook wil ik de sql code bekijken. Ik heb het idee dat ik nu onnodig vaak variabelen maak van gegevens uit de database, tewijl ik ze in de sql query ook zo uit de database kan oproepen, ik weet alleen (nog) niet hoe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.