Totaalbedrag leegmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 09:17:42
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het bouwen van een webshop. Hierbij wil ik het totaalbedrag van bestelde producten weergeven. Dit doe ik door de variabele $Subtotaal aan te maken met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
       join tblorder using (Ordernummer)
       where tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;

$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>


Als ik een nieuwe sessie begin door een andere browser te gebruiken, of door de brouwser opnieuw te starten, staat er altijd nog het laatst opgetelde totaalbedrag in, totdat ik een nieuw product bestel, dan begint hij pas een nieuwe berekening te maken.

Hoe komt het dat de variabele niet leeg is en hoe kan ik hiervoor zorgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:28:10
 
Marvin H

Marvin H

03/05/2013 09:52:16
Quote Anchor link
Het ziet er naar uit dat er wat caching achter blijft in de browser die je gebruikt... je kan eventueel caching uitschakelen met META code in je <head>
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:09:28
Quote Anchor link
Hoe ziet zo'n meta code er dan uit?


Toevoeging op 03/05/2013 10:13:36:

Ik heb <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> in de head gezet, maar dit doet niks.


Toevoeging op 03/05/2013 10:18:00:

En ook als ik de geschiedenis en het cachegeheugen van de browser volledig wis, blijft er een bedrag instaan.
Dus ik vraag me af of het wel het cashegeheugen is.
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 10:23:06
Quote Anchor link
Je zegt dat je van browser verwisselt? Dan kan het geen caching zijn. Het moet iets in je script/site zijn.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:28:16
Quote Anchor link
Ik heb zelf het idee dat hij het totaalbedrag laat zien, van het laatst aangemaakte ordernummer. Hierbij de hele code van de 'winkelwagen':


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
                                            <?php

$SessieId
= (session_id());          
            $strSQL = "select *  from tblartikelen, tblorderregels, tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorderregels.Artikelnummer = tblartikelen.Artikelnummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
                        $rs = mysql_query($strSQL, $db);
                        if (!$rs)    
        die("agenda.php: de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
    
    // Haal alle records 1 voor 1 op zolang er records zijn
    while ($r = mysql_fetch_array($rs)) {  
    
  ?>
    
            <TR><TD class=infoBoxContents vAlign=top
                                align=left><SPAN
                                class=infoBoxContents>                    
                                <?php echo($r["Aantal"]); ?>&nbsp;
</TD>
                                <TD class=infoBoxContents vAlign=top><?php echo($r["Artikelnaam"]); ?></SPAN></TD>
                                
                                </TR><?php } ?></TBODY></TABLE></TD></TR>
                          <TR>
                            <TD class=boxText><IMG border=0 alt=""
                              src="winkelwagen_files/pixel_black.gif"
                              width="100%" height=1></TD></TR>
                            
                          <TR>
                            <?php
            
            $strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels ";
$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>
  
                          
                          
                            <TD class=boxText align=right><SPAN
                              class=cart_price><?php echo $Subtotaal ; ?></SPAN>
    


Toevoeging op 03/05/2013 10:35:25:

Ik zie nu dat hij alle ordernummers bij elkaar optelt, dus het sessienr negeert hij. Hoe kan dat?


Toevoeging op 03/05/2013 10:47:29:

Probleem opgelost. Ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels "; ?>

vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
                        join tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
?>

Bedankt voor de suggesties!

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2013 13:04:32 door Bas IJzelendoorn
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 11:03:56
Quote Anchor link
Is dat jou code? Dan moet ik helaas melden dat je hem beter kunt weggooien. Je gebruikt veel oude dingen. Om wat op te noemen:
- variabelen moeten buiten quotes;
- die is geen foutafhandeling, maar het brutaal vermoorden van je applicatie. Kijk eens naar de MySQL code in http://wouterj.github.io/sql-boilerplate ;
- gebruik mysql_fetch_assoc ipv fetch_array, dat is sneller en je gebruikt de extra's van fetch_array toch niet;
- nooit PHP logica tussen HTML plaatsen;
- html tags zijn altijd in kleine letters;
- gebruik geen inline CSS;
- ik heb zo'n vermoeden dat je queries geoptimaliseerd kunnen worden (maar ben niet echt een SQL guru...);
- maak je code netjes, spring in na een { en plaats geen onnodige whitespace voor ;.

En even een tip voor het forum: plaats je code tussen [code] tags, dan wordt het wat makkelijker lezen.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 12:43:17
Quote Anchor link
Bedankt voor je commentaar Wouter
De html/css omgeving van de webshop is door onze php docent meegegeven. Het is de bedoeling dat we de php code inbouwen in website.
Als alles klaar is wil ik alle php code optimaliseren wat betreft, netjes neerzetten. Ik zal je commentaar over variabelen, die, mysql-fetch-assoc daarin meenemen. Ook wil ik de sql code bekijken. Ik heb het idee dat ik nu onnodig vaak variabelen maak van gegevens uit de database, tewijl ik ze in de sql query ook zo uit de database kan oproepen, ik weet alleen (nog) niet hoe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.